Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Postautor: Mirek » 05 kwie 2015, 16:05

A postrzeganie Polaków przez Żydów po przez pryzmat złodziei i polskich obozów śmierci uważasz Bernadeto za coś normalnego i w porządku?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 05 kwie 2015, 16:18

Na pewno nie jest , ale nie możemy osądzać całego narodu . Ludzie " nie w porządku '' są zarówno po jednej jak i po drugiej stronie .Jeśli cały czas będziemy tak myśleć to gdzie tu jest wybaczanie , o którym tak dużo się mówi . Ktoś wreszcie musi zrobić ten pierwszy krok . Można przecież pociągnąć do odpowiedzialności tylko osoby winne np opublikowania zwrotu '' polskie obozy '' , a nie całego narodu.
bernadeta1963

Postautor: Krzysztoff » 05 kwie 2015, 19:11

bez polityki proszę
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 05 kwie 2015, 19:33

No właśnie dlaczego Żydzi nie chcą pojednnania? Zawsze uważają, że wszyscy ich powinni przepraszać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2015, 21:09

Mirek pisze:o właśnie dlaczego Żydzi nie chcą pojednnania? Zawsze uważają, że wszyscy ich powinni przepraszać.

Może dlatego, że odkąd chrześcijaństwo rozpanoszyło się w Europie, to każdy naród wziął sobie za cel żydów? Poczytaj sobie o pogromach żydów na różnych ziemiach i w różnych państwach. Wymordowywano całe wioski, mężczyzn, kobiety, starców i dzieci. Nie było litości.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 06 kwie 2015, 08:49

Xsenia pisze:
Mirek pisze:o właśnie dlaczego Żydzi nie chcą pojednnania? Zawsze uważają, że wszyscy ich powinni przepraszać.

Może dlatego, że odkąd chrześcijaństwo rozpanoszyło się w Europie, to każdy naród wziął sobie za cel żydów? Poczytaj sobie o pogromach żydów na różnych ziemiach i w różnych państwach. Wymordowywano całe wioski, mężczyzn, kobiety, starców i dzieci. Nie było litości.
To chyba dlatego że oni byli idealnym kozłem ofiarnym bo Judaizm był w średniowieczu jedyną religią której pozwalono istnieć obok Chrześcijaństwa.

To bardzo smutne ale ludzie mają chyba jakąś wrodzoną nienawiść do inności. Osobiście podejrzewam że to bierze się z podświadomego strachu przed tym co nieznane i obce.

Dzisiaj jest zreszta tak samo i stąd się biorą te wszystkie zarzuty że rzekomo Spirytyści wyznają Szatana które mnie osobiście bardzo bolą.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: gaba75 » 07 kwie 2015, 09:24

Ktoś tu zapytał dlaczego Żydów ciągle należy przepraszać.
Mirku i Ty Anioł nie zdajesz sobie sprawy z prawdy widocznej gołym okiem. Biorąc pod uwagę wszystko czym mnie atakowaliście, powiem tak. Wiele się nauczyłam, jak Żydówka. Mirek ma rację było wielu żydów, którzy sprzedawali i sprzedają do dziś. Mówiąc o przepraszaniu Żydów to powiem tak- cały czas większość z Was powtarza, "taka karma" taka karma, no to macie, taka karma. Zaraz powiem jak ja to widzę.
Jezus jest Żydem
Zbigniew Nosowski GN 41/2013 |
Jest to Ewangelia o Jego Synu pochodzącym według ciała z rodu Dawida. Rz 1, 3

Ten, który jest Synem Bożym, według ciała pochodzi z rodu Dawida. Wszedł nie w jakąś ogólnikową, nieokreśloną historię ludzkości, lecz konkretnie – wcielił się w historię ludu Izraela. Wzrastał w kulturze i religii narodu wybranego, myślał i mówił po aramejsku, jako dziedzic Przymierza zachowywał zwyczaje swego środowiska. Pozbawianie Jezusa więzi z judaizmem byłoby odrywaniem Go od korzeni i ogołoceniem Jego tajemnicy z sensu mesjańskiego. Jak powiedział bł. Jan Paweł II, taki Chrystus „jawiłby się niczym meteor, który przypadkiem trafił na ziemię, pozbawiony wszelkich więzi z ludzką historią”. Podobnie jest, gdy sami jako chrześcijanie odcinamy się od żydowskich korzeni naszej wiary. Chcemy czy nie chcemy, tam są nasze źródła. Bogu dzięki, że nasz Kościół ponownie to odkrywa!
gaba75

Postautor: gaba75 » 07 kwie 2015, 09:31

Mirku, myśl pozytywnie
Nie ma czyichś majątków, Twój mój, kogo to obchodzi jak staniesz się kiedyś Duchem i cała Ziemia należeć będzie do Ciebie. Podobnie jest i dziś. Ziemia należy do Ciebie. Jesteś jako człowiek jej cząstką. Jeśli się z nią nie związujesz swą energią, nie masz natury Ducha. DAJESZ PRZYKŁADY WILKÓW WIĘC JA IDĄC TWOIM TOKIEM MYŚLENIA PODAM CI, ŻE NATURA CIĄGNIE WILKA DO LASU, CO TY NA TO... A ciebie gdzie ciągnie?
gaba75

Postautor: gaba75 » 07 kwie 2015, 09:35

I żeby poprzedzić innych, myślących, że kłócę się z Mirkiem. Lub przegaduję. Nie, ja przedstawiam inaczej jego zdanie, do czego mam też prawo. Wszyscy pochodzimy z jednego źródła, ale nie wszyscy jeszcze są tego świadomi.
A lektur Kardeca Mirku nie negowałabym na Twoim miejscu, bo również wiele wyjaśniają. Poza tym powiem szczerze, że każdy powinien czytać. Dużo. Polecam kontakt z książkami. Ale najbardziej polecam kontakt z rzeczywistością i drugim człowiekiem.

Pozdrawiam wszystkich
gaba75

Postautor: Nikita » 07 kwie 2015, 12:55

Gaba pieknie to napisalas.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie