Hearing Voices - słyszenie głosów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Hearing Voices - słyszenie głosów

Postautor: Pawelbb » 19 wrz 2014, 22:54

Dziękuje za pomoc i wszystkie sugestie. Dziękuje Nikita za modlitwę. Myślę że teraz potrzeba trochę czasu , będę pracował nad sobą żeby podnieść swoje wibracje. Jeżeli chodzi o chorobę psychiczną to myślę że to jest pierwsze co przychodzi do głowy. Dlatego po tych wydarzeniach trafiłem do psychiatry i brałem silne leki ale nikt mi żadnych badań nie robił. Atalia jakie badania masz na myśli?

Może nie od razu wsadzają w kaftanik ale po tych lekach wcale nie jest tak przyjemnie a głosy w moim przypadku dalej były. Z tego co wyczytałem czasami uda się dobrać tak leki że pacjent przestaje słyszeć głosy. Ale nie chciałbym brać takiej chemii do końca życia. Hearing Voices Network zrzeszająca ludzi słyszących głosy nie poleca też tej drogi.

Ludzie tracą zdrowie i lata życia żeby dojść do wniosku że psychiatria jest jeszcze bardzo zacofana i próbują innych sposobów. A tak wogóle to podobno 3%-10% populacji słyszy głosy wg statystyk Hearing Voices Network.

Nie neguje całkowicie psychiatrii bo napewno leki pomagają w jakimś stopniu szczególnie na początku ale mają dużo skutków ubocznych. A co myślicie o tym ? http://www.egzorcysta.pl/schizofrenia.html
Pawelbb

Postautor: Achill » 20 wrz 2014, 05:49

dla mnie to co tam napisano bardziej brzmi jak agresywna forma opętania a nie schizofrenia (wiele form ma łagodny, niemal niezauważalny przebieg). I nikt nie wskazuje związku między schizofrenią a opętaniem , to po protu "wesoła twórczość" - jak ja to nazywam- , nic więcej jak wyrażenie swojej własnej opinii nie popartej żadnymi dowodami.

co do leków to mnie to nie dziwi. Wyrządzisz sobie tylko o wiele większa szkodę. To trochę jak z lekami przeciwbolowymi u ludzi. Zamiast wyleczyc źródło bólu sięgaja po silneijsze leki.

Daj znać o postępach, i oczywiście zapraszamy do dyskusji w innych tematach :)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 20 wrz 2014, 08:01

Według spirytyzmu schizofrenia , opetanie i mediumizm to 3 różne rzeczy .
A u egzorcysty byleś ? Pytam bo zazwyczaj ludzie często tak robią. ..
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 20 wrz 2014, 09:10

Nie róbmy z psychiatrów nie znających się na chorobach debili. Z tego, co mi wiadomo ( nie dotyczy to mnie ) wielu ludziom jednak efektywnie pomogli.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 20 wrz 2014, 10:08

atalia pisze:Nie róbmy z psychiatrów nie znających się na chorobach debili. Z tego, co mi wiadomo ( nie dotyczy to mnie ) wielu ludziom jednak efektywnie pomogli.

Jeżeli psychiatra nie zna się na chorobach, czy nadal powinniśmy go psychiatrą nazywać?
Tobie nie pomogli? :(
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawelbb » 20 wrz 2014, 11:22

A u egzorcysty byleś ?

Wszędzie szukałem pomocy dlatego wyszukałem w internecie stronę Wandy Prątnickiej podobno najlepszego świeckiego egzorcysty w Polsce, po przeczytaniu jej książki postanowiłem spróbować. Ale niestety rozczarowałem się. Polega to na tym że Pani Wanda sprawdza czy przy danej osobie są duchy. Jeżeli stwierdzi że są to za 400zł przez trzy miesiące odprowadza duchy od osoby na odległość. Kontakt odbywa się przez asystentów. Nie mam za dobrych doświadczeń. Głosy zostały.
Pawelbb

Postautor: Mirek » 20 wrz 2014, 11:50

Pawelbb pisze:
A u egzorcysty byleś ?

Wszędzie szukałem pomocy dlatego wyszukałem w internecie stronę Wandy Prątnickiej podobno najlepszego świeckiego egzorcysty w Polsce, po przeczytaniu jej książki postanowiłem spróbować. Ale niestety rozczarowałem się. Polega to na tym że Pani Wanda sprawdza czy przy danej osobie są duchy. Jeżeli stwierdzi że są to za 400zł przez trzy miesiące odprowadza duchy od osoby na odległość. Kontakt odbywa się przez asystentów. Nie mam za dobrych doświadczeń. Głosy zostały.

Ta pani już tu była omawiana. Poszukaj sobie we wcześniejszych tematach. Chyba Krzysztoff na jej temat stworzył wątek.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Achill » 20 wrz 2014, 12:00

atalia pisze:wielu ludziom jednak efektywnie pomogli

efektywnie czyli jak? To nei chodzi o to żeby podac dawke po której bedziesz sztucznie szcześliwa i nie miala swiadomosci rzeczywistości - bo takie sa efekty w mienjszym lub wiekszym stopniu) 90% srodków uzywanych przez psychiatrów.
Od kiedy to zapoiebganie objawom nayzwamy efektywnym leczeniem. To ze Ci lekarz poda srodek rpzeciwbolowy jak zlamiesz noge, nie sprawi ze kości sie same złożą jak nalezy.
oczywiscie sa wyjatki sa lekarze ktorzy potrafią lekami wesprzec odpowiednia terapie i wtedy tak zgodzę się.
Pawle, ja myslę, ze przede wszystkim musisz znaleźć siłe w sobie, żeby zaakceptować to ze slyszysz glosy. Caly czas piszesz o tym ze "glosy zostaly" - wnioskuje ze chcesz odwrocic teraz proces - przestac slyszec.
wyadaje mi sie jednak ze to tak nie działa. wyobraz sobei ze wszedles do klubu z bardzo glosna muzyka i nieprzyjemny towarzystwem, wyejsciem nei jest zatykanie uszu i pzosotawanie w tam, wyjsciem jest opuszczenie tego lokalu.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawelbb » 21 wrz 2014, 15:17

Achill pisze: wyobraz sobei ze wszedles do klubu z bardzo glosna muzyka i nieprzyjemny towarzystwem, wyejsciem nei jest zatykanie uszu i pzosotawanie w tam, wyjsciem jest opuszczenie tego lokalu.

No właśnie ale nie wiem jak ten lokal opuścić :(
Pawelbb

Postautor: atalia » 21 wrz 2014, 17:24

Nie chce zbytnio zagłębiać sie w sprawy prywatne, jednak w mojej najblizszej rodzinie mam przykład skutecznego leczenia schorzenia psychiki - jesli nawet było to farmakologiczne leczenie objawów, pomogło przetrwać i przezwyciezyć kryzys, zresztą w psychiatrii najczęściej leczyć mozna tylko objawy. To tyle na ten temat.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi