Styczeń 2010: Dostępność mediów spirytystycznych w Polsce

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Styczeń 2010: Dostępność mediów spirytystycznych w Polsce

Postautor: troll1 » 15 sty 2010, 12:50

Osoba na którą trafiłem się talerzykami i tabliczkami nie bawi, ma chyba od urodzenia kontakt z duchami, opłat nie pobiera, osoba może przesłać do tego medium zdjęcie bądź imię nazwisko datę urodzenia i ewentualnie datę śmierci i pytania do zmarłej osoby, nie ma bezpośredniej konieczności uczestniczenia w seansie, medium samo zada pytania i odpowie.
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Sebastian » 15 sty 2010, 21:39

Sam spirytyzm jest w powijakach w Polsce. Też bym był sceptycznie nastawiony do wszelakiej maści medium. Jeśli są to prawdziwe media, powinny chyba mieć jakieś pojęcie o spirytyzmie.

Myślę, że to kwestia czasu (aczkolwiek pewnie bardzo długiego), aż media same będą nawiązywały kontakty z PTSS. A tutaj jedno zmusza do płacenia, drugie po paru wiadomościach znika i nie odpowiada, a zdolności trzeciego są wątpliwe.

Zresztą zastanowiłbym się, co do seansów, czy faktycznie istnieje taka potrzeba. Jasne - fajnie byłoby pogadać z Duchami etc. Tylko czy mamy dostateczny powód poza ciekawością?
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: troll1 » 16 sty 2010, 10:25

a tym że same media by się zgłaszały to raczej wątpliwe, bo raczej się nie chcą specjalnie chwalić swoimi zdolnościami, a oszustów albo takich nastawionych na kasę to faktycznie sporo jest
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Freya » 16 sty 2010, 10:39

Sebastian pisze:
Zresztą zastanowiłbym się, co do seansów, czy faktycznie istnieje taka potrzeba. Jasne - fajnie byłoby pogadać z Duchami etc. Tylko czy mamy dostateczny powód poza ciekawością?

Tak , niektórzy mają dostateczny powód...(I nie jest to ciekawość).
"Śmierć nie jest zgaszeniem światła,lecz tylko wyłączeniem lampy,ponieważ przyszedł świt. "
R.Tagore
Freya

Postautor: Melys » 16 sty 2010, 11:07

moze trzeba by było normalnie poszukac troche droga pantoflową jakiej osoby która zajmuje sie kontaktami . może z 1000000 uda sie uyselekcjonowac najbardziej nam odpowiadajacą. Przeciez nas tu tyle. Przeciez jesli jest prawdziwa to powinna sie zgodzic na kontakt. A że to za pieniadze to przeciez jasne to ich praca nialednokrotnie / chyba miliard to nie kosztuje / A moze trafimy na kogos kto bez pieniedzy nam pomoże? Jak znajdziemy to bedziemy sie zastanawiac - ale moze trzeba szukac.... ja nie szukałam nigdy.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: sigma » 16 sty 2010, 11:41

Zgadzam się z Melys, zwłaszcza co do zalet drogi pantoflowej :). Rzadko kiedy zawodzi :).

:roll:
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: troll1 » 16 sty 2010, 12:19

jeśli chodzi o płatne osoby to takie najbardziej wiarygodne, (opinia na podstawie komentarzy z internetu, nie sprawdzałem ani nie miałem kontaktu z tymi osobami) to:
gabi502.webpark.pl
http://www.duchy.fijalkowska.com/index.php (prasa o mnie, dość ciekawa zakładka)
są numery telefonów to można zadzwonić, radziłbym popytać egzorcystów może znają jakieś media,

co do 3 osób nie mających stron w internecie i nie ogłaszających się to namiarów bez ich zgody nie mogę podać, zresztą tylko z jedną z tych mam stały kontakt. resztę ciężko złapać na gg.

polecam też przeczytanie przed kontaktem z medium:
http://wierni-ojczyznie.pl/index.php?topic=1397.0
http://paranormalnosc.blogspot.com/search/label/medium (wszystkie artykuły dość ciekawe)
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Jul » 17 sty 2010, 05:37

Troll, to może pomożesz w rozwoju PTSS i skierujesz do nas uczciwe media, z którymi utrzymujesz kontakt?
Jul

Postautor: troll1 » 17 sty 2010, 10:06

jeśli przez uczciwe rozumiesz darmowe to podałem kiedyś Konradowi skąd można ściągnąć 2 takie osoby, nie były to osoby sprawdzone przeze mnie, ale podobno miały pojęcie o kontakcie z duchami i nawet praktykę, jedna z tych osób to medium a druga nie wiem, ale też się kontaktowała z duchami, co do osób z którymi mam teraz kontakt to jeszcze sprawdzam, nie są to osoby ogłaszające się w internecie więc musiałbym mieć od nich zgode
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Jul » 17 sty 2010, 12:32

troll pisze:jeśli przez uczciwe rozumiesz darmowe to podałem kiedyś Konradowi skąd można ściągnąć 2 takie osoby, nie były to osoby sprawdzone przeze mnie, ale podobno miały pojęcie o kontakcie z duchami i nawet praktykę, jedna z tych osób to medium a druga nie wiem, ale też się kontaktowała z duchami

Ok, to może Konrad nam potem powie, czy kontaktował się z tymi osobami i jak to wyglądało.

troll pisze:co do osób z którymi mam teraz kontakt to jeszcze sprawdzam, nie są to osoby ogłaszające się w internecie więc musiałbym mieć od nich zgode

Może mógłbyś po prostu im podać namiary na stronę PTSS i one same by się tu zgłosiły, gdyby miały ochotę podzielić się doświadczeniem.
Jul

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi