Irlandia/Dublin

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Irlandia/Dublin

Postautor: Riko » 08 mar 2015, 15:44

Witajcie!

Nie wiem,czy w odpowiednim miejscu zakładam temat,gdyż odnoszę sie do Irlandii,więc proszę ewentualnie moderatora o przesunięcie we właściwe miejsce.
Pomyślałem,że jeśli ktoś ze Szmaragdowej Wyspy przegląda to forum,to być może znajdzie te informacje jako przydatne.

Grupa spirytystów spotyka się w Dublinie w każdą niedzielę i poniedziałek ( na ich stronie podają,że we wtorek,ale to błąd,spotkania te przeniesione zostały na poniedziałek ),a oto ich strona z podstawowymi informacjami http://www.spiritismireland.com/ .

Uwaga!
18.05.2015 odbędzie sie spotkanie z Divaldo Franco .
??.06.2015 odbędą się spotkania dotyczące spirytyzmu w Europie - bodajże w drugim tygodniu czerwca,przez chyba 2-3 dni.

Więcej dokładniejszych informacji odnośnie wymienionych spotkań podam w przyszłym tygodniu,będę aktualizował ten temat.

Pozdrawiam! :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 01:58 przez Riko, łącznie zmieniany 1 raz
jestem dzieckiem ziemi i nieba gwiaździstego,ale mój ród jest niebiański
Awatar użytkownika
Riko

Re: Irlandia/Dublin

Postautor: Nikita » 08 mar 2015, 20:11

Jak tam sie zyje w Irlandii? Kiedys poznalam jakiegos Irlanczyka i super sie z nim gadalo...mentalnosc podobna do polskiej...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Riko » 09 mar 2015, 02:11

Cóż mogę Ci odpisać,liczba Polaków na emigracji jest już swego rodzaju odpowiedzią...
O podobieństwie o którym wspomniałaś też zdarzało mi się słyszeć - od Irlandczyków,choć ja raczej bym się pod tym nie podpisał - oczywiście bez żadnych negatywntch skojarzeń.Ogólnie,bardzo ogólnie to sympatyczni ludzie i w wielu miejscach na świecie tak też są odbierani.
Awatar użytkownika
Riko

Postautor: Krzysztoff » 09 mar 2015, 08:53

Fajnie że coś się dzieje , widzę że Andrei do Was zagląda, Divaldo i inni goście , uczestniczysz w spotkaniach ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Riko » 09 mar 2015, 13:48

Jestem bardzo świeżo upieczonym spirytystą ( hmmm...czy naprawdę nim jestem???na pewno chciałbym być,a może chcę być tylko tak postrzegany - nagle naszły mnie te filozoficzne pytania ;) ) więc dopiero zacząłem uczęszczać.Chyba 95% uczestników to Brazylijczycy - jest to także spora grupa obcokrajowców w Irlandii,studiują tu i/lub pracują.Na pewno ich obecność i aktywność przekłada się na popularyzację spirytyzmu,a także pomaga przyciągnąć wielu znakomitych gości.
Awatar użytkownika
Riko

Postautor: Riko » 12 kwie 2015, 16:10

Szczegóły zbliżającego się spotkania z Divaldo Franco tutaj

Szczegóły nadchodzącego spotkania z dr Brian Weiss tutaj

Szczegóły zbliżającego się miedzynarodowego spotkania spirytystów tutaj
Awatar użytkownika
Riko

Postautor: Riko » 03 maja 2015, 15:33

Niestety spotkanie z Divaldo Franco zostało anulowane.
Powodem są kłopoty zdrowtne Divaldo,a konkretnie zapalenie płuc.Podczas pobytu w Hiszpanii Divaldo zdecydował się wrócić do Brazylii - miejmy nadzieję,że tam wydobrzeje.

Wracaj do zdrowia Divaldo !! :)
Awatar użytkownika
Riko

Wróć do Spirytyzm w Polsce