O co chodzi- czyli dziwny sen czy może coś więcej ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

O co chodzi- czyli dziwny sen czy może coś więcej ?

Postautor: Snow » 18 sie 2014, 09:50

Hej ! Przybywam dziś do was z nowinką sprzed trzech godzin. Jak się tylko obudziłem o dziwo zapamiętałem (ważniejsze części) snu co w moim zwyczaju jest niezwykle rzadkim zdarzeniem. Śniło mi się że jestem chyba w swoim pokoju, ale tego za bardzo nie pamiętam. Siedzę spokojnie na czymś miękkim i zastanawiam się nad tym czy nie jestem medium czy coś w tym stylu, nagle nagłos poprosiłem bym dostał znak czy jestem czy nie i po mrugnięciu okiem pojawiła się jakaś białą postać, perlista, wyglądająca jak mgła ale w formię. Nie pamiętam dokładnie, ale raczej z nią rozmawiałem, emanowała dobrem, a ja pierwszy raz nie byłem przerażony gdy nastąpił taki kontakt. Głównie pamiętam tylko \ wygląd i to że (raczej) z nim rozmawiałem. I teraz zastanawiam się czy to był tylko zwykły sen czy może raczej coś w rodzaju LD ale nigdy tego nie robiłem więc to raczej nie możliwe ? Nie mogę określić większości szczegółów i treści rozmów, ale wiem że to było niezwykle realne. Co wy o tym myślicie ?
Snow

Re: O co chodzi- czyli dziwny sen czy może coś więcej ?

Postautor: Filaretka » 18 sie 2014, 11:46

Witaj, :)
jeśli chodzi o mnie, to mogę Tobie napisać tylko z własnego doświadczenia (ponieważ nie uważam się za jakiegoś eksperta), że część snów to po prostu rzeczy, o których myślimy, kiedy nie śpimy (o czym też zapewne wiesz). Jednak uważam, że część może coś oznaczać, ktoś może się z nami kontaktować, itp. Ja na Twoim miejscu zapamiętałabym ten sen, ale nie tylko nim się sugerowała, tylko czekała na dalsze znaki, ponieważ sądzę, iż to, czy był to faktycznie komunikat dla Ciebie, zweryfikuje się samo. Jednak jeśli czujesz, może już od dłuższego czasu, że masz zdolności mediumiczne, że coś się wokół Ciebie dzieje, to możesz próbować je ćwiczyć, ale najpierw poczytaj o tym i pracuj nad sobą, by stawać się lepszym. :)
Tyle ode mnie, może inni więcej wiedzą, to i więcej Tobie napiszą.
Życzę Tobie, aby wszystko, co dla Ciebie najlepsze spełniało się bez żadnych opóźnień i pozdrawiam Cię! :)
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 18 sie 2014, 13:05

W trakcie snu dusza uwalnia się nieco z więzów cielesnych i może kontaktowac się z innymi duchami, przewodnikiem. Skoro to pamiętasz jako bardzo realne doświadczenie to wskazuje na taki kontakt.
Przemyśl co to dla ciebie oznacza bo skoro to pamiętasz to jest to pewnego rodzaju pomoc, informacja, wskazówka.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 18 sie 2014, 13:54

Większość naszych snów nic nie oznacza. Mogą być jedynie wspomnieniem poprzednich wcieleń.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 25 sie 2014, 12:23

W sobote obejrzalam jakis horror i chyba niedobrze bo snil mi sie dzis nieboszczyk, ktory ozyl i gonil mnie....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Wróć do Pytania i odpowiedzi