JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: bernadeta1963 » 24 sty 2015, 22:46

Witam. Chciałam podzielić się z wami poezją. Ostatnio otrzymałam od ducha dwa wiersze i jestem ciekawa, co wy na to. Pierwszy jest z 18 stycznia,zatrzymał mi się jak zwykle obraz w TV.była godz 23'35.

Wszystko jest mrzonką , wszystko jest ulotne
Jak wiatr , będący przelotem w płonieniach
Wyda owoce brzemiennego drzewa
Dola się ziści i zginie....

tu zapytałam , czy chodzi o moje życie .

Nie ,to wyraz mojego istnienia
Co żyje w dali ,jak bochenek chleba
Lubiany przez tych , co się nim używią
Gdy jesień minie , będzie słotna zima
Gdy życie mija , nie ma już jesieni

Drugi wiersz otrzymałam dzisiaj o godz 22.

Myślę , więc jestem , z tobą czy bez ciebie
Słońce nie gaśnie , gdy dogasa życie
Żyć będę wiecznie, ku twojej potrzebie
Z tobą do końca....

Powiedział , że to nie chodzi o moje życie . Nie wiem , może to jakieś proroctwa. Nie wyczuwam niebezpieczeństwa , może to mój przewodnik. Powiedział mi imię .Już raz pisałam ten wpis , ale jak doszłam do imienia zawiesił mi się komputer. Muszę uszanować to i nie zdradzę jego imienia.
bernadeta1963

Postautor: gaba75 » 29 sty 2015, 11:22

Bernadeto, jeśli Cię uraziłam swoją propozycją to przepraszam. Miałam naprawdę na/względzie tylko pomóc. Ale jestem również świadoma że każdy zrobi jak zechce. Ja skorzystałam z porady Pabla i nie żałuję. Czytając KD, dostawałam przekazy o dalszych działaniach. Wcześniej byłam "molem książkowym", z tym że zawsze muszę wszystko zrozumiec, a zrozumienie i uświadomienie sobe pewnych rzeczy uratowało mnie i moją duszę.

Bernadeto, myślę że te wiersze są odpowiedzią. Ale Ty przecież to wiesz. Czuję to.
gaba75

Postautor: Nikita » 29 sty 2015, 12:57

ciekawe te wiersze....moze to dar proroctwa?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: bernadeta1963 » 29 sty 2015, 13:59

Witam . Nie czuję się wcale urażona, bardzo jestem wam wdzięczna za rady . Postaram się nadrobić zaległości, cieszę się ,że mam tu tylu przyjaciół , proszę nie kłóćcie się . Nieraz coś źle się odbierze, ale zawsze da się wyjaśnić. Jak przyszłam na forum wszyscy byliście dla siebie mili , proszę wróćmy do tego .
Pozdrawiam :)
bernadeta1963

Postautor: gaba75 » 29 sty 2015, 14:36

Jak to się mówi-świata nie zbawisz Bernadetko, ale mozesz nam przesłac trochę swojego światła, ktore niewątpliwie w sobie nosisz. Każdy człowiek ma swój sposób bycia, jak pisze w Przebudzeniu de Mello. Więc Bernadetko lepiej pozwolic ludziom BYC-istnieć
Mówi się też Myślę więc jestem. A jeśli jestem to jestem tu z jakiegoś waznego powodu, mam zadania do odrobienia. Tak więc, do dzieła-do roboty. Pomożecie?-odpowiedz winna być Pomożemy
Więc ja ze swej strony dziękuję że jesteście. I ci z którymi się nie dogaduję i ci którzy sa mi przychylni, dzięki za wasze jestestwo.
Hejka
Idę do obowiązków.
gaba75

Postautor: juniperus » 01 lut 2015, 13:40

bernadeta1963 pisze:W Polsce nie można być normalnie medium.Koleżanka wysłała mnie do Jezuitów , żeby mnie wyleczyli , bo jestem uzależniona . Na zachodzie są grupy pomagające ludziom mającym problemy z duchami. Fajnie jest słuchać opowieści, ale myślałam ,że to będę robić. Wy robicie inne super rzeczy. U nas najwyżej pokropią mnie wodą święconą , albo wybiją szyby , jak się dowiedzą , czym się zajmuje.
.
Widzisz Słońce, tak to już jest w tym naszym kraju. Ja też tajniaczę się z moimi duchami. :lol: Bardzo chciałabym powiedzieć o tym moim znajomym i rodzinie, ale boję się, że nie zrozumieją. Gdy odważyłam się powiedzieć to kilku osobom, miałam wrażenie, że zaraz padną na zawał. Byli przerażeni. Najpierw kazali mi z tym skończyć, wyleczyć się z tego (jakby to była jakaś choroba), później kierowali mnie na badania głowy. Teraz nie chcą ze mną zamienić nawet jednego słowa na ten temat. Widzisz Słońce, takie to nasze życie jest, że musiałyśmy trafić właśnie na ten kraj. Pomyśl, jak łatwo byłoby nam np. w Brazylii, USA, Kanadzie, czy chociażby w Anglii. Tak działałybyśmy na całego, a ilu ludzi mogłoby czerpać z naszej pracy. Ale widocznie w naszym planie wcieleniowym uznałyśmy, że byłoby zbyt łatwo i wcieliłyśmy się w kraju katolickim, gdzie trzeba dobrze się rozglądać, czy zaraz pod drzwiami nie stanie jakaś wyprawa krzyżowa. ;) Nie dość człowieku, że ciężko rozwinąć własne skrzydła to jeszcze ciężej pomagać innym. Ostatnio śmiałyśmy się z Gośką, że obie jesteśmy kamikadze, że zdecydowałyśmy się na takie doświadczenia :lol: Skoro jednak słowo się rzekło, trzeba to ciągnąć dalej. Zobaczysz, kiedyś będzie lepiej. Tzn. mam taką nadzieję... bo co mi zostało. :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: bernadeta1963 » 01 lut 2015, 15:11

Masz rację , jak już się w to weszło musimy ciągnąć dalej . Myślę ,że i w Polsce sytuacja się poprawi. Ludzie boją się kontaktów z duchami , bo jak źle robili , a ksiądz im powie o potępieniu , to nawet słuchać nas nie chcą To tak jak moja ciocia ,która chowała czwartego męża , jak ją pocieszała sąsiadka ,że spotkamy się w niebie to mnie już nie chciała słuchać . Była raczej załamana ,bo którego wybrać ?. Jak jeszcze żyła i była w domu opieki to mówiła , że szuka piątego , ale nie będzie już patrzyła na urodę tylko żeby miał dużą emeryturę :D . Biedna ciocia ciekawe jakiego dokonała wyboru. Do mnie nigdy nie przyszła.
bernadeta1963

Postautor: juniperus » 01 lut 2015, 15:36

bernadeta1963 pisze:Masz rację , jak już się w to weszło musimy ciągnąć dalej . Myślę ,że i w Polsce sytuacja się poprawi. Ludzie boją się kontaktów z duchami , bo jak źle robili , a ksiądz im powie o potępieniu , to nawet słuchać nas nie chcą
A wiesz, że spotkałam się z przypadkiem, gdzie ktoś zapytał mnie, czy rozmowa ze mną to nie grzech? Ponieważ zapytała mnie o to, ponieważ ksiądz powiedział jej, że spirytyzm to czyste zło, media są wysłannikami szatana i nie można z nimi rozmawiać na temat duchów, ponieważ obraża się w ten sposób Boga.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: gaba75 » 03 lut 2015, 18:34

To myślenie innych. Nie słowa lecz czyny świadczą o człowieku. Szacunek i miłość. Miłość i zaufanie. I praca. Dawać dawać dawać i jeszcze raz dawać, a przyjdzie czas i na branie, którego nie wolno odrzucać.

Ci ludzie, bo ksiądz tez człowiek- którzy mówią że kontakt z mediami to zło, ci ludzie śpią. Przebudzą się dopiero jak zrozumieją, że życie po życiu, że reinkarnacja, że oświecenie, że przebudzenie, że miłość ma sens.

Mówię wszem i wobec o spirytyźmie. Przekazuję to co wiem. Czego jeszcze nie wiem, tego się uczę od Was. To wielkie szczęście, że są ludzie,którzy rozumieją, nieodrzucają, nie atakują.
gaba75

Postautor: Arronax » 04 lut 2015, 10:22

Część księży też chce dobrze na swój sposób. Nie wolno odrzucać KK, wiele osób z tego kręgu, w tym były Papierz byli również zaangażowani np. w naukowe badanie komunikacji z duchami, i jej nie odrzucało.
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm