Nikita pisze:Mirku nie rozumiesz tego...ja tez wierze, ze wcielenia zaczynamy od mineralow.
czarnyMag pisze:Nikita pisze:Mirku nie rozumiesz tego...ja tez wierze, ze wcielenia zaczynamy od mineralow.
M I N E R A Ł Ó Wno nie żartuj - S E R I O ???!

000Lukas000 pisze:A wracając do tematu, człowiek jako świadomy duch, wyciąga wnioski i analizuje, przyspieszenie śmierci może go pozbawić wielu cennych doświadczeń i nauk, a to jest właśnie najważniejsze. Ilu to ludzi na łożu śmierci zmienia sposób myślenia?
Ze zwierzętami jest inaczej, dla nich w tym cierpieniu nie ma głębszego sensu i nauki, więc jeśli nie ma ratunku można skrócić cierpienie.
000Lukas000 pisze:czarnyMag pisze:
Nikita pisze:Mirku nie rozumiesz tego...ja tez wierze, ze wcielenia zaczynamy od mineralow.

czarnyMag pisze:[quote="000Lukas000]
W przyrodzie wszystko jest połączone, na początku jest pewna nieświadoma i nieużywotniona forma energii, która przekształca się.
Dusza śpi w minerale, śni w roślinie, budzi się w zwierzęciu a jako człowiek oczy otwiera
Ewolucja jest wszechobecna i tu na ziemi i w świecie duchowym
A wracając do tematu, człowiek jako świadomy duch, wyciąga wnioski i analizuje, przyspieszenie śmierci może go pozbawić wielu cennych doświadczeń i nauk, a to jest właśnie najważniejsze. Ilu to ludzi na łożu śmierci zmienia sposób myślenia?
Ze zwierzętami jest inaczej, dla nich w tym cierpieniu nie ma głębszego sensu i nauki, więc jeśli nie ma ratunku można skrócić cierpienie.[/quote]
Może tak jest w Indiach - Ja zostałem stworzony przez Boga Żydów Jahwe od początku jako rozumna dusza wcielona w istotę rozumną TYLKO W ROZUMNĄ ISTOTĘ ( nie w dinozaura! nie w małpę! nie w minerał! nie w ślimakaMoże ty tak ale ja NIE![/quote]

000Lukas000 pisze:Ze zwierzętami jest inaczej, dla nich w tym cierpieniu nie ma głębszego sensu i nauki, więc jeśli nie ma ratunku można skrócić cierpienie.czarnyMag pisze:Nikita pisze:Mirku nie rozumiesz tego...ja tez wierze, ze wcielenia zaczynamy od mineralow.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości