Czakra korony

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czakra korony

Postautor: tomekqaz » 09 gru 2014, 20:06

Witam mam pytanie do was kochani duchowi przewodnicy ;)

Otóż od tygodnia czuję uścisk wokół górnej części głowy , z tego co czytałem otworzyła mi się czakra korony.

Miałem to już wcześniej co jakiś czas ale wtedy występowało ono max z dzień po czym ustawało.
Teraz czuję je codziennie o każdej porze dnia.

Mam pytanie : co to znaczy , czy się nie mylę że to czakra korony i co powinienem robić?

Pozdrawiam :)
tomekqaz

Re: Czakra korony

Postautor: Darel » 09 gru 2014, 20:21

Mówi się, że proces otwierania się czakry korony najłatwiej odczuć poprzez specyficzny ucisk w miejscu między naszymi fizycznymi oczami. Ma to być tzw proces otwierania się "trzeciego oka" zlokalizowanego pomiędzy dwoma fizycznymi oczami. Jeśli chodzi o rozwój czakr to przypominam, że powinnyśmy je rozwijać od pierwszych czakr, tych bardziej fizycznych tj czakry podstawy. Sytuacja w której mamy wpełni otwartą czakrę korony a nie zadbamy o stosowne uziemienie naszego ciała może spowodować pewien "odlot" polegający na zbytnim odseparowaniu się od naszych przyziemnych spraw i niejako zapadaniu się w świecie ducha.
Najprostszym sposobem na równomierny rozwój jest medytacja. Czakry to temat rzeka, z reszta to forum to nie jest idealne miejsce do tego typu rozważań. W internecie znajdziesz mnóstwo informacji na temat pracy z czakrami
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: tomekqaz » 09 gru 2014, 20:38

Właśnie z tego co ja czytałem to 3 oko jest zupełnie innym ośrodkiem energetycznym i nie należy go mylić z czakrą korony ale cóż nie mam kompletnie żadnej praktycznej wiedzy na ten temat.
Najzabawniejsze jest to że nigdy się z czakrami nie bawiłem więc otworzyła się samoistnie czy o co tu chodzi?
Innych czakr nie czułem tak jak tej , czyli uścisk w jakichś miejscach itp. jedynie czasami w jednym punkcie na plecach ciągle mam intensywne uczucie , ciężko opisać - coś jakby mnie tam ktoś dotknął i cały czas trzymał.
tomekqaz

Postautor: atalia » 09 gru 2014, 22:09

Zanim zacznie tu się mówić o czakrze korony należy wykluczyć przyczyny neurologiczne, laryngologiczne a nawet psychologiczne ( skutek stresu).
Lepiej idź się przebadać do jakichś dobrych doktorów.
Zdrowia życzę. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: tomekqaz » 09 gru 2014, 22:49

A zakładając ,że badania nic nie wykryły i pozostała opcja druga to co w takiej sytuacji?
tomekqaz

Postautor: Mirek » 10 gru 2014, 06:41

Nie zakładaj, tylko się przebadaj. Później możesz szukać innej przyczyny.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: allena » 25 paź 2015, 21:34

Ja również miałam ten problem i zaczęłam prace nad czakrami. Przede wszystkim trzeba skupić się na swojej psychicznej formie. Można skupić się np. na medytacji, która na pewno będzie pomocna. Jeżeli ktoś nie zna się na temacie tak jak np. ja, powinna skorzystać z pomocy osoby, która się na tym zna. Ja np. korzystam z konsultacji w Domu Przestrzeni http://dotykprzestrzeni.pl/czakry/ .
warto wiedzieć: Czakry - kompletny opis
allena

Postautor: Hansel » 11 lis 2015, 17:17

Też mnie ta sprawa od dłuższego czasu zastanawia Według spirytyzmu coś takiego jak czakry istnieje ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Wróć do Pytania i odpowiedzi