Regulamin PTSS

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Regulamin PTSS

Postautor: Achill » 07 wrz 2014, 21:29

może po prostu zajmijmy się permanentnym obchodzeniem nocy Kupały. Nikt raczej narzekać nie powinien a i spory religijne zejdą na dalszy plan. ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 07 wrz 2014, 22:03

Popieram, dla mnie noc Kupały jest najważniejszym świętem w całym roku. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: konrad » 17 wrz 2014, 21:11

Bardziej chodzi nie o to, by unikać dyskusji, ale polemik, a zgodnie z definicją to publiczna dyskusja... Innymi słowy póki jesteśmy w naszym gronie, to możemy rozmawiać o tym, co nam się podoba, ale na forum publicznym należy unikać dyskusji, czyli mocowania się na argumenty z innymi. Można wypowiedzieć się na dany temat, ale nie wchodzić w dyskusje religijne i polityczne.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Spirytyzm w Polsce