Temat drukowanymi literami jest CO NAJMNIEJ nieestetyczny

AMON pisze:Po przeczytaniu „Księgi duchów”, „Nieba i piekła”, „Spirytyzmu” zaczynam się zastanawiać czy mamy prawo szukać odpowiedzi w zaświatach skoro Bóg wymazał nam świadomość poprzednich wcieleń? [...] Czy „grzebanie” w zaświatach nie jest chęcią uzyskania czegoś co zostało przed nami celowo ukryte?
Skoro czytałeś KD to powinieneś wiedzieć, że głównym celem wymazania nam pamięci na Ziemi jest to, żebyśmy mogli lepiej się tutaj rozwijać. Jeśli zabiłeś kogoś, a potem popełniłeś samobójstwo i razem z ofiarą wracasz na Ziemię, to ta osoba nienawidziłaby Cię przez... wieczność? Albo dopóki jej "nie przejdzie". No i nie dość, że dostałbyś karę za samobójstwo, karę za morderstwo (jako element rozwoju w formie ponownej inkarnacji) to jeszcze jakieś ziemskie prawo by było i wsadziłoby Cię do więzienia
AMON pisze:Czy to nie jest w końcu tak, że jeśli nie zobaczę to nie uwierzę???
Chcesz powiedzieć, że TY dopóki nie będziesz na prawdziwym seansie to w nauki spirytyzmu nie uwierzysz?
Jeśli o mnie chodzi, ja je uznaję gdyż są po prostu logiczne. Rozwiewają wiele wątpliwości.
AMON pisze:Jeśli o mnie chodzi to ja niczego nie szukam, niczego nie potrzebuję doświadczyć a co wy szukacie?
Prawdy.