Kraina Miłości

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Kraina Miłości

Postautor: cthulhu87 » 13 sty 2015, 17:12

Mirek pisze:W dużym uproszczeniu oznacza to, że będziesz uwolniony od przywiązania od rzeczy materialnych i wszelakich związków emocjonalnych. Niczego się nie wyrzekasz i do niczego się nie przywiązujesz.

Lepiej dla dyskusji będzie, jak darujesz sobie duże uproszczenia i napiszesz wprost, o co ci chodzi. Kiedy widzę słowa "w dużym uproszczeniu" akurat nic konkretnego z tego dla mnie nie wynika ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 13 sty 2015, 18:03

Marcinie obiecuję Ci, że się poprawię i będę prosciej pisał byś zrozumiał ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 13 sty 2015, 20:40

Mirku
Moim skromnym zdaniem, odczuwam w Tobie pogardę do spirytyzmu. Nikt tu nie neguje nauk płynących z lektur de Mello, ale uważam że powinieneś szanować inność. Pisałeś że jesteś katolikiem z urodzenia. Myślę że jestes zagorzałym fanatykiem i kultywujesz katolicyzm ponad.
gaba75

Postautor: Mirek » 13 sty 2015, 20:59

Jeżeli chcesz komuś mówić jak ma postępować sama powinnaś tak. czynić. W przeciwnym razie będziesz hipokrytką.
Widzę, że masz poważny problem z sobą skoro ciągle ponawiasz próby obrażania mnie. Nie mogę dociec co to za problem, który wyzwala w Tobie tyle zła :-(
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 13 sty 2015, 21:57

To Ty masz problem. Jesteś uzależniony od obrażania innych. To ty chciałeś mnie zaatakować miłością czy coś w ten deseń. Miłością się nie atakuje i nie zabija. Miłość to siła, którą obdarzasz potrzebujących. Ty się miłości boisz. Dlatego kraina miłości należy się ludziomświatłym a nie Aniołom ciemności. I na tym zakańczam wszelkie nieporozumienia i spory między nami. Życzę Ci aby Anioł Światła roztoczył wokół Ciebie swój blask i zaprowadził do Krainy Miłości.
Pozdrawiam
Gaba
gaba75

Postautor: Mirek » 05 lut 2015, 22:35

Anthony de Mello otwierał ludziom oczy, a to nie było na rękę KK dlatego zakazał czytania jego książek. Ale kto by się tym przejmował? ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Poprzednia

Wróć do Religia i filozofia