Spirytyzm krytykowany przez KK

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spieytyzm krytykowany przez KK

Postautor: Achill » 31 gru 2014, 13:51

to chyba oczywiste... zatem doprecyzuje swoją wypowiedź
Wielu ksiezy niestety zapomina o tym że ich rola nie kończy sie uzyskaniu świeceń, że tak naprawdę dopiero wtedy się zaczyna ich niezwykle odpowiedzialna rola - WYTRWANIA w swojej dobroczynnej roli. Wskazywanie na jeden przykład w historii kościoła czy nawet kilka nadal nie zmiania faktu że KK nie potrafi być wierna ideom chrześcijanstwa gdyz sami kaplani w przeważającej większości - którzy powinni dawać wzór sa wręcz zaprzeczeniem cnót chrześcijańskich.
To tak w duzym skrocie o co mi chodziło.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 31 gru 2014, 15:22

Achill nie obraź siě ale następnym razem dobrze by było abyś zapoznał się z tematem. W tym przypadku z pontyfikatem Aleksandra VI. Zaoszczędzilibysmy nieporozumień ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Achill » 02 sty 2015, 08:20

Juz sobie kiedyś wyjaśniliśmy, że nie można mnie obrazić dyskusją

Mirku wiem kim byl ten papież.
czy ja naprawde musze tlumaczyc slowo po słowie???
napisales o wyborze papieża z pomoca ducha swietego - stad mój komentarz o natchnionych wyborach.
reszta tyczy ogólnie księzy i KK, niekoniecznie tego konkretnego papieża.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 02 sty 2015, 11:32

Napisałem, jak to wygląda na podstawie wyboru papieża Aleksandra VI, a co nam KK wmawia o wyborze na ten urząd, że jakoby wybór ten dokonywał się przez "Ducha Św.". Nic więcej, nic mniej. A obrażanie kogokolwiek, jest ostatnią rzeczą, którą chciałbym uczynić.
Skoro jednak piszesz o obrażaniu, to nie do końca jest prawdą co piszesz. Gdyby tak było wcale byś o tym nie wspomniał, ponieważ tak byś tego nie odebrał ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Achill » 02 sty 2015, 13:02

Mirek pisze:Napisałem, jak to wygląda na podstawie wyboru papieża Aleksandra VI, a co nam KK wmawia o wyborze na ten urząd, że jakoby wybór ten dokonywał się przez "Ducha Św.".

widac nie do konca się zrozumieliśmy.
Mirek pisze:Skoro jednak piszesz o obrażaniu, to nie do końca jest prawdą co piszesz. Gdyby tak było wcale byś o tym nie wspomniał, ponieważ tak byś tego nie odebrał ;)

Ty zaczałeś ten temat, grzecznie odpowiedziałem na kolejna sugestie jakoby mogło mnie coś obrazić w jak mi się zdawało koleżenskiej dyskusji i jeszcze masz do mnie o to pretensje... nigdy tego nie pojmę. Ale spokojnie nie spędza mi to snu z powiek ;) w tej kwestii więcej moich komentarzy nie będzie
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 25 sty 2015, 19:20

Jedno mnie zastanawia jedno skoro według Chrześcijaństwa Jezus był nie tylko Bogiem ale róznież człowiekiem takim jak my tyle tylko że nigdy nie zrobił w życiu niczego złego a na Górze Tabor przywołał do siebie Ducha Mojżesza i Eliasza to jak jakikolwiek prawdziwy Chrześcijanin może uważać Spirytyzm za coś złego ?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, 19:50 przez Hansel, łącznie zmieniany 1 raz
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 25 sty 2015, 19:37

Morze Chrześcijanin uważać spirytyzm za coś złego, gdy będzie go porównywał do okultyzmu.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 31 sty 2015, 23:16

Mirek pisze:Morze Chrześcijanin uważać spirytyzm za coś złego, gdy będzie go porównywał do okultyzmu.
https://www.youtube.com/watch?v=4s20YkcIX8Y Z tego by wynikało że zdaniem KK wszyscy w rzeczywistości nieświadomie wyznajemy Szatana ? Niech mi ktoś powie że to niemożliwe ?
Ostatnio zmieniony 01 lut 2015, 10:26 przez Hansel, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Achill » 01 lut 2015, 08:45

Hansel pisze:Z tego by wynikało że zdaniem KK wszyscy w rzeczywistości wyznajemy Szatana ?

Hola, hola! A wszyscy księża to geje, bo nosza sukienki. (jak widzisz taka dyskusja prowadzi donikąd).

Większość twoich problemów to konflikt na linii katolicka indoktrynacja vs zdrowy rozsądek. Dochodzisz do dobrych wniosków, boisz się tylko przyznać sam przed sobą, że KK nie jest ostoją dobrą i miłości. I po Twoich wątpliwościach widać, że jesteś zszokowany stopieniem ich zakłamania.

na marginesie: nie wiem jak wy ale ja mam ten komfort, że niczego nie wyznaję :P zatem wyznawcą szatana ani innym bałwochwalcą nie jestem ;)
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 01 lut 2015, 10:58

Achill pisze:Większość twoich problemów to konflikt na linii katolicka indoktrynacja vs zdrowy rozsądek. Dochodzisz do dobrych wniosków, boisz się tylko przyznać sam przed sobą, że KK nie jest ostoją dobrą i miłości. I po Twoich wątpliwościach widać, że jesteś zszokowany stopieniem ich zakłamania.
Chyba żeczywiście mam z czymś takim problem ale to dlatego że mam taką wrażliwą psychikę. Zresztą zastanawiam się skąd się ze strony KK biorą te wszystkie uprzedzenia do Spirytyzmu ? :( :( :(

https://www.youtube.com/watch?v=rFLKCPxJezs
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi