Xsenia pisze:Mózg nie jest łącznikiem pomiędzy ciałem materialnym a duchowym.
Hansel pisze:Ja to pytanię zadaję w kontekście Jezusa bo jeśli zakładam że tak naprawdę jego zmartwychwstanie polegało na tym że ludziom zaczoł się objawiać jego Duch to w takim razie jak to możliwe że on nadal miał rany po gwoździach i włóczni ?
Edi pisze:Hansel pisze:Ja to pytanię zadaję w kontekście Jezusa bo jeśli zakładam że tak naprawdę jego zmartwychwstanie polegało na tym że ludziom zaczoł się objawiać jego Duch to w takim razie jak to możliwe że on nadal miał rany po gwoździach i włóczni ?
Z tego co mi wiadomo to zmartwychstał calym cialem. Grób byl przeciez pusty. A Sw. Tomasz mogl włożyć palec w jego dlonie i reke w bok. Wiec chyba nie wstal jako duch.
A W niebo wstapienie to dla mnie najwieksza zagadka.
Hansel pisze:Teraz mnie ten problem zastanowił miejscem gdzie ciało materialne łaczy się z Duchowym jest tylko Mózg czy raczej cały układ nerwowy ? W każdym razie to by mogło tłumaczyć czemu komórki nerwowe są takie wyjątkowe...

atalia pisze:Och, ja bardzo lubię żartować. Po prostu chodziło mi o to ,że Jezus pragnie być rozpoznawalny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości