Ostrzeżenie przed uczonymi w Piśmie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ostrzeżenie przed uczonymi w Piśmie

Postautor: Keogh » 07 wrz 2014, 21:03

Nikita pisze:Xenia ja czytalam, ze matka Teresa z tej calej kasy, ktora otrzymywala dla ubogich tylko czesc przeznaczala dla biednych a wieksza czesc wplacala dla kosciola...nie wuiem czy to na pewno prawda ale takie wiadomosci sa na jej temat dostepne....byc moze nie wszystko co sie wydaje byc swiete nie zawsze jest....

Nawet jeżeli tak było to nie zmienia, moim zdaniem, faktu że wielu potrzebującym ludziom pomogła. I to już nawet nie chodzi aż tak bardzo o pomoc materialną. Myślę że wielu ludziom pomogła wspierając ich duchowo, pokazując drogę którą powinni kroczyć czy wspierając modlitwą...

Pozdrawiam
"Jeśli czegoś faktycznie doznajemy,to jakkolwiek byśmy to nazwali–nie ma to decydującego znaczenia.Jeśli o czymś jedynie rozmawiamy–bez faktycznego doznawania tych wymiarów rzeczywistości, to wtedy nazewnictwo jest dla tych osób bardzo ważne."
Keogh

Postautor: Nikita » 07 wrz 2014, 21:12

Z drugiej strony nie badzmy tacy naiwni i jezeli pojawi sie jakas pogloska w prasie to moze nalezaloby to sprawdzic czy nie kryje sie za tym jakas prawda....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 07 wrz 2014, 22:24

atalia pisze:A to Jezus nie był katolikiem

Jezus był żydem Atalia :) I nie był katolikiem wcale a wcale :P

Nikita pisze:Xenia ja czytalam, ze matka Teresa z tej calej kasy, ktora otrzymywala dla ubogich tylko czesc przeznaczala dla biednych a wieksza czesc wplacala dla kosciola...nie wuiem czy to na pewno prawda ale takie wiadomosci sa na jej temat dostepne....byc moze nie wszystko co sie wydaje byc swiete nie zawsze jest....

Nikt nie jest święty, każdy jest tylko człowiekiem. Ale to że matka Teresa porzuciła bogactwo i pomagała każdemu człowiekowi, obojętnie jakiej religii i obojętnie z jakiej kasty, to wiele o niej świadczy. Ona pomagała każdemu. Patrząc na naszych biskupów i włodarzów Watykanu, to praktycznie nie ma porównania.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 08 wrz 2014, 07:53

Ale ona robiła to, bo wierzyła w Jezusa i jego ewangelię.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: atalia » 08 wrz 2014, 08:02

Dżizas, czy naprawdę myslicie, ze uwazam Jezusa za katolika? Nie sądziłam, ze ktoś wezmie taki nonsens powaznie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Achill » 08 wrz 2014, 08:07

no wiesz... Ja tego typu nonsensów sie nasłuchałem.. i wiem że są ludzie gotowi nie tylko takie rzeczy twierdzić ale i życie oddać ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 08 wrz 2014, 09:03

Xsenia pisze:
atalia pisze:A to Jezus nie był katolikiem

Jezus był żydem Atalia :) I nie był katolikiem wcale a wcale :P

Nikt nie jest święty, każdy jest tylko człowiekiem. Ale to że matka Teresa porzuciła bogactwo i pomagała każdemu człowiekowi, obojętnie jakiej religii i obojętnie z jakiej kasty, to wiele o niej świadczy. Ona pomagała każdemu. Patrząc na naszych biskupów i włodarzów Watykanu, to praktycznie nie ma porównania.

Każdy jest święty, tylko mało kto o tym wie i postępuje dokładnie odwrotnie jak powinien się zachowywać, ze względu na swoją świętość ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 08 wrz 2014, 11:36

Jak jeszcze raz ktoś zacznie mnie na powaznie uswiadamiać, ze Jezus nie był katolikiem, to mnie chyba na miejscu apopleksja trafi! :twisted:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 08 wrz 2014, 11:47

Spoko Atalia :D nabijamy się tak samo jak ty :P :twisted:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 08 wrz 2014, 12:19

atalia pisze:Jak jeszcze raz ktoś zacznie mnie na powaznie uswiadamiać, ze Jezus nie był katolikiem, to mnie chyba na miejscu apopleksja trafi! :twisted:

A Budda był buddystą ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi