Oczy zwierciadłem duszy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Oczy zwierciadłem duszy

Postautor: atalia » 29 maja 2015, 13:59

nauczycielka :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 29 maja 2015, 14:08

Kiedy Marcinie rozwiązanie zagadki? :D
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 29 maja 2015, 16:05

OK, wszystko dosyć szybko się potoczyło, więc można zakończyć sprawę.

Otóż rację miał Jario, z tym że chodziło o tego chłopaka, którego wskazał, natomiast dziewczyna ma się dobrze i czuje się świetnie :)

Natomiast Bernadetta1963 na priv trafnie mi określiła, że popełnił samobójstwo, chociaż pomyliła osobę oraz błędne wskazała sposób w jaki to zrobił.

Zdjęcie tymczasem usuwam, żeby nikt z zainteresowanych się nie wkurzył, gdy przypadkiem na nie trafi :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 29 maja 2015, 17:18

Cthulhu, czy wiesz ile czasu uplynelo od zrobienia zdjecia do wydarzenia ?
.
Jario, :o czy moglbys zdradzic na jakiej podstawie ?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2015, 17:40 przez fruwla, łącznie zmieniany 1 raz
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: fruwla » 29 maja 2015, 17:38

fruwla pisze:O ile sobie przypominam, to ten ten chlopak byl najciemniejsza sylwetka na tej fotografii. Zaraz na poczatku przyciagnal bardzo mocno moja uwage, bo byl taki wyrazisty,i w porownaniu z innymi ciemny i ciezki,chociaz mial drobna sylwetke, i byl maly,chyba najmniejszy - byl ciezki.
I jeszcze jedno rzucalo mi sie w oczy, ale nie potrafie tego nazwac, to jakby ciemna energia ktora byla na jego twarzy.
.
Pomyslalam sobie wtedy, ze to nie moze byc on, poniewaz byloby to za latwe.
Teraz z perspektywy tego co wiem, musze jeszcze dodac, ze sposob w jaki on patrzy na tym zdjeciu, mozna bylo wyczuc ze cos, zaslonilo mu swiatlo i przestal je widziec.
Potem skupilam sie na 3 dziewczynach, ale nie to bylo raczej takie gdybanie.
Dla mnie osobiscie byla to porzadna lekcja, ktoras z koleji, kiedy jestem blisko i zmieniam zdanie, bo wlacza mi sie myslenie.
Cthulhu, czy wiesz ile czasu uplynelo od zrobienia zdjecia do wydarzenia ?
.
fruwla

Postautor: jario » 29 maja 2015, 17:40

fruwla pisze:.

hm a wiec wczesniej nie robilem takich eksperymentow wiec postanowilem sprobowac.Sposob:patrzylem w skupieniu przez krotka chwile na kazda osobe i obserwowalem czy zmienia sie cos w moim odczuwaniu,powtorzylem eksperyment kilka razy i za kazdym razem reakcja roznila sie tylko przy tej osobie ,przy 2 ostatnich probach wlaczyl sie chyba rozum ze czemu akurat chlopak a moze dziewczyna .Fakt ,zeprzez caly zas mialem przeswiadczenie ze chodzi o samobojstwo.Nie dopatrywalbym sie jakis specjalnych zdolnosci,mozliwe ze jego postawa i mowa ciala wplynela na sugestie. czas zagrac w totolotka;)
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: fruwla » 29 maja 2015, 17:51

Dziekuje Jario za odpowiedz.
Tez potwierdziles sprawe z wlaczaniem sie umyslu.
U mnie bylo podobnie, im dluzej moje "wyszukiwanie" trwalo, tym wiecej i mocniej zaczal dominowac umysl i myslenie a nie czucie.
Swieta prawda, ze jego postawa i mowa ciala byly inne i przyciagaly wzrok !
.
Ciekawe jak Bernadeta doszla do samobojstwa, ale ona wskazala na inna osobe...
fruwla

Postautor: bernadeta1963 » 29 maja 2015, 18:09

Jak już pisałam wcześniej dopuszczam pomyłkę . Jeśli jesteś ciekawa skąd wiedziałam , otrzymałam taki przekaz .
Może zostałam zmylona przez jakiegoś niskiego ducha . To co piszę traktuję poważnie , dlatego przekaz opisałam na priv . Przekaz był bardzo wiarygodny , miał charakter osobisty i nie mogłam go zlekceważyć .
bernadeta1963

Postautor: cthulhu87 » 29 maja 2015, 18:28

fruwla pisze:Cthulhu, czy wiesz ile czasu uplynelo od zrobienia zdjecia do wydarzenia ?

6, może 7 lat

Ciekawe jest to, co piszecie o kwestii "włączania umysłu", co powoduje błędy. Zauważyłem to, kiedy robiłem kilka lat temu testy na jasnowidzenie i prekognicję z użyciem Kart Zenera - gdy zdawałem się na intuicję, pierwsze wrażenie, "pierwszy błysk" - wyniki były lepsze. Zauważyłem też, że wyniki były lepsze na początku, gdy pojawiało się u mnie większe zaangażowanie emocjonalne, a spadały wraz z rosnącą nudą wynikającą z przedłużającego się doświadczenia, aż redukowały się do średniej statystycznej. Tutaj być może jest bardzo podobnie.

Generalnie wszystkie nasze zmysły nastawione są na cele życiowe, na działanie w świecie materii. Mediumizm wydaje mi się czymś, co można uruchomić wtedy, kiedy nieco się z tego świata materii wyłączamy, tj. kiedy wycofujemy z niego swoją uwagę... ciężko to zwerbalizować, takie mam po prostu odczucia na ten temat.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 29 maja 2015, 18:32

Bernadeta dziekuje za odpowiedz. :) ale mam jeszcze pare pytan, jak moge sobie taki przekaz wyobrazic ?
Czy to jest flesch ? Wspominasz, ze przekaz mial charakter osobisty , jak mozna to zrozumiec? Co to znacz osobisty ?
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi