Nikita pisze:Na Ziemi istnieje sprawiedliwosc, ktora wyraza sie w prawie: " Jak posiejesz tak zbierzesz"...prawo przyczyny i skutku....
gaba75 pisze:Uważasz że Jezus zasłuzył sobie swoją miłoscią szacunkiem i wybaczaniem innym na ukrzyżowanie? Coś tu nie gra nie sądzisz? Za Miłość i czynienie dobra, bycie sprawiedliwym dostał się na krzyż i cierpiał?!

000Lukas000 pisze:Wiele źródeł wskazuje że Jezus jest kimś w rodzaju opiekuna ziemi, więc jeśli w istocie tak jest, to wątpię by miał wady jak przeciętny ziemski zjadacz chleba.
Xsenia pisze:000Lukas000 pisze:Wiele źródeł wskazuje że Jezus jest kimś w rodzaju opiekuna ziemi, więc jeśli w istocie tak jest, to wątpię by miał wady jak przeciętny ziemski zjadacz chleba.
Te źródła to mogą być tylko odczucia ludzi. I raczej nie można nazwać źródłem np. książki napisanej w 1689 roku. Źródłem można nazwać pisma współczesne Jezusowi, a te nie zawsze opisują go jako dobrego człowieka. I no widzisz, ja np. nie uznaję Jezusa jako opiekuna ziemi. Głosił dobrze rzeczy, ale nie wierzę, że był ponad zwykłymi zjadaczami chleba. Wściekał się, obrażał, nie szanował rodziny. Dla mnie był normalnym człowiekiem z wizją idealnego świata. A takich jest wielu.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości