co sądzicie?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: co sądzicie?

Postautor: Hansel » 07 lut 2015, 11:45

Pablo diaz pisze:Według mnie Jezus nie jest Bogiem ,a reprezentuje Boga i czyniąc to pokazuje nam Go jako Boga miłości. Ukazuje nam również, jakie jest najwyższe prawo wszechświata: prawo wielkiego miłosierdzia.
Mnie jest bliska jest opinia że Bóg objawia się ludzią w jakimś stopniu we wszystkich religiach, a różnice między nimi biorą się tylko z różnic kulturowych które wystepują pomiędzy różnymi narodami albo z wypaczeń dokonanych pod wpływemn złych Duchów. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TD/brama.html#

http://zsukcesem.pl/jaki-jest-slon/
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 07 lut 2015, 14:25

Jakby się dobrze wsłuchać w słowa Jezusa to odkryjemy dokładnie to co napisałem w temacie: "Na obraz i podobieństwo Boga". Wiele jest tam z tego o czym nauczał lecz część jego wypowiedzi było błędnie zinterpretowanych.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 22 mar 2015, 11:47

Mirek pisze: część jego wypowiedzi było błędnie zinterpretowanych.
Np które ?
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 22 mar 2015, 11:59

Jesteś dobrym poszukiwaczem. Większą radość będziesz miał jak sam do tego dojdziesz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 22 mar 2015, 12:41

Dał byś chociaż jakieś wskazówki gdzie szukać ?
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 22 mar 2015, 12:50

Przeczytaj uważnie temat: "Na obraz i podobieństwo Boga."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 30 gru 2015, 01:16

gaba75 pisze:1. Różokrzyżowcy
O nich coś słyszałem - https://www.youtube.com/watch?v=UjgVFu2kwkg
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 15 sty 2016, 16:25

gaba75 pisze:Niewiem czy oglądaliście wczoraj program Lisa, przepraszam, że muszę tu nadmienić tylko,'ale oglądam go tylko dlatego, żeby znaleźć coś co mogłoby połączyć Polaków, a nie dzielić. Wszystkie narody nas wyśmiewają, dlaczego nie możemy się w końcu zjednoczyć, tylko ciągle ta walka.
Moja babcia, ktora była medium mówiła, że Polacy najmniej ucierpią przy "końcu świata", że pisała o tym Saba. Nie czytalam, ale wierzę. Może i jestem dziecinna,'ale wiem że to też mnie ratuje i trzyma przy życiu. Uważam że gdyby politycy słuchali potrzeb dzieci więcej by osiagnęli.
Ale wracając do Lisa. Byl w tym programie ojciec Gużyński, ktorego słucham z przyjemnoscia.
Pieknie ubral w słowa to co najważniejsze. Mówił przede wszystkim o samokrytyce, i szacunku, ale o tym drugim głosno nie powiedzial, jednak niewiem czy zauwazycie, ze nie tylko Panie ale i Panowie sluchali Gużynakiego z nie tylko z uwaga ale i zawstydzeniem. Dlaczego? Ano odpowiedz jest prosta. Tam na górze wszyscy sie bawia a na dole cierpia. Jezus juz oddal za nas swoje zycie. Zdejmijmy klatwę ze świata nie tylko z Polski jak mówi to Kopaczowa. Jednak zgadzam sie z nia, bo zacznijmy od Polski a otwórzmy sie z wiara i miloscią na swiat jak otwieral sie Jezus. I nie mówmy o ludziach jak o przedmiotach, nie kłóćmy się o sprawe ktora jest nader prosta. Wystarczy zdjać zaslone z oczu a dostrzezemy problem, ktory jest bardzo prosty. Dlaczego Pan Palikot w sadażach ma duzo procent w ocenie tolerancyjnosci i otwartosci na swiat? Bo pokazuje polakom to co jest proste, ale tylko inteligentny czlowiek to zrozumie.
Problem w ludziach polega jak to mówi Gużynski ze stosunkiem. Ustosunkujmy sie ozytywnie do szacunku życia a Polacy wygramy i klątwa ze świata zostanie zdjeta.
Wszyscy walczymy o złoto, skarby. Ale czy wiecie skąd ten skarb pochodzi? Z samej istoty życia jaka jest wszechmogacy.
A sprawiedliwośc istnieje. I szacunek indywidualnosci prowadzi ku dobru ale my Millerowscy Polacy nie dostrzwgamy tego. Niesiołowscy itp. Dlaczego ludzie socjalizmu nie toleruja sprzciwu, bo uwazaja ze slowem socjalizm otworzyli brame na zdobycie swiata. Tak ja uważam że tylko człowiek sprawiedliwy i z siłą samokrytycyzmu bedzie umial wybawic Polske Polakow i otworzy nas na świat. I szacunek
Nie bójmy sie, bo strach ma tylko wielkie oczy. Nikt nas nie zabije jak bedziemy odważni. Bo przecież my spirytysci powinniśmy wiedziec, że choć ktos w tym wxieleniu pozbawi nas "ubrania". To w przyszłym zyciu poznamy prawde. Rozwiniemy sie. Przekroczymy kolejny poziom.
Jeszcze jedno, nie lubie strasznie jak ktos nie wierzy. Lis twardo to pokazal, mówiac żebyśmy Boga nie mieszali do sporow. A dlaczego , nie "wykorzystac" istoty Bożej jaką jestesmy my sami ale nie zdajemy sobie z tego sprawy do sporu. Może źle to ujął powinien powiedziec do rozmowy. Dlatego właśnie nie lubie slowa dyskusja. Bo niesie ze soba negatywne fluidy. Niesie ze sobą spor. Dyskusję zawsze można uciąć rozmowa prowadzi do odsłoniecia pewnej prawdy. Dlatego ROZMAWIAJMY. Dlatego szanujmy swą indywidualność. Dlatego bądźmy tutaj my spirytysci, bo dążymy do odsłony Bożej prawdy, Bożej istoty. Nie bądźmy ofiarami, bo ofiara zostala już spelniona poprzez śmierć Jezusa i jego mękę. Wierzący to zrozumieja bo wiara czyni cuda, odsłania prawde. Tak, zgadzam sie z oportunistami, że kazdy ma swoja prawdę, ale po co o nią walczyc, lepiej znaleźć wspólny mianownik jakim jest doczesne życie, które należy szanowac, a nie kamienowac. A uwazam ze Achill chce wam powiedziec ze ofiara otwiera oczy oprawcy, ale dopiero jak sam umiera. Wtedy wie że nic nie wie. I boi się. Czego ano i tu mozna porozmawiać na kolejny temat. Czy piekło istnieje, co nim jest tak naprawdę, czy czyściec istnieje i czy dusze powinny sie yam znalezc skoro Konrad zamiescil sentencje o rozwoju.Oczyszczajmy sie ludzie. Płaczmy ile wlezie jesli mamy potrzebę, bo płacz oczyszcza. Ktos tu gdzies napisal w internecie ze z ran Jezusa pociekly krew i woda, więc Jezus sie oczyscil. Gdyby nie to, nie wiedzielibysmy jak ratuje sie zycie czlowieka przy zawale. Zdziwicie sie ile moze zdzialac placz. Dlaczego Maria matka Jezusa płakała. bo oczyszczała siebie, choć Jezus mowil nie placzcie. Dlatego wielu ludzi potrzebuje sotrzec do nas spirytystow zeby poznac prawdę. To my jestesmy prawdą tego swiata. Ratunkiiem dla zagubionych- czyli dla tych ktorzy pragna. CzegoRozwoju. Dusze pragna rozwoju wiec- ratujmy ich jaknajwiecej.
Jan Paweł II byl pewnie tez medium, alw nikt o tym glosno nie powie. Pokazywal swoim zyciem co przezyl Jezus jako ofiara i na czym polega istota wszechrzeczy. Szacunek szacunek szacunek i jeszcze raz szacunek.
Szanujmy poglądy innych a dojdziemy do prawdy. Jesli nie w tym zyciu to w nastepnym.
Dlatego rozumiem tych ktorzy mnie atakuja, wyzywaja, chca zniewolic. Tylko czy to im się udaje. W pewien sposob tak, ale jest to dla mnie potrzeba ktora musze zrealizowac w tym zyciu zeby dotrzec do prawdy ktora jest Miłosc.Bóg. Bo Bóg jest miłoscia. A Jezus spelnil ofiare aby nie wierzacym pokazac to czym powinni zyc. Wybacz im bo nie wiedza co czynia. A wiec niewiedza jest kluczem do poznania prawdy. Nie wiedza, lecz niewiedza. Kto dotarl juz do prawdy jest zbawiony.
Pozdrawiam i przepraszam za nudny wywód

Co do Palikota to ja słyszałem że on się nawrócił na Hinduizm...

http://forum.nama-hatta.pl/viewtopic.ph ... 6ba7fc0567
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 19 sty 2016, 09:17

To jest jego sprawa ...religia jest prywatna sprawa kazdego czlowieka. Akurat to na Zachodzie jest bardziej przestrzegane niz w Polsce jak widze.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 20 sty 2016, 16:12

Nikita pisze:To jest jego sprawa ...religia jest prywatna sprawa kazdego czlowieka. Akurat to na Zachodzie jest bardziej przestrzegane niz w Polsce jak widze.

A religia która zakłada że kobieta jest osłem i że tak należy ją traktować - też jest przestrzegana na Zachodzie?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi