Śmiertelne Dziedzictwo Darwinizmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Śmiertelne Dziedzictwo Darwinizmu

Postautor: Mirek » 01 sie 2014, 12:26

Tylko muł jest połączeniem konia i osła, czyli w obrębie jednego gatunku. Ewolucja wg Darwinizmu zakłada mieszanie się gatunków. Tak więc nie potwierdziłaś teorii ewolucji, którą za sprawą Darwina stara się na siłę wpychać w nasze głowy.
Co to za sens, bez sensu? Nie rozumiem. Możesz podać wspólnego przodka kota i psa?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 01 sie 2014, 12:35

Koń i muł są dwoma różnymi gatunkami :-) Equus caballus oraz Equus africanus należą do jednej rodziny koniowatych, jednak są dwoma odrębnymi gatunkami. Proszę sprawdź definicję gatunku oraz poczytaj o badaniach pana Darwina, to ciekawa historia.

A tak przy okazji!!! Dwa tygodnie temu miałam nocleg w domu w Walii w Overtone, gdzie Darwin spędzał wakacje bodajże jako dziecko :-D I słuchajcie, tam chyba były duchy!!! Leżałam sobie w łóżku, już nie spałam, gdy ni z tego ni z owego na oścież otworzyły sie drzwi. Najpierw pomyślałam, że ktoś wchodzi nas obudzić, ale nikt nie wszedł. Wstałam, sprawdziłam, nikogo ani śladu. Poszłam do sąsiedniego pokoju zapytać inne chórzystki, czy może do nas wchodziły. One na to, że nie. Pytałam innych - nie. No dobra. Dwa dni później inna chórzysta mi opowiedziała, jak to była sama w jadalni, gdy nagle zatrzasnęły się drzwi, podczas gdy wg niej żadnego przeciągu nie było. Uciekła aż się za nią kurzyło. :-P Przepraszam za ten offtopic, tak mi się nagle przypomnialo :-) We Florencji też chyba miałam kontakt, coś mnie nagle obudziło w środku nocy, żaden hałas, nic się nie działo, a ja się obudziłam zupełnie przytomna. Pierwsza myśl - duch. Zupełnie pierwsza, bez zastanowienia. Potem się za tego ducha modliłam.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 01 sie 2014, 13:20

A to był duch Darwina, który nie może zaznać spokoju z powodu tych niedorzeczności, ktore wymyślił ;)
Definicja, definicją lecz musisz przyznać, że wspólnym przodkiem był prakoń, a nie prasłoń.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 01 sie 2014, 14:53

Myślę, że Duch, który na Ziemi miał na nazwisko Darwin, wykonał bardzo dobrze swoją misję, przedstawiając nam teorię ewolucji. Oprócz tego prakoń i prasłoń też miały zdaje się wspólnego przodka ;-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 01 sie 2014, 17:00

Tylko i wyłącznie wg Darwina. Nigdy nie z naleziono dowodów na potwierdzenie jego teorii.
Rownie dobrze możesz powiedzieć, Hitler też dobrze wykonał swoją robotę na Ziemi przyjmując teorię ewolucji i odrzucając kreacjonizm.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 01 sie 2014, 18:13

Nikt się nie rodzi z misją czynienia zła. Poza tym wg moich wiadomości nikt ze świata nauki nie zaprzeczył teorii Darwina. Chętnie zapoznam się z metorycznymi zaprzeczeniami teorii ewolucji pana Darwina.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 01 sie 2014, 21:16

Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 03 sie 2014, 14:49

Widzisz, moim zdaniem teoria ewolucji wcale nie kłóci się z teorią kreacjonizmu. Stary Testament został napisany tysiące lat temu i przekazy te były dostosowane do poziomu rozwoju współczesnej ludności. Wtedy nikt by nie uwierzył w coś takiego, jak ewolucja, dlaczego więc Bóg miałby tracić czas na nauczanie o niej? To byłoby bez sensu. Zamiast tego użył metafor, które były znacznie lepiej zrozumiałe. Branie Biblii dosłownie jest błędem.

Nauka o Ziemi, o wszystkich zjawiskach na niej wystepujących, jest nauką o Stworzeniu Bożym. Nie można zrozumieć Jego dzieła skupiając się tylko na odkryciach naukowych albo tylko na religii. Spirytyzm wychodzi naprzeciwko tym, którzy chcą zrozumieć dzieło Boże w sposób naukowy.

Moim zdaniem niepotrzebnie łączysz teorię ewolucji Darwina z teorią o powstaniu Wszechświata. Darwin wysnuł swoją teorię na podstawie swoich własnych obserwacji. Zaś teoria o powstaniu Wszechświata to co najmniej w większości domniemania materialistów. Istnieją ludzie, a może raczej duchy, manipulujące tymi ludźmi, którym zależy na rozpowszechnianiu poglądów materialistycznych. Dlaczego nie mieliby wykorzystać rzetelnych badań pana Darwina, by stworzyć podstawy pod wyssane z palca historie? Tak samo, jak nie można Biblii interpretować dosłownie, nie można wierzyć we wszystko, co obwieści świat nauki.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 03 sie 2014, 17:40

Z tą tylko różnicą, że to Ty, a nie ja łączysz teorię ewolucji z kreatonizmem.
Pan Darwin nie był naukowcem i nie przeprowadził żadnych badań naukowych.e
Poziom intelektualny ludzi z przed paru tysięcy lat był duzo wyższy niż teraz. Dlatego Twoja teoria dostpsowania wiedzy do poziomu ówczesnych ludzi nie ma uzasadnienia.
Ja odrzucam w całości teorię ewolucji Darwina. Mowa o ewolucji w "Księdze Duchów" nie ma nic wspólnego z tą, którą wymyślił sobie Darwin.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kalatala » 03 sie 2014, 18:25

Obejrzałam jeden z filmów, do których mnie odesłałeś. Jeśli nie chodziło Ci o teorię ewolucji Wszechświata, to nie mam pojęcia dlaczego to zrobileś. Czytałeś chociaż o badaniach Darwina? Odnoszę wrażenie, że nie. I skąd ta pewność, że poziom intelektualny ludzi kilka tysięcy lat temu był wyższy niz teraz? Jakimi źródłami się posiłkujesz? Jesli tymi samymi, które twierdzą, że koń i osioł należą do tego samego gatunku, to w tym momencie kończę rozmowę.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi