Xsenia pisze:Przepol pisze:Xenia. mRNA z pszenicy zostało najczęściej poddane suszenia mielenia gotowaniu lub pieczeniu. Wirusy które w czepiająsswojemu lub DNA nie wytrzymują takich warunków.
Proszę Przepol przypilnuj swoich wypowiedzi bo robią się totalnie nieczytelne. czepiająsswojemu?
A jeśli chodzi o sens twojej wypowiedzi: mam rozumieć że gluten uznajesz za wirus, który zostaje zabity przy przetworzeniu typu gotowanie, smażenie, pieczenie??? Hmm chyba powinieneś trochę poczytać.
Przepol pisze:A co do alergii otyłości i innych wymienionych rzeczy to znam powiedzenie o białej smierci:białej soli białej mące i białym cukrze.
Też to znam. Dodaje się do tego jeszcze białą heroinę i kokainę.
Nie możesz też zaprzeczyć, że ludzki organizm zawsze łatwiej przyswajał naturalne produkty, a nie sztuczne. GMO to sztuczne badziewie.
Autokorekta na androidzie to nieprzydatna rzecz.
Ale wracając do tematu:
Mirek załączył link do filmu gdzie pada teza o "zaszczepianiu" mRNA w ludzkim DNA. Ten mRNA który jest poddany temu samemu działaniu co gluten. Cały czas czytam ale kilka semestrów z biotechnologii pozwala mi spojrzeć na temat. W jakim aspekcie żywność GMO (bo zapewne to dla Ciebie oznacza GMO) jest sztuczna? Bo zapewniam Cię że w analizie pierwiastkowej oraz w analizie aminokwasów w białkach nie znajdziemy tam nic sztucznego. Wykorzystanie nawozów sztucznych i zw. ochrony roślin na tych plantacjach jest bardzo wysokie i taka żywność nie jest zdrowa i jest wysoko przetworzona. Nie polecam do jedzenia.
Mirek pisze:Przepol, ja też mam złą wiadomość dla Ciebie. Jeżeli myślisz, że GMO powstające w sposób naturalny jest tak samo dobre jak w sposób sztuczny, to jesteś w głębokim błędzie. Nie daj się ogłupić propagandzie Monsanto.
Nawet błędnych haseł używasz: "Jedzmy zdrowo, leczmy się skutecznie". Powinno być: "Jedzmy zdrowo, a nie będziemy chorować."
Mirek - 50 mln ofiar grypy hiszpańki (nie mówiać o innych chorobach) nie może się mylić wiec albo jesteś ignorantem albo hipokrytą bo postawienie naturalnego GMO czym są wirusy które wybiły w męczarniach kilkaset milionów ludzi z dobrym działaniem świadczy o ułomności intelektualnej albo "sianiem fermentu" .
Mirek pisze:Przepol wychowany jest zapewne na mikrofalówce, dlatego tak zachwala żywność wysoko przetworzoną jako dobrodziejstwo dla ludzkości.
- nie używam mikrofalówki, wystarczy mi promieniowanie wifi i telefonów komórkowych.