JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Filaretka » 24 kwie 2015, 08:13

Hej!
Spokojnie, poproś o pomoc, o radę Opiekuna duchowego. Zaufaj Bogu i swojemu Aniołowi. Twój Opiekun Cię poprowadzi.
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: soldado » 01 maja 2015, 17:49

AllyJazz pisze:Witam Serdecznie.
Mam obawy, że sobie z tym nie poradzę, że nie mam na tyle siły.
Emocje, dźwięki i czucie jest zbyt silne, plus sny - jak np. dzisiejszy.
Od dwóch dni stroniłam od kontaktu z duszami które cały czas mnie otaczają.
Śniło mi się dzisiaj, że na ziemi był kataklizm właściwie straszne zamieszanie pod względem sił natury, której ludzie nie umieli pojąć i np. panikowali, próbowali temu jakoś zaradzić i nagle Bóg zabrał mnie (wzniósł mnie taką świetlistą smugą) do miejsca gdzie było podobnie ale było tyle lęku, strachu, obojętności jakbym znalazła się w mieście zombie, nikt nie panikował na ze względów sił naturalnych ale każdy przeżywał to wewnątrz, były też takie osoby które otoczyły mnie opieką, starałam się pomagać wszystkim, wspierać ale nikt tego nie potraktował poważnie, obojętność. Resztę pamiętam jak przez mgłę.
Pamiętam tylko emocje, a z rana zapach mielonej kawy (przy czym wszyscy spali w domu a ja kawę piję dopiero w pracy)
Co nietypowe obudził mnie budzik na moment a potem znowu wpadłam w sen (dla mnie to było jak trans). Nigdy nie spóźniam się do pracy i zawsze wstaję zgodnie z czasem.
Dzisiaj całe szczęście się nie spóźniłam ale na styk zdążyłam ze wszystkim.
Czuję straszne pomieszanie emocji wewnątrz jak i też czuję się nie obecna, nie umiem pojąć rzeczywistości mnie otaczającej - ludzi fizycznych.

Otacza Cię cały czas kilka duchów.
I wszystkie One zaczynają przekazywać, dlatego takie a nie inne Twoje samopoczucie.
Zwróć się do nich i powiedz, żeby mówił ten, który najbardziej potrzebuje pomocy. ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: Arronax » 17 lip 2015, 08:58

Spirit jak podzielisz się z nami, będziemy Ci bardzo wdzięczni. Ja jestem ciekaw jak rozróżniasz to co mówią zmarli od np. głosu podświadomości?

Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 17:06

Spirit, ja bym prosił tylko o użycie innego koloru, bo zielony był już użyty a tak to nikomu się nic nie będzie mieszać :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 17 lip 2015, 22:16

Arronax pisze:Spirit jak podzielisz się z nami, będziemy Ci bardzo wdzięczni. Ja jestem ciekaw jak rozróżniasz to co mówią zmarli od np. głosu podświadomości?

Pozdrawiam wszystkich

Oczywiście poczekamy co Ona odpowie.
Mogę napisać jak to jest u mnie.
To bardzo intensywne myśli, które ,,zakłócają'' wręcz wszystko co widzimy, myśleliśmy wcześniej i czujemy.
To myśli, którym musimy się wręcz poddać.
Przynajmniej ja tak mam...
soldado
Moderator forum.

Postautor: Arronax » 18 lip 2015, 18:31

Dzieki Soldado. Wasze obserwacje sa bardzo cenne.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Xsenia » 30 sie 2015, 19:35

Naprawdę nie rozumiem dlaczego forumowicze zwłaszcza z długim stażem nie potrafią uszanować czyjejś prośby (by NIE DYSKUTOWAĆ NA WĄTKU DLA MEDIÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Cała ta dyskusja powinna odbywać się na TYM WĄTKU, który został specjalnie po to stworzony.
Naprawdę tak trudno utrzymać porządek????? Naprawdę tak trudno zapamiętać JEDNĄ PROŚBĘ??????

MODERATORZY POBUDKA!!!!!
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 30 sie 2015, 19:50

Xsenia pisze:Naprawdę nie rozumiem dlaczego forumowicze zwłaszcza z długim stażem nie potrafią uszanować czyjejś prośby (by NIE DYSKUTOWAĆ NA WĄTKU DLA MEDIÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Cała ta dyskusja powinna odbywać się na TYM WĄTKU, który został specjalnie po to stworzony.
Naprawdę tak trudno utrzymać porządek????? Naprawdę tak trudno zapamiętać JEDNĄ PROŚBĘ??????

MODERATORZY POBUDKA!!!!!

Mam pomysł.
Zostań moderatorem na tym forum.
Wiem, że to bardzo dobry pomysł.
Jestem pewny, że zrobisz porządek z takimi m.in. niezdyscyplinowanymi osobnikami jak ja :D
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 30 sie 2015, 20:42

OK.
Wracając do tematu...
Niekiedy zachowuję się w sposób charakterystyczny dla zachowania zmarłej osoby, nie kontroluję tego.
Po prostu nieraz wypowiadam charakterystyczne zwroty dla zmarłego, ostatnio 2 osoby, powiedziały, ze słyszą swojego dziadka.
To działa tak, że zwracam się do kogoś i Zmieniam ton głosu, nie myślę co mówię, tylko mówię w jakiś charakterystyczny sposób, o którym ja nie wiem, tylko wiedzą to osoby, które znały zmarłego.
Nie kontroluję tego...
Te osoby mnie nie widziały, ale słyszały będąc na piętrze, obydwie powiedziały, że słyszały swojego dziadka...
OK...
Chcę tylko napisać, że nieraz to kontroluję, a nie raz nie....
Pozdrawiam.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Wiatr1000 » 31 sie 2015, 09:52

Xsenia pisze:Naprawdę nie rozumiem dlaczego forumowicze zwłaszcza z długim stażem nie potrafią uszanować czyjejś prośby (by NIE DYSKUTOWAĆ NA WĄTKU DLA MEDIÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

MODERATORZY POBUDKA!!!!!

Uspokój się ;)

Na forum modelarskim jest dział taki, że młodzi umieszczają zdjęcia swoich modeli a inni doświadczeni i nie tylko komentują etapy prac. Przydało by się coś takiego. Bo w temacie Medium były sugestie na kontakty kalataly, nasze uwagi i spostrzeżenia. Ten temat Jestem Medium to opowieści streszczone o tym co nas spotkało a rozwinął się do relacji dzień po dniu. Taki temat dla początkujących którzy chcą spróbować lub nawet dla samych zainteresowanych jak wygląda od praktycznej strony a nie tylko od teoretycznej lub z opowieści, może dać dużo wiedzy. Sam się dzięki temu dowiedziałem jakie to nie tylko ciężkie ale nawet upierdliwe czasami :P 40 minut pisania szlaczków i uczenia pisania :? Więc sam zaczynam sobie uświadamiać, że "nie dla każdego psa kiełbasa".
Wiatr1000

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm