Skąd macie pewność?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Skąd macie pewność?

Postautor: Krzysztoff » 19 gru 2014, 11:44

Iza , co do cudownych leków na raka to kiedyś był szał na preparat Tołpy który rzekomo był skuteczny ... no i teraz jest dostępny w sklepach a rak jak był tak jest.

skoro kuracja witaminą jest dostępna w internecie to sami zainteresowani mogą z niej korzystać bez zgody żadnej złowrogiej organizacji... obawiam się że niestety - ta choroba jest na tym świecie z pewnego powodu - to jest świat prób i odkupienia i takie próby tutaj są.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 19 gru 2014, 12:44

Damien daj sobie czas. Wszystko na spokojnie i z pokorą. Ja jestem 5 lat starszy, ale też mam mnóstwo wątpliwości. Może nawet nie ja ale mój umysł :) analityczny. Na co dzień ludzie najczęściej nie wieżą w takie rzeczy, nawet jak są katolikami, dlatego spotykamy się z murem sceptycyzmu ...

Mam taką książkę o NDE : "Co Cię czeka po śmierci?", gdzie naukowo wyjaśniono, że jednak jest coś dalej. To tak do naszych tematów ze strony nauki :).

Wiem jak to jest z NN, cholernie ciężka sprawa ale można to tak ograniczyć, żeby funkcjonować normalnie i z zadowoleniem! Trzeba po prostu połączyć farmakologie dla Ciała i pracę nad sobą dla ducha. I tak mamy szczęście, że znaleźliśmy to forum i takie osoby jakie są na nim. Razem pracujmy na sobie dla naszego postępu :).

Też mam mnóstwo pytań, dlatego tym bardziej dobrze jest was posłuchać. Chodź widzę, że droga naprawdę przede mną daleka i wyboista ... przed nami.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! I tak nic nie zastąpi spotkań na żywo :) .

p.s
Już przyszedł film Nasz Dom. Dziś lub jutro oglądanie ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 19 gru 2014, 19:24

Iza masz racje...to co dzis sie wyprawia to tragedia...ale...ludzie maja zawsze wybor. Dlaxczego wiekszosc pedzi do lekarza zamiast do naturopaty? Ja lecze sie metodami naturalnymi....mimo utrudnien coagle sa dostepne leki ziolowe i naturalne....I miejmy nadzieje, ze coarz wiecej ludtzi powroci do natury a wtedy apteki i szpitale zostana zredukowane...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 19 gru 2014, 19:45

Gdy do starożytnego Rzymu sprowadzono greckich lekarzy ludzie w Rzymie zaczęli chorować. Czy to Wam czegoś nie przypomina?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 20 gru 2014, 10:25

Mirek pisze:Gdy do starożytnego Rzymu sprowadzono greckich lekarzy ludzie w Rzymie zaczęli chorować. Czy to Wam czegoś nie przypomina?

Mirek , powiedział byś coś takiego w twarz lekarzowi który codziennie ratuje ludzkie życie ? Nie wydaje mi się
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 20 gru 2014, 10:35

Krzysztof swiat zostal doprowadzony do takiego stanu, ze ta dzisiejsza konwencjonalna medycyna jest oczywiscie potrzebna ale powinnismy jako ludzkosc wziasc odpowiedzialnosc za swoje zdrowie : dbac o siebie, korzystac z metod naturalnych jezeli sie moze obejsc bez ingerencji chirurgii itd.....ten swiat jest jaki jest ale my mamy przeciez swiadomosc tego, ze nie wsyzstko jest dobre na tym swiecie. Spirytyzm przeciez mowi, ze za wlasne choroby my jestesmy odpowiedzialni...dlatego pracujmy nad soba i nad poprawa zycia na tej Planecie....pozdrawiam!
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 20 gru 2014, 11:39

Medycyna konwencjonalna nie jest człowiekowi potrzebna, czyli ta, która zajmuje się chorobami przewlekłymi. Powstała dla osiągania zysków w odpowiedzi dla modyfikowanie żywności i zmiany stylu życia, który też jest nastawiony na zyski, a nie dobro człowieka. Ludzie mają chorować, dlatego wywołuje się te choroby, a przemysł farmakologiczny żeruje na głupocie ludzkiej.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 20 gru 2014, 21:21

obyś Mirek nie potrzebował pomocy tych "złych ludzi" bo możesz mieć mentalny problem żeby z tego skorzystać
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 20 gru 2014, 21:44

Uważasz, że nieprawdę napisałem? Jeżeli tak, to wyjaśnij mi na jakiej podstawie ustalono normę cholesterolu na poziomie 200?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 21 gru 2014, 01:24

"Skąd macie pewność?"
Ano stąd, że wiele godzin poświęciłam na przemyślenia, przeczytanie książek i wyciagnięcie własnych wniosków :)
Ciągle zadziwiają mnie ludzie, którzy chcą odpowiedzi tu i teraz i na już. :) Damien musisz sam wyciągnąć wnioski, tu raczej nie dostaniesz odpowiedzi, "jest tak, bo tak". Każdy z forumowiczów tutaj dochodził do własnych wniosków własnymi drogami, nie raz całkowicie różnymi i niekiedy wręcz przeciwstawnymi. :)
Tu możesz dostać wskazówki, ale całą "robotę" myślową musisz raczej wykonać sam :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi