Styczeń 2010: Dostępność mediów spirytystycznych w Polsce

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Styczeń 2010: Dostępność mediów spirytystycznych w Polsce

Postautor: Luperci Faviani » 20 sty 2010, 21:03

Przyjacielu (do Trol1), sprowadź na nasze forum medium.

Niestety osoby ze zdolnościami mediumicznymi, które mam przyjemność znać osobiście, są zbyt zajęte aby siedzieć przed komputerem i odpowiadać na nasze posty. Podkreślam, że nie mam im tego za złe.

Trol1, liczę na Ciebie...
...albo postaraj się zrozumieć naszą bezczynność w tym zakresie.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 21 sty 2010, 14:11

APELUJĘ I WZYWAM!
Jesli ktos z was,kochani, posiada jakiekolwiek(wszak są rózne rodzaje mediów)zdolnosci
mediumiczne,niech nie chowa tych darów Bożych pod korcem,lecz ujawni je ku wspólnemu
dobru.Wtedy będzie mozliwe zorganizowania prawdziwych wywolań(oby!).
Proszę, medium, ujawmij się!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 21 sty 2010, 16:27

Droga Atalia,
zorganizowanie seansu spirytystycznego i wywołanie jakiegś Ducha nie stanowi żadnego problemu gdy uczestnicy takiego spotkania są przygotowani na stawienie czoła zagrożeniu, które wiąże się z tymi praktykami. Na przykład, nie zawsze jest możliwość imiennego wywołania Ducha i na spotkanie może przybyć jakiś nieproszony gość z zaświatów, by narobić szkód. Opętanie nie jest niczym przyjemnym...

Jestem pewien, że PTSS zacznie organizować seanse, gdy tylko jego członkowie będą na to gotowi. Potrzebne jest też medium z odpowiednio ukierunkowanymi zdolnościami.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Melys » 22 sty 2010, 21:06

obiecałam gdzies ze poszukam i opowiem co mi wyszło z tego.
wiec masakra... osoby z ktorymi rozmawiałam to ... nie chciałabym nikogo obrażac . ale to chyba jakies kpiny.Co oczywiscie zastanawia mnie ile jest osób na prawde kontaktujących sie 5% / przesadziłam /
a ile jest osób które oddaja sie w ręce róznych mediów bo mysla że pomoga. :o

ale chociaz nasłuchałam sie rzeczy. :lol:
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 23 sty 2010, 12:38

Spodobało mi się okreslenie 'spirytyściuchy'.
Z tego,co tutaj piszecie wynika,że już do konca moich dni to ja tylko spirytysciuszką
zostanę.No coz zrobić,taki juz chyba mój los.

Troll1,proszę,zajrzyj do PW
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: AMON » 25 sty 2010, 20:53

Luperci Faviani pisze:zorganizowanie seansu spirytystycznego i wywołanie jakiegś Ducha nie stanowi żadnego problemu gdy uczestnicy takiego spotkania są przygotowani na stawienie czoła zagrożeniu.

Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że duchy można bez problemów wywoływać. Ja się z tym nie zgodzę. Trzeba mieć niesamowite zdolności lub przychylność Boga by taki kontakt zaistniał. Żadna tam odwaga i gotowość poniesienia konsekwencji – po prostu nic się nie stanie.
Awatar użytkownika
AMON

Postautor: Luperci Faviani » 27 sty 2010, 19:16

AMON pisze:
Luperci Faviani pisze:zorganizowanie seansu spirytystycznego i wywołanie jakiegś Ducha nie stanowi żadnego problemu gdy uczestnicy takiego spotkania są przygotowani na stawienie czoła zagrożeniu.

Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że duchy można bez problemów wywoływać. Ja się z tym nie zgodzę. Trzeba mieć niesamowite zdolności lub przychylność Boga by taki kontakt zaistniał. Żadna tam odwaga i gotowość poniesienia konsekwencji – po prostu nic się nie stanie.

Oczywiście, gotowość na zagrożenie nie ma wiele wspólnego ze zdolnościami wywoływania duchów, nie to miałem na myśli. Pisałem o zorganizowanej grupie spirytystów.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: artur » 27 sty 2010, 20:44

AMON pisze:

a skąd wiesz, że do wywołania Ducha trzeba mieć niesamowite zdolności? Mówisz to na bazie doświadczenia czy przypuszczenia opartego na swoich wyobrażeniach?
artur

Postautor: Damian » 28 sty 2010, 08:17

Chyba ktos tu sie boi hehe :lol: tak na prawde sam bym pierwszy uciekal.A powaznie to nie ma co ponaglac przyjdzie czas ,odpowiednia chwila az sie znajdzie osoba odpowiednia.Tak jak ja stopniowo dochodzilem do roznej wiedzy dopiero po dlugim czasie doszlem,wpadly mi w reke nauki spirytys.tak i moze bedzie z tą osobą.A my jeszcze mamy czas do nauki:).Chociaz sam bym pposzedl na taka sesje chetnie ale wole jeszcze sie pouczyc bo moja wiedza mala i popraktykowac ale swoje dązenie do doskonalosci :)oj ciezko mi idzie heheh ale co jakis czas mam przblyski takiej czystej dobroci.:)))moze jeszcze takim paskudem nie jestem :)
Damian

Postautor: Damian » 28 sty 2010, 23:15

Zeby w takim kraju nie mozna bylo znalesc kogos odpowiedniego hmm.Moze poszukac lub popytac w gazetach typu Czwarty Wymiar itp.Oni opisują rozne zdazenia i osoby z roznymi zdolnosciami moze cos beda wiedziec.Z normalna osoba nie chcieli by rozmawiac ale jak by sie ktos powolal na stowarzyszenie.Nie wiem moze to cos da ,moze warto chociaz wyslac e-mail do nich.Warto sprobowac
Damian

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi