Witam Was :)

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam Was :)

Postautor: cthulhu87 » 29 kwie 2015, 21:24

Tytuł to po prostu "Chico Xavier", ale w wyszukiwarce trzeba wpisać dodatkowo PL, żeby mieć dostęp do wersji z polskimi napisami.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 29 kwie 2015, 21:31

Widziałem. To biograficzny film o Chico bardzo interesująco pokazujący jego życie. Polecam.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: hmmm » 29 kwie 2015, 21:58

Dziękuję za polecenie filmu - oglądałam i szczerze POLECAM!
Teraz jestem po seansie filmu "Szósty Zmysł" ... WSPANIAŁY! Przypomniałam sobie iż dużo wcześniej go już oglądałam i zawsze udawało mi się go obejrzeć jedynie do "NAMIOTU" .... Tak strasznie się przejmowałam lękiem i bezsilnością tego chłopca,że... Nie dawałam rady patrzeć dalej... Dziś jestem szczęśliwa że zobaczyłam go w całości... Dziękuję za polecenia. Jutro biorę "na tapetę" film pt "Inni"
Dobrej nocy

JA :)
hmmm

Postautor: Mirek » 30 kwie 2015, 05:06

Zobacz sobie również film spirytysteczny, pt. "Film o duchach". Też gorąco polecam.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 30 kwie 2015, 07:20

hmmm pisze:Teraz jestem po seansie filmu "Szósty Zmysł" ... WSPANIAŁY! Przypomniałam sobie iż dużo wcześniej go już oglądałam i zawsze udawało mi się go obejrzeć jedynie do "NAMIOTU" .... Tak strasznie się przejmowałam lękiem i bezsilnością tego chłopca,że... Nie dawałam rady patrzeć dalej... Dziś jestem szczęśliwa że zobaczyłam go w całości... Dziękuję za polecenia. Jutro biorę "na tapetę" film pt "Inni"

Ale to są horrory :shock:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 30 kwie 2015, 08:48

6 zmysł nie jest horrorem.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 30 kwie 2015, 10:05

hmmm pisze:Dziękuję za polecenie filmu - oglądałam i szczerze POLECAM!
Teraz jestem po seansie filmu "Szósty Zmysł" ... WSPANIAŁY! Przypomniałam sobie iż dużo wcześniej go już oglądałam i zawsze udawało mi się go obejrzeć jedynie do "NAMIOTU" .... Tak strasznie się przejmowałam lękiem i bezsilnością tego chłopca,że... Nie dawałam rady patrzeć dalej...

Mnie też zawsze przerażała ta scena z namiotem...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: hmmm » 30 kwie 2015, 10:34

Dziekuję za polecenie kolejnego filmu o duchach-zobacze napewno.
O Chico Xavier obejrzałam wszytsko co mozna na necie,a film dokumentalny o NIm - CU DO WNY :)

Mój... (jak Go tu nazywać? Może "mój ..." ...? Może MÓJ , O! Swojego ukochanego partnera bedę nazywać MÓJ, ok? )
Ogladaliśmy jeszcze wczoraj "Nasz Dom". MÓJ znowu zaniemówił . Kiedy zagadywałam Go przed snem uprzejmie prosił o cisze bo chce sobie to poukładać w głowie i pomyśleć o zmarłych...
MÓJ mówi ,że w to wierzy ,ale się tego boi. Na pytanie dlaczego? Mówi iż w młodości musiał wyprzeć z siebie wszelkie wierzenia o duchach bo nie mógłby chodzic do pracy przez las o 4 rano. Aaaaa... Teraz rozumiem...

Czy te filmy to horrory? Hmmm... Dla mnie ważne iż pokazują to co dla mnie prawdziwe, to co dla mnie jest odpowiedzią na tak wiele moich pytań i dociekań przez tyle lat... Mam ogromną trudność w ogladaniu drastycznych scen, brutalności, cierpienia w każdej postaci. Tak mam i już , i sądzę iż nie jestem odosobniona o czym świadczy wczesniejszy wpis :) i prawdziwe emocje MOJEGO , które miałam okazje widzieć obserwować w czasie ogladania z Nim takich scen, epizodów w filmach wszelkich...

Do kolejnego sklikania
JA :)
hmmm

Postautor: Arronax » 30 kwie 2015, 12:39

Spóźnione : witam :) .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pablo diaz » 30 kwie 2015, 13:41

Witaj JA :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!