Płatny mediumizm - Patrycja Darre

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Postautor: Krzysztoff » 20 kwie 2015, 12:09

Temat płatnego mediumizmu przewijał się już wielokrotnie przez forum ale przypominania i edukowania nigdy dość

Poniżej bardzo ciekawy i poruszający artykuł francuskiej medium - Patrycji Darre

Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Re: Płatny mediumizm - Patrycja Darre

Postautor: Nikita » 20 kwie 2015, 12:28

Bardzo madrze to wytlumaczyla..rzeczywiscie za mediumizm nie nalezy pobierac oplat.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: bernadeta1963 » 20 kwie 2015, 14:39

W pełni zgadzam się z tym co powiedziała. Ja rozmawiam z duchami które są przysyłane , dlatego też jestem przeciwna różnego rodzaju zajęciom czy warsztatom gdzie osoby uczone są jak nawiązywać kontakty z duchami i jak to robić aby przychodziły wtedy gdy chcemy .W żaden sposób nie powinno się brać za to pieniędzy. Nie wolno nam ustalać taryfy na uczucia po stracie ukochanych osób.
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 20 kwie 2015, 17:33

Z tego co piszesz Bernadeto wynika, że książka Kardeka, która naucza i nakłania do wywoływania duchów powinna być zakazana. Bo niedosyć, że naucza, to jeszcze trzeba za nią zapłacić.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 20 kwie 2015, 18:03

Przepraszam cię Mirku . Nie mogę odpowiedzieć ci na to pytanie . Nie czytałam tej książki . To jest wyłącznie moje zdanie , moja opinia na ten temat . NIe mogę powiedzieć , ze autor nie miał racji . Uważam tylko że zdolność porozumiewania się z duchami nie powinna być zdobywana na zajęciach dla wszystkich chętnych .
Myślę że możliwość komunikacji jaka została nam podarowana to nie zabawa w ćwiczenia praktyczne czy uda się nam kontakt z duchem , czy nie . Na pewno nie powinna być zakazana . Ludzie powinni czytać i zdobywać wiedzę , to od ludzi zależy , czy akurat taką wiedzę chcą zdobyć . Gdyby mnie ktoś do czegoś nakłaniał to w pierwszym momencie zastanowiła bym się dlaczego . Za każdą książkę raczej się płaci . Kojarzy mi się to z podręcznikiem do chirurgii . Są opisy operacji , ale czy każdy kto ją kupi nadaje się na chirurga?
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 20 kwie 2015, 19:22

A kto zdobywa wiedzę odnośnie operacji chirurgicznej nie chcąc zostać lekarzem? Jeżeli ktoś kupuje podręcznik do wywoływania duchów, to nie po to tylko aby go przeczytać, tylko po to aby tą sztukę praktykować.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danvue » 20 kwie 2015, 19:50

Mirek, lubisz łapać ludzi za słowka, ale po co? ;)

Bernardecie chodzi na pewno o prostą zasadę: że telefon zawsze dzwoni z tamtej strony. Gdybyś uważnie czytał książki spirytystyczne, to na pewno być to wiedział.
To, że oglądam sobie na Discovery program o pingwinach, nie oznacza, że wkrótce wyruszę na Antarktydę, aby zacząć je badać. Bo człowiek ma w sobie coś takiego jak ludzka, zdrowa ciekawość. ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 20 kwie 2015, 20:07

Nie koniecznie lubię łapać za słówka. Lubię jasne sytuacje.
Starałem się bardzo uważnie czytać książki spirytystyczne i nie zauważyłem aby Kardec spisywał relacje mediów, które czekały aż zadzwoni telefon z tamtej strony. Raczej to oni dzwonili do duchów ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danvue » 20 kwie 2015, 21:29

Kto Ci tak powiedział? :)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 20 kwie 2015, 21:31

Kardec
Awatar użytkownika
Mirek

Następna

Wróć do Spirytyzm w Internecie