chyba nawiązałam kontakt nie z tym duchem, z którym chciałam

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

chyba nawiązałam kontakt nie z tym duchem, z którym chciałam

Postautor: Italiana » 22 sie 2014, 15:40

zdarza mi się, że proszę o pomoc moją zmarłą prababcie. Zazwyczaj wprowadzam się w stan podobny do hipnozy( byłam już przez kogoś zahipnotyzowana) i kieruje konkretną prośbę do mojej prababci. Zdarzało się, że prababcia mnie po takiej prośbie odwiedzała we śnie albo na jawie czułam jej obecność i dobrą energię. Wczoraj zrobiłam to samo. Dodatkowo zwróciłam się do mojego Anioła Stróża. Nic dobrego z tego nie wyszło. Wpadłam w paraliż senny i poczułam, że ktoś dotyka mojego karku. Byłam przerażona, nie mogłam krzyczeć. Czułam złą energię. Wydaje mi się, że otworzyłam drogę jakiejś istocie. Co o tym sądzicie?
Italiana

Re: chyba nawiązałam kontakt nie z tym duchem, z którym chci

Postautor: Nikita » 22 sie 2014, 18:35

to mozliwe , ze jakis obcy byt skorzystal z okazji...wlasciwie nie powinno sie szukac kontaktow z tamtym swiatem, gdy sie nuie ma odpowiedniego przygotowania i opieki...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Italiana » 22 sie 2014, 19:33

rzadko proszę prababcie o pomoc. Tylko w wyjątkowych sytuacjach. To o co poproszę spełnia się. Nie wiem czy to ingerencja sił wyższych czy czysty przypadek. Jak mogę się bronić przed nieproszonymi gośćmi? O modlitwach i afirmacjach wiem. O co chodzi z tą opieką?
Italiana

Postautor: Nikita » 23 sie 2014, 14:54

Mialam na mysli opieke grupy spirytystycznej...przy nawiazywaniu kontaktow spirytystycznych. Generalnie czlowiek nie powinien "bawic sie" w takie kontakty sam. Modlitwa do wlasnego opiekuna duchowego aby chronil Cie przed tym duchem. Ja nie potrafie pomoc...przykro mi...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 23 sie 2014, 17:52

Italiana pisze:Dodatkowo zwróciłam się do mojego Anioła Stróża. Nic dobrego z tego nie wyszło. Wpadłam w paraliż senny i poczułam, że ktoś dotyka mojego karku. Byłam przerażona, nie mogłam krzyczeć. Czułam złą energię. Wydaje mi się, że otworzyłam drogę jakiejś istocie. Co o tym sądzicie?

Prośba do anioła stróża to na pewno nic złego. To co Ci się przydarzyło to może być paraliż senny lub tak zwane "wibracje" opisywane przez Monroe.

Miałem takie stany wielokrotnie (kiedyś) , towarzyszy temu silny lęk.

Także to co robisz, zwracanie się o pomoc do babci lub anioła stróża , jest ok
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Italiana » 23 sie 2014, 21:51

dziękuje za odpowiedzi. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jesli zwracam się z jakąś prośbą do prababci to już na następny dzień ma miejsce coś pozytywnego. Ta prośba się spełnia. Nie wiem czy to jest przypadek czy zmarli są w stanie nam rzeczywiście pomoc.
Italiana

Postautor: Mirek » 24 sie 2014, 16:54

Poproś babcię o nowy samochód. Jak go dostaniesz, to napewno nie będzie to zbieg okoliczności ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 24 sie 2014, 19:46

Mirek żartował. :) Trzeba uważać o co się prosi, bo można dostać to o co się prosiło, ale nie w takiej formie jakbyśmy chcieli.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Italiana » 24 sie 2014, 20:19

Wiem, ze zartowal :P W zwiazku z tym, ze szukam nowej pracy, poprosilam pewnego wieczoru sily wyzsze o pomoc. Na nastepny dzien moj telefon dzwonil jak opetany :D. Przez ostatnie 2 tygodnie calkowita cisza, zaden pracodawca sie nie odezwal, a po mojej modlitwie nagle dostalam kilka zaproszeni na rozmowy kwalifikacyjne. To moze byc naturalnie czysty przypadek...
Italiana

Postautor: Mirek » 24 sie 2014, 20:34

Naturalnie, wiara czyni cuda, a tak często o tym zapominamy.
Pamiętaj aby na rozmowie kwalifikacyjnej mówić co pracodawca zyska, gdy Cię zatrudni. Bo to co Ty zyskasz najmniej go obchodzi. On za pomocą Ciebie chce zarabiać pieniądze.
Jeszcze jedna ważna uwaga, dowiedz się jak najwięcej o firmie, w ktorej chcesz pracować. Takie wiadomosci bardzo pomagają w dostaniu posady.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi