Trzecie oko

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Trzecie oko

Postautor: Edi » 01 maja 2015, 20:05

Witajcie kochani,

Chciałem zapytać czym jest "Trzecie oko" .

Słyszałem tylko, że umożliwia widzenie duchów (czy coś takiego) i można je otworzyć.

Pytam bo słyszę o tym po raz pierwszy ( ale osobiście nie mam zamiaru czegoś takiego praktykować).

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Edi

Re: Trzecie oko

Postautor: Pawełek » 02 maja 2015, 09:53

Poczytaj o czakrach. Trzecie oko znajduje się bodajże na wysokości czoła, nie można go otworzyć jeśli wcześniejsze czakry nie zostały otwarte (uparty pewnie otworzy, ale będzie z tego więcej korzyści niż pożytku). Trzecie oko z tego co pamiętam pozwala nam "lepiej" postrzegać rzeczywistość. Natomiast czakra korony (najwyższa), podobno odpowiada za zdolności paranormalne, min. jasnowidztwo, telepatię. Jak chcesz to możesz to zacząć praktykować, to nic złego ;) Pod warunkiem, że będziesz ćwiczył z każdą czakrą po kolei, aż dojdziesz do trzeciego oka :) To są medytacje z wizualizacją przeważnie. Odsyłam do wujka google.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 02 maja 2015, 11:07

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Edi » 02 maja 2015, 11:48

Oj na wujka Google to nie ma czasu a sam na razie skupie sie na spirytyzmie.
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Edi » 02 maja 2015, 16:38

a może może się ktoś podzielić osobistymi doświadczeniami z tym związanzmi??

ile mniej więcej może zająć poznanie tych czarek ??
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pablo diaz » 02 maja 2015, 20:09

O czakrze trzeciego oka (czoła) koncepcja spirytystyczna:

Czakra czoła:
-zlokalizowana między brwiami
-kolory purpurowoniebieski,rózowy ,żółty
-związana ze splotem szyjnym i zatokami(unerwia rejon błony bębenkowej i nosa)
-związana z przysadką mózgową -najważniejszym z gróczołów układu endokrynologicznego,
wytwarzającym sześć hormonów i magazynującym dwa inne produkowane przez podwzgórze ,które kontrolują funkcjonowanie pozostałych gróczołów w ciele
-funkcje odpowiedzialna za jasnowidzenie i jasnosłyszenie
-obszar działania umysłowy

Według Josepha Glebera jest ona związana z wyższym ciałem umysłowym .
W sferze psychologicznej łaczą ją więzy ze zdolnością do refleksji,korzystaniem z rozumu i psychicznym przygotowaniem procesów życiowych .Gdy jest schorowana lub zdewitalizowana w procesie fascynacji,jej aktywnosć się zmniejsza,co prowadzi do trudności w samokrytyce i autoanalizie.Kiedy natomiast jest natężona i przeciażona ,wywołuje reakcję racjonalizacji albo ucieczki od uczucia i niezwracanie uwagi na wartości moralne życia bądz ich niedostrzeganie.

Chcemy aktywować czakry ?
Poszukajmy Ewangelii
Chcemy odnowić energię ?
Poszukajmy Ewangelii
Chcemy wysublimować energię ?
Żyjmy ewangelią
Reszta przyjdzie jako dodatek dzięki dobroci Boga
Fragment książki ,,Leczenie i samouzdrawianie,,Andrei Moreira http://rivail.pl/index.php/sklep/medycy ... -szczegoly
Polecam :)

O czakrze trzeciego oka -koncepcje indyjskie http://lalitamohan-himawanti.blogspot.c ... e-oko.html

Ćwiczenie - Otwieranie trzeciego oka
http://www.duchowadroga.fora.pl/czakry- ... a,847.html

Mantra ,,Thoh,, https://www.youtube.com/watch?v=01Tw3Kmc7wY

Właśnie jestem na etapie,gdzie otwiera mi sie czakra czoła,niewiele mogę powiedzieć oprócz tego ,że mam uciski , mrowienie pomiędzy brwiami . Na ten czas poprawiło mi się to ,że jaśniej widzę, dostrzegam więcej szczegółów w odnajdywaniu ,,prawd,, .
Oczywiście nie wymuszałem celowo otwarcia czakry ,sama się ,,uruchomiła,, ,szczerze to nie spodziewałem się ,że coś takiego mnie spotka ,ostatnio aż za duzo się dzieje :roll:
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 02 maja 2015, 21:41

Ja tylko ostrzegam by nie otwierać od razu trzeciego oka! To tak jakbyś wiedział tylko jak zbudować dom z drewna, a zamiast tego zabierasz się za budowę wieżowca. Małymi kroczkami do celu. Można sobie wyobrazić że czakry to są takie dziury z korkami, jeśli wyciągniesz korek, a nie zamkniesz dziury z powrotem, może Ci uciekać energia przez co możesz chodzić bez sił, przemęczony, senny. Jak zawsze polecam najpierw porządną teorię, a potem praktykę :) Można oczywiście szybciej zacząć normalnie medytować, np. licząc oddechy itp. Powodzenia :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 03 maja 2015, 19:46

Mam pytanie: Po co komu otwierać 3 oko?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 03 maja 2015, 20:54

Do dalszego rozwoju. Skoro zaczął otwierać poprzednie czakry, to niech otworzy kolejne, ale z głową, szczególnie że są same plusy tego :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 03 maja 2015, 21:07

Czyli uważasz Pawełku, że trzecie oko do rozwoju jest niezbędne?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi