Hansel pisze:To jest właśnie powód dla którego Katolicyzm z jego dogmatami mi w pewnym momencie obrzydł: bo on twiedzi że ma monopol na prawdę, a wszystko inne to działo szatana albo przynajmniej narzędzie w jego rękach

Achill pisze: twierdzi, że ma monopol na prawdę... prawda jest niestety okrutna. To nie jest wina KK ze mają takie przekonanie, tylko "wierzących" że w te bzdury jeszcze wierzą. rozejrzyj sie dookoła, ludzie sami myśla w kategoriach a bo jak tak mozna bez kościelnego albo bez chrztu, albo co rodzina powie.... i dla swietego spokoju biora ślub w kościele, chrzczą dzieci. kosciól jest równie obłudny jak ich wierzący.
Dziękuję za słowa pocieszenia, ja mam bardzo wrażliwą psychikę i wiele rzeczy biorę do siebie.Achill pisze:Poza tym Hansel to nie my mamy problem z katolicyzmem, tylko katolicyzm ze spirytyzmem. niech kłamia dalej, a prawda i tak się sama obroni.
Hansel pisze:Dziękuję za słowa pocieszenia, ja mam bardzo wrażliwą psychikę i wiele rzeczy biorę do siebie.

cthulhu87 pisze:Wyluzuj się trochę
Achill pisze:Rzecz w tym Mirku, żeby wytrwać ... bo że raz się komuś udało zrobić cos dobrego w życiu być może nawet natchnionego, nie znaczy, że zwalnia go z obowiązku trwania w tej dobroci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości