Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Postautor: Mirek » 29 mar 2015, 19:25

Wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 29 mar 2015, 20:04

Dziękuję.
Ale już jednej osobie powiedziałam, że nie bardzo jeszcze cieszę się z tych życzeń. Są one okupione właśnie może nie tyle negatywnymi emocjami, co wzburzeniem, tęsknotą, rozpaczą, i innymi emocjami i uczuciami. Nie nazwę ich negatywnymi, bo takie nie są. Płyną z uczucia miłości, a nie nienawiści. Najlepiej wiedzieliby dobrzy terapeuci, uzdrowiciele ogólnie ludzie inspirowani przez dobre Duchy, o czym piszę.
gaba75

Postautor: gaba75 » 29 mar 2015, 20:12

Mirku,

ja jestem zdrowa, czuję się zdrowo wewnętrznie, ale jestem zmęczona. Potrzebuję dobrej pracy, takiej w której będę się spełniać.
Szukam pomocy w zrealizowaniu właśnie marzenia związanego z pracą. Marzę o otwarciu pensjonatu nad morzem, który rozrósłby się na ośrodek a potem większe centrum.
Podobno marzenia się spełniają, więc może.... kto wie?

Miałam już prawie nagraną pracę, ale mężczyzna zrezygnował po tym, jak usłyszał, że nie mam babci do opieki nad dzieckiem. Ja na to, że babcia może zaniemóc i co wtedy, że lepiej jak zabiorę koleżankę, młoda sprawna zdrowa, ale koleżanka z dzieckiem też. No i się wystraszył. A praca była w charakterze Animatora - prowadzenie zajęć dla dzieci.

No cóż chyba poszukam innej drogi. Zobaczę jakieś domy do remontu w nadmorskim. Niewiem, coś muszę wymyślić... Muszę działać.
gaba75

Postautor: gaba75 » 29 mar 2015, 20:15

Dzięki za życzenia i FiloTeo Tobie i Hansel Tobie.

Dzięki,

wybaczcie jednak, że tak różnie piszę, czasem. Może z czasem się to zmieni.
gaba75

Postautor: soldado » 29 mar 2015, 20:18

gaba75 pisze:Mirku,

ja jestem zdrowa, czuję się zdrowo wewnętrznie, ale jestem zmęczona. Potrzebuję dobrej pracy, takiej w której będę się spełniać.
Szukam pomocy w zrealizowaniu właśnie marzenia związanego z pracą. Marzę o otwarciu pensjonatu nad morzem, który rozrósłby się na ośrodek a potem większe centrum.
Podobno marzenia się spełniają, więc może.... kto wie?

Miałam już prawie nagraną pracę, ale mężczyzna zrezygnował po tym, jak usłyszał, że nie mam babci do opieki nad dzieckiem. Ja na to, że babcia może zaniemóc i co wtedy, że lepiej jak zabiorę koleżankę, młoda sprawna zdrowa, ale koleżanka z dzieckiem też. No i się wystraszył. A praca była w charakterze Animatora - prowadzenie zajęć dla dzieci.

No cóż chyba poszukam innej drogi. Zobaczę jakieś domy do remontu w nadmorskim. Niewiem, coś muszę wymyślić... Muszę działać.

Na Twoim terenie na pewno działa jakaś agencja nieruchomości.
To praca dla Ciebie.
Sama sobie w niej układasz grafik - umawiasz spotkania i klientów wtedy jak masz czas. ;)
Poukładasz wszystko pod swoje dzieci.
Rozważ to.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 29 mar 2015, 20:18

Acha i Krzysztoffowi dzięki również
gaba75

Postautor: gaba75 » 29 mar 2015, 20:29

soldado,

nie znam się na prawie, a to ważne przy nieruchomosciach. Nie lubię niesprawiedliwości i nie mogłabym nikogo skrzywdzić. Ja kocham pracę z ludźmi, terapeutyczną. Świetlica, Klub, Ośrodek, Centrum, Pilot wycieczek, Terapeuta uzależnień, to zawody, w których marzę by się realizować, o.. albo menadżer.

Podoba mi się np to, co robi Pani Dowbor. W ten sposób też sprawia ludziom wiele radości.
A ja kocham sprawiać ludziom radość.
gaba75

Postautor: soldado » 29 mar 2015, 20:42

gaba75 pisze:soldado,

nie znam się na prawie, a to ważne przy nieruchomosciach. Nie lubię niesprawiedliwości i nie mogłabym nikogo skrzywdzić. Ja kocham pracę z ludźmi, terapeutyczną. Świetlica, Klub, Ośrodek, Centrum, Pilot wycieczek, Terapeuta uzależnień, to zawody, w których marzę by się realizować, o.. albo menadżer.

Podoba mi się np to, co robi Pani Dowbor. W ten sposób też sprawia ludziom wiele radości.
A ja kocham sprawiać ludziom radość.

Zadeklarowałaś się, że jesteś medium, a to pośrednik.
W tej pracy też jesteś pośrednikiem, to wspaniała praca z ludźmi, na pewno się w niej odnajdziesz, a przepisy związane z nieruchomościami z czasem nadrobisz.
W swojej pracy nikogo nie skrzywdziłem, a wręcz przeciwnie, pomogłem różnym osobom.
Tutaj najważniejsze jest, żeby być dobrym handlowcem, a coś mi mówi, że właśnie z takim handlowcem piszę i ważne jest być osobą kontaktową.
Jestem przekonany, że również taką osobą jesteś.
Nie ma lepszego pośrednika nieruchomości, niż medium uwierz mi :D
Wspaniale wyczuwam to, czego chcą klienci kupujący i im to oferuję.
Dzięki temu, że jestem medium, mam najlepszą sprzedaż.
Kiedyś pracowałem u kogoś, teraz jestem ,,u siebie''.
Równolegle z tym co robię zawodowo, staram się w różny sposób pomagać innym bezinteresownie.
To połączenie działa i nie muszę się o nic martwić, bo w bardzo trudnych sytuacjach pomaga dosłownie ,,Niebo''.
Wiem, że sobie poradzisz.
Pamiętam, jak ja kiedyś w bardzo trudnych warunkach zaczynałem... z ogromnymi długami i tankowałem za 10 zł...
Twoja sytuacja jest podobna, ale zawiera nieco inne elementy trudności.
Kiedyś tak jak napisałem, zadeklarowałaś się, że jesteś medium.
Żadne ,,świadome'' medium nie ,,przejdzie'' obok innego medium obojętnie.
Spróbuj co Ci szkodzi ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Arronax » 30 mar 2015, 09:15

Również przyłącze się do życzeń ;).

Wież mocno, że Ci się uda a życie coś Ci przyniesie :). Praca jest bardzo ważna, i wiemy, że znajdziesz coś gdzie będziesz się naprawdę spełniać.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: gaba75 » 30 mar 2015, 09:46

Dziękuję Arronax,

Soldado,

masz rację w 70 procentach. Chodzi mi o deklarację. Zawsze powtarzam, że prawdopodobnie jestem medium. Bez pychy i dumy oraz egoizmu. Pewnie, jeśli czytałeś Księgę mediów, ze zrozumieniem, to wiesz o czym mówię.

Poza tym muszę wątek chyba przenieść gdzie indziej. Może zacząć nowy? Pomyślę.

Jeśli robisz tak jak mówisz, to znaczy że jesteś bardzo świadomym medium.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie