dziewcznki Z BYLE BLACHEGO POWODU
" szatan cie opetal " "diabel w ciebie wstapil " dzisiaj znow to slyszalam, az mnie zmrozilo.
Nigdy nie odwazylabym sie czegos takiego do wlasnego dziecka powiedziec.Jak mozna

fruwla pisze:Pewna znajoma, WCIAZ mowi do swojego dziecka ,fajnej madrej
dziewcznki Z BYLE BLACHEGO POWODU
" szatan cie opetal " "diabel w ciebie wstapil " dzisiaj znow to slyszalam, az mnie zmrozilo.
Nigdy nie odwazylabym sie czegos takiego do wlasnego dziecka powiedziec.Jak mozna
soldado pisze:
Niestety ludzie nie zdają sobie sprawy z potęgi słów i myśli...
fruwla pisze:soldado pisze:
Niestety ludzie nie zdają sobie sprawy z potęgi słów i myśli...
Masz racje Soldado, ale dlaczego tak jest ?
Niektorym ludziom przychodzi latwiej rzucanie niezliczonych przeklenstw i zlorzeczen, niz jedno slowo pojednania.
Odkad zaczelam zwracac uwage na wlasne slowa, dobieram je staranniej i wiele sie we mnie zmienilo,
niestety tym samym zrobilam sie wrazliwa na nieodpowiednio dobrane , powiedzialabym BEZMYSLNE slowa u innych.
- A slowo cialem sie stalo-

Krzysztoff pisze:Takie zwroty mogą być używane bez kontekstu duchowego, w znaczeniu potocznym "chyba diabeł cię opętał" znaczy "chyba zwariowałaś" abo "dziwnie się zachowujesz"
Tak samo jak wołamy "Jezu Chryste !!!" co nie oznacza że modlimy się do Jezusa.
Mirek pisze: za każdym razem kiedy chcemy coś w złości powiedzieć zaczynamy się zastanawiać, czy warto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość