trafiłas w samo sedno.Nikita pisze:Tak naprawde nauka tez opiera sie na hipotezach..., ktore ewentualnie ktos kiedys udowowdni doswiadczalnie lub matematycznie...

chyba nie rozumiem czym mialoby być myślenie magiczne.Nikita pisze:Myslisz , ze ludzi cechuje myslenie magiczne?
Nikita pisze:ale czy nauka potrafi dac odpowiedz na wszytskie pytania? takze nie....
Nikita pisze:ze lacza sie wtedy z czyms wyzszym

Xsenia pisze:Achill powinieneś zobaczyć te programy poniżej.
Xsenia pisze:I sam uświadomisz sobie, że odpowiedzią na pytania bez odpowiedzi jest Bóg. Dla mnie Bóg nigdy nie był i nie jest starcem z białą brodą. Dla mnie Bóg to energia sprawcza, informacja pierwotna według której działa cały świat i wszystkie jego prawa.

Achill pisze:https://www.youtube.com/watch?v=HKQQAv5 ... e&t=41m22s
Achill pisze:Chyba ten drugi człon mi pozostał nieodgadniony i jeżeli miałbym szukać Boga to tylko w temacie życia. bo jedyne czego nie można póki co wytłumaczyć to jak powstało tak naprawdę pierwsze życie.
Achill pisze: Przecież nie możemy wziąć pewnych substancji chemicznych wymieszać w odpowiednich proporcjach i voila mamy życie - to tak nie działa.
Achill pisze: A może Bóg jest po prostu najwyższa formą duchową. jednak nie jest twórcą świata czy życia. W końcu to są określenia używane względem Boga przez ludzi. a przecież i przedstawiciele dokładnie tego samego gatunku potrafią kultywować pewnych obdarzonych wielką charyzmą śmiertelnych ludzi niczym bogów, dlaczego więc nie mielibyśmy uznawać istoty zwyczajnie wyżej rozwiniętej za Boga.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości