Trzecie oko

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Trzecie oko

Postautor: atalia » 05 maja 2015, 08:42

Własnymi słowami moze?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Edi » 05 maja 2015, 08:58

Pawełek pisze:Spytaj osób które osiągnęły ten stan ;)

Czy na forum są takie osoby?
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: fruwla » 05 maja 2015, 10:52

Jak czlowiek sobie zapcha nos, to sie wiele zmienia i dla niego i dla otoczenia , jak mu sie otworzy trzecie oko jest podobnie ;)
Takie otwieranie to proces, czesto dlugoletni. Od nasionka poprzez rosline, kwiat i owoc.
Trzeba pielegnowac, chronic, karmic, kochac.
A potem jak juz ten owoc jest, trzeba go jakos zuzytkowac -tyle wlozonej pracyszkoda zmarnowac, powinno podzielic sie nim z innmi, albo miec go tylko dla siebie?
Co bedziesz robil z Twoim owocem Pytajacy ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Mirek » 05 maja 2015, 16:03

atalia pisze:Własnymi słowami moze?

Własnymi słowami już było. Poczytaj sobie o kulturze hinduskiej, czy buddyjskiej, a wszystko Ci się rozjaśni. Nie zamierzam Cię do niczego przekonywać, bo i tak jesteś w opozycji do mnie, więc cokolwiek napiszę będzie na "nie", tak z przekory ;)

A wracając do tematu, co tak naprawdę daje otwarcie trzeciego oka? Poza tym ogólnikowym stwierdzeniem, że rozwój. A co to znaczy rozwój w kontekście trzeciego oka?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 000Lukas000 » 05 maja 2015, 16:21

Edi pisze:
Pawełek pisze:Spytaj osób które osiągnęły ten stan ;)

Czy na forum są takie osoby?

Ja niejako zostałem zmuszony przez energie do pracy nad trzecim okiem, u mnie praca jego jest zaburzona z powodu zbyt dużego racjonalizowania i uciekania od uczuć.

Z pracą z energią mam też już doświadczenie.

Co do twojego pytania, trzecie oko nie wpływa tylko na zdolność postrzegania duchów, jest czymś w rodzaju komunikatora, wpływa więc też na widzenie aury lub jasnowidzenie oraz odczuwanie energii i intuicja. Nasz zbyt duży racjonalizm, uciekanie przed uczuciami, jest zaburzeniem w jedną stronę, trudności w samokrytyce i analizie jest zaburzeniem w drugą stronę.

informacje masz tutaj:
https://zenforest.wordpress.com/ja/czakram-trzeciego-oka/

Co do samej pracy z energią, bo do tego to się wlicza. Zastanów się nad jedną najważniejszą rzeczą. Czy jesteś na to gotowy.
W momencie w którym wkraczasz na ten grunt bezpośrednio, musisz się liczyć z procesem oczyszczania. A to jak on będzie przebiegał zależy od naszego poziomu moralnego.

przysłowiowa ewangelia, to to od czego powinieneś zacząć jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, edukacja moralna i zmiana naszych zachowań powoli nas oczyszcza i przygotowuje na prace z energią.

Jeśli jednak ktoś zaczyna ta pracę pomijając ten etap, może spotkać się z przykrymi konsekwencjami.
Może pojawić się irracjonalny lęk, wybuchy złości, mimowolne skurcze ciała, stany depresyjne, powracające bolesne wspomnienia. Często proces oczyszczania był mylony z opętaniem, więc niech uświadomi ci to skale problemu.

Dzieje się tak, bo energia wypycha z nas nasze problemy o których żeśmy zapominali i zmusza do zajęcia się problemem, np. osoba tłumiąca w sobie złość może stać się agresywna. Wtedy należy poważnie zastanowić się nad samym sobą, i dotrzeć do źródła takiego zachowania. Do źródła psychicznego.

Drugą sprawą jest, czy jeśli otworzysz się na świat duchów czy temu podołasz? Pamiętaj że by mieć kontakt tylko z dobrymi duchami trzeba być w naszym rozumieniu doskonałym. A nikt z nas takim nie jest, co za tym idzie, czy poradzisz sobie z niskimi duchami? Nie będzie odwrotu.

Jeszcze co do energii powiem ci że sam byłem niedawno świadkiem jak energia wymusza zajęcie się problemem, u mnie właśnie dotyczy trzeciego oka.
Po pewnym traumatycznym przeżyciu, zaczynam być ładowany energetycznie z góry, śmieje się czasami że podłączyli mnie do gniazdka z siłą, nawet teraz czuje jak słup energii wpływa przez czakrę korony, i mam chyba nawet świadomość gdzie zamierza dotrzeć, chyba będzie ciekawie :?

U mnie napotkał na destabilizacje w trzecim oku, i skutkowało to tym, że cały czubek głowy, od brwi, można powiedzieć z chirurgiczną precyzją, był zaczerwieniony. Pierwsze co zrobiłem, ciśnieniomierz, i ciśnienie w normie. Chodziło o to że silny strumień energii napotkał blokadę, i dał mi sygnał. Ja musiałem zrozumieć co się dzieje, miesiąc mi to zajęło. Przez miesiąc chodziłem jako wpół czerwonoskóry, w pracy to się śmiali że do solarium poszedłem. Dziś już problem rozwiązałem. gdybym tego jednak nie zrobił, mogło by dojść do poważniejszych skutków.

Dziś zaczynam odczuwać wyraźniej energię, widzieć aurę i kto wie co jeszcze to przyniesie, zaczerwienienie znikło.
Ja przy pracy korzystałem z energii uzdrawiającej i intonacji mantry (OM). Intonacje pomagają ze względu na częstotliwości drgań, wiele rzeczy tak na prawdę się łączy ze sobą.

Zastanów się więc jeszcze raz, poważnie, czy pracowałeś do tej pory nad swoją moralnością i czy masz dostateczną wiedzę by poradzić sobie z ewentualnymi problemami.

Co do kolejności pracy z czakrami:
Edukacja moralna działa równomiernie i spokojnie.

Kundalini działa od dołu do góry. Nie polecam, ostrzegam.

Męski odpowiednik kundalini, działa z góry do dołu, jest inicjowany przez rozwój moralny, i dopiero schodzi przez czakry po kolei, oczyszczając nas, i wtedy przebudza kundalini wracając do czakry korony i osiadając prawdopodobnie w trzecim oku. I ten proces jest najlepszy i najłagodniejszy.
żeby jednak do tego doszło, musisz mieć wsparcie duchowe z drugiej strony, co z kolei prowadzi cię z powrotem do sprawy rozwoju moralnego.

I tyle mogę ci w temacie powiedzieć jak na mój dzisiejszy poziom wiedzy.

Powiem ci że zbieranie jej jest zawiłe, bo każdy postrzega energie inaczej, i trzeba wyłapywać punkty wspólne.

Taka ciekawostka:
Większość uważa że np czakry to okręgi, za wyjątkiem korony i podstawy, a prawdopodobnie wszystkie to wiry, widoczne okręgi są tylko odbiciem światła.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Edi » 05 maja 2015, 17:31

Dzięki Lukas za terściwą odpowiedź. Maśle ze nie jednemu sie przyda.
Ja, jak juz mowilem, na razie poświęcę się zapoznaniem ze spirytyzmem.
Pozdrawiam sedrecznie
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pablo diaz » 05 maja 2015, 18:05

Dziękuję Lukas bardzo cenne uwagi ,których część właśnie doswiadczam,każde spoztrzeżenie,obserwacja jest teraz dla mnie bardzo ważne,chętnie więc posłucham każdej rady :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: fruwla » 05 maja 2015, 19:03

Ja tez Tobie dziekuje, Lukas. Ciekawie opisales o zaczerwienionej blokadzie. Ja mam od czasu do czasu dosc mocny bol skory na czole , miedz brwiami. Ale tylko tam. Przy dotyku boli najbardziej.
Zawsze potem cos sie dzieje, musze sie czegos uczc albo ktos , kogo znam potrzebuje mojej pomocy.
Jesli chodzi o uciekanie od uczuc w Twoim przpadku, popracowalabym nad koordnacja czakry serca. Miedzy czakrami musi byc harmonia, jesli jedna jest bardziej rozwinieta, faworyzowana - dochodzi do zaburzen i blokad.
I jeszcze krotka odpowiedz dla Mirka, otwarcie trzeciego oka wiaze sie z fascynujacymi doznaniami, ale nie powiedzialabym, ze ludzie z ta umiejetnscia maja latwiej w zyciu. No, moze czasami ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: 000Lukas000 » 06 maja 2015, 07:19

fruwla pisze:Ja tez Tobie dziekuje, Lukas. Ciekawie opisales o zaczerwienionej blokadzie. Ja mam od czasu do czasu dosc mocny bol skory na czole , miedz brwiami. Ale tylko tam. Przy dotyku boli najbardziej.
Zawsze potem cos sie dzieje, musze sie czegos uczc albo ktos , kogo znam potrzebuje mojej pomocy.
Jesli chodzi o uciekanie od uczuc w Twoim przpadku, popracowalabym nad koordnacja czakry serca. Miedzy czakrami musi byc harmonia, jesli jedna jest bardziej rozwinieta, faworyzowana - dochodzi do zaburzen i blokad.
I jeszcze krotka odpowiedz dla Mirka, otwarcie trzeciego oka wiaze sie z fascynujacymi doznaniami, ale nie powiedzialabym, ze ludzie z ta umiejetnscia maja latwiej w zyciu. No, moze czasami ;)

I na serce przyjdzie czas, jak tylko do końca przepuści czakra trzeciego oka energie. Podpięli mnie do siły, no cóż, jak to mi kiedyś jedna osoba powiedziała.
Uważaj o co prosisz, bo to dostaniesz. :lol:

I pamiętaj, gdy energia nie napotyka problemów, to jest to łagodne i tylko pojawiają się nowe możliwości. Gdy jest problem, to może wystąpić ból.
Jest to sygnał, nie lekceważ go i nigdy nie uznawaj że tak ma być.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 06 maja 2015, 08:31

Ja w opozycji do kogokolwiek tutaj? A niech mnie ręka Boska broni! ;)
Mirku, chodzi mi jedynie o scisłość i trzymanie się faktów, a nie ich dowolną interpretację, a akurat ścisłość i merytoryka dyskusji nie są chyba Twoją najmocniejszą stroną.
Proszę, nie odsyłaj mnie do książek, bowiem czytam namiętnie od czwartego roku życia i chyba przeczytałam juz ich wystarczajaco wiele.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi