Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Postautor: Mirek » 15 mar 2015, 09:36

Co mogę zyskać wykańczając Ciebie? Ty pomoc rozumiesz tylko w ten sposob, że facet Ciebie i Twoje dzieci pokocha, będzie z Wami i będzie Was utrzymywał. Takiej pomocy nie mogę Ci udzielić i wiedziałaś o tym od samego początku.
Źle Ci wzyciu, bo złem na zło odpowiadasz, a dobro odrzucasz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: światowid » 15 mar 2015, 10:49

Miroslawie..

Moze pobiegasz troche.. Albo pomedytujesz? Ablo posprzątaj mieszkanie w ktorym mieszkasz.
Osobiście nie mam ochoty czytać tego typu wypowiedzi na tym forum.
Nie wiem czy reszta osob odczuwa to co ja..pewnie nie.bi to ja nienawidzę ludzi wedle Ciebie. ale uważam ze jestes byle jaki pisząc tak. Jak są tematy do wyjaśnienia..to ja..czlowiek wedle ciebie pelen nienawiści (haha) owiem ci żebyś napisal priva do Gaby.
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: gaba75 » 15 mar 2015, 11:48

No światowidzie, skoro Mirek uważa, że nienawidzisz ludzi, to może jesteś tu z ważnych powodów na Ziemi i jesteś na odpowiednim poziomie rozwoju, który przewyższa poziom Mirka. Tak odczułam podczas spotkania Krakowskiego. Ale, przepraszam Cię światowidzie, nie wyrażam chęci na to by Mirek pisał do mnie na priv i wyżywał się na mnie prywatnie. lepsze rozwiązanie proponujesz na początku postu. Niech wyjdzie z żoną i dziecmi na spacer, niech pobiega, niech znajdzie przyjemność, która da mu radość, nie wyżywa się na mnie, za swoje problemy. Ja jak miałam problem z małżestwem bez miłości to go rozwiązałam. Teraz kocham i wiem, że należy mi się to samo, bycie kochaną przez mężczyznę którego i ja kocham i nie jesteś nim napewno Ty, Mirku. I to mój ostatni raz kiedy Ci to uświadamiam. Kocham innego, nie Ciebie.
gaba75

Postautor: Arronax » 15 mar 2015, 12:20

Do spotkania nie doszło, trudno następnym razem postaramy się być ;), choroby się nie wybiera :( mam nadzieje, że już lepiej i jesteś Xeniu w pełni zdrowa.

Pamiętajcie o naszych naukach - pokora i szacunek do wszystkich :). Naprawdę nie warto się kłócić i oceniać.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: gaba75 » 15 mar 2015, 12:30

Mądre słowa Arronax, nie warto się kłócić.

Xseniu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i oby nam się.... udało wszystko. Dojście do dobrego samopoczucia, spotkanie i rozmowy inspirujące do działania na korzyść innych.

Na kiedy planujemy następne spotkanie?
gaba75

Postautor: 000Lukas000 » 15 mar 2015, 17:15

W grupie spirytystycznej ludzie są zespoleni wokół idei spirytyzmu a więc też nauk miłosierdzia i tolerancji, zastanówcie się jak chcecie to zrobić skoro ciągle szukacie różnic i atakujecie się nawzajem. Nie powstanie żadna grupa jeśli dla jej członków liczyć się będzie tylko ego. Myślicie że to wasze "ja" wszczyna wojny i utarczki słowne? Nie, na tym forum ciągle mamy do czynienia z przepychankami ego.

Osobiście sam miałem ten problem i jeszcze się z nim zmagam, ale staram się by ego nie zatriumfowało i w ten sposób go osłabiam. Gdy ktoś uważa że ma racje i chce mnie do niej na siłę przekonać, gdy ktoś w życiu ze mnie próbuje szydzić albo zwyczajnie mnie atakować, idąc za głosem "Ja" milknę, po prostu. Widzę i czuję wtedy, że postępuje wbrew ego, które zaczyna się miotać i najchętniej by z furią zaatakowało. Kiedyś tego nie czułem, bo pozwalałem mu bez namysłu na atak.

Stary Indianin powiedział kiedyś swojemu wnukowi:

Moje dziecko, w każdym z nas toczy się bitwa między dwoma wilkami.

Jeden jest złem - to złość, zazdrość, chciwość, uraza, poniżanie, kłamstwa i ego

Drugi jest dobrem - to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, życzliwość i prawda

Chłopiec pomyślał nad tym i zapytał:
Dziadku, a który wilk zwycięża?

Stary Indianin odpowiedział:
Ten, którego karmisz.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Arronax » 16 mar 2015, 10:21

Łukaszu pomyślcie właśnie kiedy następne czy data wcześniej wspomniana chyba 11.04 byłaby dobra.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: 000Lukas000 » 16 mar 2015, 15:53

W Krakowie spotkanie odbędzie się 28 Marca, a co do Katowic to nie wiem jak się zorganizują, pożyjemy zobaczymy.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 16 mar 2015, 21:02

Hej.
Czuję się winna, że przez moją chorobę nie odbyło się spotkanie. :( Przepraszam, ale złapałam jakiegoś super wirusa. L4 mam do piątku i ogólny stan zapalny górnych dróg oddechowych. Na szczęście bez antybiotyków, ale mam leżeć.
Serdecznie dziękuję za wszelkie życzenia powrotu do zdrowia :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 17 mar 2015, 16:34

Xseniu, w życiu nie ma przypadków. Widocznie ten termin nie był dla nas wszystkich dobry i być może Twoja choroba miała kluczową rolę aby termin został zmieniony. Trzeba się zastanowić co góra chciała nam przez to przekazać :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce