Homoseksualność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Homoseksualność

Postautor: Mirek » 23 maja 2015, 20:25

Czytajac Waszą dyskusję musze z przykrością stwierdzić, że Ty Marcinie gubisz się w argumentach.
Organizacje gejowskie są wykorzystywane w większym planie. Osoby nimi manipulujące dążą do zmniejszenia do minimum przyrostu naturalnego i zniszczenia instytucji rodziny. Niestety mało kto to dostrzega i sam wpada w pułapkę tolerancji dla mniejszości.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 24 maja 2015, 20:25

Stefan, Mirek i Hansel mam pytanie: co wam przeszkadza homoseksualizm kogokolwiek? co wam przeszkadza, że będą mieć prawo zawierać małżeństwo i będą mieć wynikające z tego przywileje, jak chociażby rozliczanie PITów wspólnie, czy przechodzenie spadku na współmałżonka? Powiedźcie mi jak wam to może zaszkodzić i czym? bo jakoś tego nie jarzę.
Homoseksualiści nie wchodzą mi do łóżka, nie żądają by zabrać mi moje prawa, nie żądają bym ukrywała się ze swoją heteroseksualnością. Nie wytykają mnie palcami, nie plują na mnie. A czy można to samo powiedzieć o was?
Boicie się, że ich ideologia "skazi" wasze dzieci. Rozumiem, że tak bardzo nie ufacie własnemu systemowi wychowania, że boicie się, iż obcy ludzie będą mieli na wasze dzieci większy wpływ niż wy. Zakładam również, że wam nie zależy by wasze dzieci były szczęśliwe, obojętnie w jakim związku i z kim, tylko żeby byli w związkach, z których rodzą się dzieci choćby byli w nich nieszczęśliwi.

Natura i biologia: natura zbudowała nas tak, że para tej samej płci nie może mieć potomstwa. Ale w obecnej dobie technologii i cywilizacji to raczej nie problem dla par homoseksualnych. Choć z tych samych metod korzystają pary heteroseksualne, które mają problemy z niepłodnością.

Ogólnie rzecz biorąc nie rozumiem waszej postawy. Nikt was nie zmusza byście stali się homoseksualistami, a oni po prostu chcą mieć takie same prawa jak cała reszta społeczeństwa.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 24 maja 2015, 20:39

W państwie i społeczeństwie niezbyt zamożnym jak nasze, w którym są tysiące rodzin i dzieci żyjących w biedzie, mamy rozdawać przywileje homoseksualistom?
Homo mają takie same prawa jak inni. A małżeństwo to para ludzi hetero, inne nie istnieją.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 24 maja 2015, 20:59

stefan12 pisze:W państwie i społeczeństwie niezbyt zamożnym jak nasze, w którym są tysiące rodzin i dzieci żyjących w biedzie, mamy rozdawać przywileje homoseksualistom?
Homo mają takie same prawa jak inni. A małżeństwo to para ludzi hetero, inne nie istnieją.

Przywileje?
Rozliczanie PITów wspólnie to przywilej? dziedziczenie po współmałżonku to przywilej?
No właśnie Homo nie mają takich samych praw jak inni.
Mnie jest obojętnie jak nazwą "małżeństwo" homoseksualistów. Mogą je nazwać "związkiem partnerskim", byleby ten "związek partnerski" miał takie same prawa jak małżeństwo.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 24 maja 2015, 21:12

Oczywiście że wspólne rozliczenia PIT to przywilej, który stanowi koszt dla budżetu. Poczytaj co daje wspólne rozliczanie - kwota wolna, różnice w progach podatkowych.
Jaki problem ze spadkiem? O testamentach słyszałaś? Co za problem by kochający gej zapisał swojemu partnerowi majątek w testamencie?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 24 maja 2015, 21:15

Xsenia pisze:
stefan12 pisze:W państwie i społeczeństwie niezbyt zamożnym jak nasze, w którym są tysiące rodzin i dzieci żyjących w biedzie, mamy rozdawać przywileje homoseksualistom?

Przywileje?
Rozliczanie PITów wspólnie to przywilej? dziedziczenie po współmałżonku to przywilej?
No właśnie Homo nie mają takich samych praw jak inni.
Mnie jest obojętnie jak nazwą "małżeństwo" homoseksualistów. Mogą je nazwać "związkiem partnerskim", byleby ten "związek partnerski" miał takie same prawa jak małżeństwo.

Single też nie mają prawa do dziedziczenia po współmałżonku ani do wspólnego rozliczania PITu.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 25 maja 2015, 11:36

stefan12 pisze:Poczytaj co daje wspólne rozliczanie - kwota wolna, różnice w progach podatkowych.

Nie muszę nic czytać. Rozliczam się z mężem już ponad 10 lat, wiec wiem jakie są z tego korzyści. Czyżbyś był za tym by ten "przywilej" zabrano też normalnym małżeństwom, bo wtedy państwo byłoby bogatsze?

stefan12 pisze:Jaki problem ze spadkiem? O testamentach słyszałaś? Co za problem by kochający gej zapisał swojemu partnerowi majątek w testamencie?

Ano taki, że w przypadku małżeństwa spadek dziedziczy się niejako z urzędu. A z testamentem nie ma tak łatwo i prosto. I każdy testament można podważyć. Jeśli rodzina się wypnie na partnera(lub partnerkę) to może być duży problem.

Mirek pisze:Single też nie mają prawa do dziedziczenia po współmałżonku ani do wspólnego rozliczania PITu.

Single nie mają współmałżonków Mirku, więc po kim mieliby dziedziczyć? czy wspólnie się rozliczać?
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 25 maja 2015, 11:54

Mialem na myśli życie "na kocią łapę". Bo jak nie patrzyć to też single.
Tak naprawdę nie chodzi tutaj o możliwość zawierania małżeństw. To tylko przykrywka do indoktrynacji społeczeństwa. Z tej tolerancji narodzić się może legalizacja pedofilij jako czegoś normalnego.
Już był projekt najbardziej znanego kobiety w Polsce aby w wieku 12 lat dzieci określały się kim chcą być. Czy chłopcem, czy dziewczynką.
Czy tak trudno jest spirytystom zauważyć prawdziwe intencji organizacji gejowskich?
Ostatnio zmieniony 25 maja 2015, 14:38 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 25 maja 2015, 12:16

Mirek pisze:Czy tak trudno jest spirytystom zauważyć prawdzowych intencji organizacji gejowskich?

Czyli jakich?
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 25 maja 2015, 12:38

stefan12 pisze:Poza tym, przyznawanie przywilejów mniejszościom, które stoją w sprzeczności z przyjętym porządkiem prawnym to czysta anarchia. Podałem już przykłady - mniejszość muzułmańska powinna mieć prawo do poligamii, mniejszość romska, do obniżonego wieku dopuszczalnej inicjacji płciowej, bo ich "zwyczaje" to zawieranie małżeństw w wieku 12 lat.

Tyle tylko że Homoseksułaliści są w każdym społecżeństwie i z tego co wiem to w każdym z nich jest ich procentowo taka sama liczba Różne są tylko sposoby w jakie się ich traktuje http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksua ... _kulturowy
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi