Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Postautor: Arronax » 18 mar 2015, 10:05

Nie ma co się obwiniać :). Ważne, żebyśmy nie poprzestali na jednej próbie. W końcu się uda!
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: gaba75 » 12 kwie 2015, 09:27

Xseniu,

czy już jesteś na tyle wolna, że mogłybyśmy działać. Nie mogę siedzieć. Proszę Cię o kontakt i ruszamy z kopyta. Waleczna Xseniu, odwołuję się do twego walecznego Ducha ;) :) , zapytuje Cię, czy podążamy dalej ku drodze rozwoju, czy ogólnie stoimy w miejscu?
Ja też mam rodzinę i pracę, bo pracuję ciężko w charakterze gosposi domowej, opiekunki do dzieci, wspieram siebie duchowo. To też jest praca. Zapewniam Cię, ale możliwe, że muszę robić coś więcej. Nie mogę być egoistką. Muszę nadal pracować na rzecz ludzi, w sposób, jaki wydaje mi się, że został dla mnie zaplanowany. A Ty?
Dla mnie pisanie na forum jest cenne, ale wydaje mi się, że brakuje kontaktu z naturą, co jest niewątpliwie ważnym aspektem w życiu każdego człowieka. Natura to również i my. Czy podążymy dalej, Xseniu?

Jeśli ktoś ze śląska, bądź zagłębia przeczyta ten post, i zechce działać wraz ze mną, również prosiłabym o kontakt. Na razie i tak w moim zasięgu byłaby tylko rozmowa o ewentualnych planach grupy, jeśli takowa by powstała. Ale z czasem, możliwe, że mi się poszczęści i dostanę pracę i.... pójdziemy dalej. Nie wiem, jak dla Was, ale dla mnie to ważne, by osiągać kolejne szczeble w rozwoju ludzkości.
gaba75

Postautor: Xsenia » 13 kwie 2015, 06:39

Oj Gaba jeszcze jest ciężko. Jeśli czujesz taką potrzebę, to możesz jeździć na spotkania w Krakowie. A jeśli masz czas i chęć to proszę zorganizuj spotkanie tutaj na Śląsku. Na pewno znajdzie się kilka osób, które chciałyby przyjechać na to spotkanie :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 13 kwie 2015, 07:03

Dobra, rozumiem. Nie naciskam już więcej.
gaba75

Postautor: gaba75 » 13 kwie 2015, 07:06

A ja nie będę organizować spotkania na śląsku, ponieważ na śląsku Ty miałaś wieść prym w organizacji spotkań, nie pamiętasz?

Ja mogę zorganizować, ale na Zagłębiu. Tyle, że na razie brak chętnych.

Jeśli się ktoś odważy, to zapraszam.
gaba75

Postautor: Xsenia » 13 kwie 2015, 11:20

Gaba pamiętam, ale sytuacja zmusza mnie do rezygnacji z obecności na tych spotkaniach. Przecież wiesz jaką mam sytuację, więc dlaczego masz do mnie o to pretensję. Przecież informowałam o tym wczesniej.
Zagłębie to też Śląsk Gaba :) I jeśli tylko masz ochotę, to możesz coś takiego zorganizować. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: 000Lukas000 » 13 kwie 2015, 12:23

Gabrysiu, organizowanie spotkań nie jest łatwą sprawą, ten który je organizuje powinien zawsze być obecny na tych spotkaniach, niech każdy więc sam się zastanowi nad tym czy jest w stanie się tego podjąć. Ponad to jeśli to ma być grupa spirytystyczna osoba ta powinna być mocno związana z nurtem spirytystycznym i wiedzieć czym jest spirytyzm i nie mylić go z wszech pojętym spirytualizmem.

A to że Basia została wybrana koordynatorką w Katowicach, bo chyba o to ci chodzi, znaczy tyle że gdy grupa się odpowiednio wzmocni i rozrośnie, to raz za jakiś czas będziemy organizowali jakieś wydarzenia w różnych miastach. Wykłady lub jakieś działania filantropijne. Wtedy ona na miejscu będzie zajmować się wybraniem lokalu, rezerwacją i ogłoszeniem. Jak na razie jednak Grupa Krakowska ma zbyt wiele trudności na drodze by inicjować takie działania, potrzeba nam zespolenia i otwarcia się, a dopiero później działań w innych miastach.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: gaba75 » 14 kwie 2015, 12:40

Róbcie co chcecie, końca paczcie
gaba75

Postautor: gaba75 » 14 kwie 2015, 12:41

patrzcie, z rozbiegu napisałam w ten sposób, bo niesiecie spore stresy ze sobą