Porównanie naszych ciał do komputera jest tak samo trafne jak porównanie samochodu do samolotu.
Im nowszy komputer, tym lepszy. Im nowsze ciało tym gorsze.
Myślałem, że masz większą wiedzę i bystrzejszy umysł.
Mirek pisze:Porównanie naszych ciał do komputera jest tak samo trafne jak porównanie samochodu do samolotu.
Im nowszy komputer, tym lepszy. Im nowsze ciało tym gorsze.
Myślałem, że masz większą wiedzę i bystrzejszy umysł.

Zbyszek pisze:W ciągu stuleci naszego rozwoju, w miarę rozwijania naszych umiejętności intelektualnych i moralnych, zostawiając za sobą to co nasz wiąże jeszcze ze zwierzęciem, zmieniamy stopniowo tez nasze ciało w zależności od potrzeby. Człowiek potrzebuje teraz ciała bardziej rozwiniętego i w przyszłości to ciało będzie musiało się dostosować do nowej duszy jeszcze bardziej rozwiniętej.

Achill pisze:dlaczego w takim razie mamy generlanie jeden gatunek ludzki a nie kilka

Achill pisze:że rozwój duchowy dokonuje ewolucyjnych zmian fizycznych
Achill pisze:dlaczego mimo roznego poziomu rozwoju mamy wciaż plus minus niemal identyczne ciała.
Nikita pisze:Mi tez sie wydaje, ze ludzie tzw prymitywni wcale nie musza byc gorsi od tych cywilizowanych co zreszta czesto pokazala historia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości