Niebo i pieklo..

Re: Niebo i pieklo..

Postautor: cthulhu87 » 09 lut 2015, 18:51

Camilus pisze:ciekawe czy podatki i czynsze tam ci urzędnicy pobierają, uśmiałem się z tego

jest opłata za wieczyste użytkowanie 8-)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 10 lut 2015, 14:08

he he
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 10 lut 2015, 14:40

Camillus - a powiedz mi w takim razie jak wyglądają światy duchowe Twoim zdaniem
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 11 lut 2015, 10:19

Krzysztoff pisze:Camillus - a powiedz mi w takim razie jak wyglądają światy duchowe Twoim zdaniem

Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Dla mnie jest jeden świat duchowy. Nie ma hierarchii, 7 nieb, czy 77. Jest jeden świat duchowy, na którym mieszkają wszystkie dusze. I nie ma urzędników, ministrów czy innych posłów. Są tylko przewodnicy duchowi, do których można się zgłosić w razie jakiegoś problemu. I to oni prześwietlają życie duszy, która dopiero co umarła na Ziemi.
Przynajmniej ja tak to widzę.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Krzysztoff » 11 lut 2015, 12:41

Xsenia pisze:Jest jeden świat duchowy, na którym mieszkają wszystkie dusze. I nie ma urzędników, ministrów czy innych posłów. Są tylko przewodnicy duchowi, do których można się zgłosić w razie jakiegoś problemu.

to może zadam jeszcze bardziej szczegółowe pytania ...
"mieszkają dusze" - napisałaś - czyli mają mieszkania , czy latają sobie w pustce ? Przewodnicy duchowi - pomagają nam w razie problemów , ale jakie problemy ma Duch w świecie duchowym ? czyli np. czym się zajmuje , co robi ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 11 lut 2015, 14:49

To ja Ci Krzysztofie odpowiem. Może robić wszystko na co ma ochotę.
Kompozytor może dalej komponować, naukowiec dalej może prowadzić swoje badania. Jest to opisane w książkach Brucea Moena. Warto sięgnąć do tej literatury.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 11 lut 2015, 15:13

Moena czytałem ,R.Monroe zresztą też , ale nieważne .

Skoro kompozytor komponuje a naukowiec bada , to znaczy że w tamtym świecie istnieją przedmioty ? np. instrumenty muzyczne ? aparatura badawcza ?

Czy w tamtym świecie istnieją budynki , drogi ? drzewa , rośliny ?

Czy inaczej - jesteśmy bezcielesnymi bytami i dryfujemy w nieskończoności ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 11 lut 2015, 15:45

Dla Duchów myśl jest wszystkim a forma niczym, więc podejrzewam że one sobie cały otaczający je świat tworzą po prostu za pomocą swojej wyobraźni.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: bernadeta1963 » 11 lut 2015, 16:56

W kontaktach z duchami nigdy nie mogłam się zapytać jak tam jest . Odpowiedź uzyskałam tylko raz , myśle że za zgodą '' kogoś ważnego''. Przyszedł do mnie duch 24 letniej studentki . Była córką kogoś z mojej rodziny . Byłam ciekawa , czy ktoś na nią czekał ?. Odpowiedziała , że z rodziny nie było nikogo . Było dużo znajomych . To ona jak to określiła otrzymała misję . Będzie pierwszą osobą jaką zobaczą jej najbliżsi . Była studentką i nie pracowała . Kazała mi powiedzieć ''To dobra praca Mamuś '' . To przekazałam jej mamie. Myślę zatem ,że coś w tym jest , może rzeczywiście coś robią ?.
bernadeta1963

Postautor: Pablo diaz » 11 lut 2015, 19:02

Czy w tamtym świecie istnieją budynki , drogi ? drzewa , rośliny ? Tak zwierzęta,pojazdy itd

Czy inaczej - jesteśmy bezcielesnymi bytami i dryfujemy w nieskończoności ? Nie do końca tak jest.

Jesteśmy duszami bez ciała możemy poznawać inne światy tak aby na chwilę doznać ,co nas czeka w miarę naszego postępu.
Kiedy nasza dusza jest na tyle dorosła ,że nie inkarnuje już na Ziemi ,wciela się na planetach bardziej rozwiniętych .Może się cieszyć dłuższym życiem ponieważ nie jesteśmy juz tak materialni ,ciało jest bardziej eteryczne żyjemy wtedy nawet do kilku tysięcy lat.
W pewnym momencie ewolucji ducha przychodzi również okres kiedy dusza może sama decydować za siebie nie potrzebuje juz przewodników duchowych.Dusza jest wtedy na tyle dojrzała ,że sama potrafi zadecydować o własnym losie.
Dusza człowieka żyjacego na Ziemi jest w stadium niemowlęcym przez co nie jest w stanie sama sobą kierować ,a więc ma wokoło Dusze braci sympatyzujących i braci opiekunów,które notorycznie podpowiadają.
Światy w swym wyglądzie pną się ewolucyjnie ,nasz świat np. nr1. podobny jest do świata nr2.
ale świat nr.3 juz jest inny niż nr.1 itd ,to taka drabina ewolucyjna światów.
Z nauk Duchów ,a nawet mistrza Jezusa wynika ,że w astralu jest wiele światów.
Ponadto Duchy podejmują się pracy, mają tam róznego typu zajęca,rekreacje,istnieją szkoły,biblioteki itp.
To o czym pisze Xenia;
,,Jest jeden świat duchowy, na którym mieszkają wszystkie dusze. I nie ma urzędników, ministrów czy innych posłów. Są tylko przewodnicy duchowi, do których można się zgłosić w razie jakiegoś problemu,,
Nie pokrywa się z wieloma przekazami otrzymanymi z tamtej strony , które mówią ,że nad światami astralnym władzę sprawują nasi starsi bracia (panuje tam hierarchia podobna na ziemi,która opiera się na prawdzie,sprawiedliwości i wiekiej miłośći) ,a nad nimi jest nasz ojciec Bóg.

Nie wiem czy wiecie Emanuel Swedenborg w swych dziełach opisywał światy astralne z tym ,że zdarzało mu sie dodawać coś od siebie,ale istnieje wiele wiarygodniejszych przkazów niż od Swedenborga.
Jak znajdę chwilkę czasu to przetłumaczę jakieś fragmenty opowiadające o światach.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Niebo i piekło według spirytyzmu