Pismo automatyczne

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pismo automatyczne

Postautor: Hansel » 27 kwie 2015, 15:08

Ciekawa sprawa ale z tego co wiem to Mahomet był przez całe życie analfabeta i na ten właśnie fakt zazwyczaj powołują się Muzłumanie dowodzą tego że to ich religia jest tą prawdziwa bo według nich Dżibril miał mu podyktować dokładną kopię tego Koranu który znajduje się w Niebie w przeciwieństwie do Bibli która na przestrzeni czasu uległa znacznym deformacją.

Tutaj zreszta pojawia się moje pytanie czy jeśli ktoś jest analfabetą to może i tak być medium piszącym ? Albo czy były kiedyś takie przypadki że jakieś Medium zaczynało pisać kompletnie nieznanym sobie alfabetem ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: fruwla » 30 kwie 2015, 14:00

W moim przypadku , wgladalo to tak , ze czesto budzilam sie krotko po zasnieciu, bylam zmuszona wyjsc z lozka i szukac dlugopisu i kartki do pisania. Poniewaz czesto taka zaspana nie potrafilam porzadnie piszacego dlugopisu albo wiekszej kartki znalezc, czulam energie ponaglania, poirytowania i zniecierpliwienia.
Bywalo, ze na wpol spiaco gryzmolilam zdania z wyrazami, ktorch potem nie potrafilam odczytac, poniewaz sie do tego pisania niespecjalnie przykladalam.
Dyktowane mi byly przede wszystkim !!! wiersze z dosc porzadnymi rymami, o dawnej WSI POLSKIEJ, i do tego jakas gwara staropolska !!! Sama nie wymyslilabm czegos takiego, bo nie czuje potrzeb pisac dziwnych wierszy o kwitncych malwach i bielonch chalupach albo tancujacych dziouchach, tym bardziej na spiaco!!!
Po zapisaniu , odkladalam kartke na bok i zasypialam jak kamien bez jakichkolwiek natretnch czy nieprzyjemnych mysli. Przpominalo mi sie to pisanie przewaznie dopiero na drugi dzien, i wtedy czytalam, albo tez probowalam odczytac co nabazgralam. :o
Osobiste dla mnie albo moich bliskich, przekazy , dyktowane byly rzadko i zawsze jakas dziwna gwara + rymowane.
Z biegiem czasu staralam sie miec zawsze cos do pisania pod reka.
Istotnym jest tez fakt, ze dla sprawdzenia , probowalam sama ulozyc rymowany logiczny wiersz, na cala kartke. Portrzebowalam na to mnostwo czasu i wciaz bylo cos nie tak.
Natomiast te dyktowane trwaja krocej niz kilka minut.
Podczas pisania przekazu nigdy nie realizowalam co ja tam pisze, to sie po prostu dzialo a ja bylam jakby sterowana. Nigdy przy tym nie mialam negatywnych emocji, natomiast za kazdym razem bylam zdziwiona i wiedzialam ze dzieje sie cos magicznego.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Edi » 30 kwie 2015, 18:58

Piszecie często o "zagrożeniach" podczas kontaktu, w sensie, że mogą się pojawić niskie duchy.
Co to za zagrożenia :?:
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 30 kwie 2015, 18:59

A jeśli nie chcemy rozmawiać z "nie chcianym" duchem to w jaki sposób go odwołać??
Czy on może pozostać przy nas :?:
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pawełek » 30 kwie 2015, 23:18

Możesz go poprosić by odszedł, albo wezwać swojego opiekuna by Ci przybył pomóc ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 01 maja 2015, 07:13

Pawełek pisze:Możesz go poprosić by odszedł, albo wezwać swojego opiekuna by Ci przybył pomóc ;)

No ale to wlasnie z nim chcial bym rozmawiać.
A jak przyjdzie ktos inny ?
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pawełek » 01 maja 2015, 08:48

Spokojnie. Tak jak mówiłem, poproś go po prostu. Duchy poruszają się prędkością myśli, a opiekunowie tylko czekają aż wezwiemy ich na pomoc, nic się nie bój :) Oczywiście jeśli poczujesz strach, albo dyskomfort to oczywiście przerwij i idź się zrelaksować, a w międzyczasie poproś opiekuna o pomoc. Prędzej czy później zauważysz sposób w jaki się z Tobą kontaktuje, tylko musisz być uważny.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 05 maja 2015, 17:35

Witajcie kochani.
Dzisiaj po wyciszeniu i modlitwie postanowiłem spróbować psychografi.
Na nadzywyczajne efekty nie liczyłem, ale na jakiś znak czy coś.
W jednym momencie nawet myslalem ze cos zaczyna sie dziac ale nic z tego
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 05 maja 2015, 17:36

Opiszcie wiec wasze początki a może i załączcie to co uzyskaliście
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 05 maja 2015, 17:38

Można w jakis sposob moze wspomoc swoje pierwsze razy ?
Awatar użytkownika
Edi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi