Quiz spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Quiz spirytystyczny

Postautor: cthulhu87 » 27 sty 2015, 23:37

Zachęcam do udziału w zabawie. Piszcie, jak wam poszło :)

http://spirytysta.blogspot.com/2015/01/ ... esz-o.html
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Re: Quiz spirytystyczny

Postautor: Achill » 28 sty 2015, 00:39

Twój wynik to 23 / 38 punktów
Twoja ocena: Nieźle

biorąc pod uwagę, ze nie czytałem jeszcze wszytskich pozycji to i tak nieźle.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 sty 2015, 00:47

Dobry wynik, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że niektóre pytania są przesadzone (ale na książkę trzeba sobie zasłużyć, he he)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Obserwator » 28 sty 2015, 01:20

Ja dobiłem do 26, ale jeszcze trzęsą mi się kolana z wrażenia. W każdym razie wyszło, że wiem sporo i powinienem dalej zdobywać wiedzę :D

Miałem problem z niektórymi postaciami i datami.
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Achill » 28 sty 2015, 07:47

Obserwator pisze:Miałem problem z niektórymi postaciami i datami.

O właśnie ;P niektóre pytanie są baaaaaaaaardzo szczegółowe.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 sty 2015, 10:11

Poczekam jakiś tydzień, żeby więcej osób wypełniło test, a potem wrzucę odpowiedzi z zaznaczeniem, które pytania sprawiały największą trudność, a na które odpowiadano bez problemu ;) Już teraz jednak widać, że część osób myli np. Emmanuela z Andre Luizem, Divaldo Franco z Chico Xavierem itd;)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Achill » 28 sty 2015, 10:39

cthulhu87 pisze:Emmanuela z Andre Luizem,

o kurcze... ale to chyba nie ja ;D ja na pewno strzelałem przy innych pytaniach typu czyim duchem byl ten ktory sie skontaktowal z kimstam 10 lat po swojej smierci o.O i inne takie tam mniej szczególowe :P
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Obserwator » 28 sty 2015, 11:08

Istnieje szansa, że to ja :oops:

Na swoje wytłumaczenie mam to, że mija dopiero czwarty miesiąc od czasu kiedy przestałem mylić spirytyzm z ezoteryką ;)

No i ciągle się uczę.
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 sty 2015, 11:34

Część pytań ma naprawdę znaczenie drugorzędne, więc nie ma się czym przejmować;)

Na razie tylko jedna osoba- Konrad, odpowiedziała poprawnie na wszystkie pytanie, ale on już ma książkę (sam ją tłumaczył, hehe), więc nagroda nadal pozostaje do wzięcia :D
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Achill » 28 sty 2015, 11:35

to za to jest nagroda?! czemu mi nikt nie powiedział, że mam czytać ze zrozumieniem :evil:
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi