Regresja- czy sięgnąć pamięcią do poprzedniego życia?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Regresja- czy sięgnąć pamięcią do poprzedniego życia?

Postautor: Mirek » 27 lip 2014, 16:34

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 27 lip 2014, 16:48

Zatem nauki takie jak paleozoologia, paleobotanika i inne powinny zostać wyrzucone do śmietnika a naukowcy mienionych specjalności muszą być nazwani szarlatanami?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 27 lip 2014, 16:55

Na pewno teoria ewolucji powinna być nazwana religią, ze względu na brak naukowych dowodów na jej poparcie. To ona dała podwaliny Ateizmowi.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 27 lip 2014, 21:08

Błagam, nie piszmy tu rzeczy, które mogą nas wystawic na drwiny i pośmiewisko. To naprawdę nie przysłuża się naszej sprawie.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 27 lip 2014, 21:51

Dodam jeszcze, że o ewolucji akurat nie wspomniałam, tylko o wieku Ziemi i o tym, kiedy pojawiło się na niej życie a zaprzeczanie faktom naukowym powoduje, ze przypina nam się łatkę oszołomów i nieuków. Czy nie lepiej tego unikać?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 27 lip 2014, 23:39

1 Moj.
rozdział 6:
1 A kiedy ludzie zaczęli rozmnażać się na ziemi i rodziły im się córki,
2 Ujrzeli synowie boży, że córki ludzkie były piękne. Wzięli więc sobie za żony te wszystkie, które sobie upatrzyli.
3 I rzekł Pan: Nie będzie przebywał duch mój w człowieku na zawsze, gdyż jest on tylko ciałem. Będzie więc życie jego trwać sto dwadzieścia lat.
4 A w owych czasach, również i potem, gdy synowie boży obcowali z córkami ludzkimi, byli na ziemi olbrzymi, których im one rodziły. To są mocarze, którzy z dawien dawna byli sławni.

Jeśli wszystko co napisano w Biblii to prawda, to proszę wytłumacz mi czym się różnili "synowie boży" od "córek ludzkich"? I dlaczego "synowie boży" żyli powyżej 900 lat (Adam 930, Set 912, Enasz 905, Kenan 910, Mahalaleel 895, Jerod 962 itd.). A mimo to człowiek miał dożywać TYLKO 120 lat? A może były dwie rasy ludzi?

A co z Homo erectus, Homo sapiens, Neandertalczykami? Czy to były zwierzęta? A dlaczego nasze DNA różni się od goryli tylko 2%?? I skoro Bóg nas stworzył z gliny i prochu , to dlaczego nasze komórki ciała nie są podobne do gliny? I skoro Bóg wyciągnął żebro Adamowi by dać życie kobiecie, to dlaczego na rentgenie nie widać tego brakującego żebra?

Wybacz Mirku, ale dla mnie to właśnie Biblia opowiada bajki.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 28 lip 2014, 04:53

atalia pisze:Dodam jeszcze, że o ewolucji akurat nie wspomniałam, tylko o wieku Ziemi i o tym, kiedy pojawiło się na niej życie a zaprzeczanie faktom naukowym powoduje, ze przypina nam się łatkę oszołomów i nieuków. Czy nie lepiej tego unikać?

Prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
Za bardzo przejmujemy się tym co inni o nas pomyślą, a za mało tym, kim na prawdę jesteśmy.
Jezeli piszesz, że życie na ziemi powstało wcześniej niż 6000lat, automatycznie opierasz się na teorii ewolucji.

Xenia wybaczam Ci. Zobacz wszystkie 8 wykładów Hovinda, a bedziesz miała odpowiedzi na swoje pytania.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 28 lip 2014, 08:43

Mirek pisze:Zobacz wszystkie 8 wykładów Hovinda, a bedziesz miała odpowiedzi na swoje pytania.

Odpowiedzi kreacjonistów :) Ja jednak będę się uważała za ewolucjonistkę :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: atalia » 28 lip 2014, 09:17

Idąc tym tropem, musimy przyjąć, ze słońce krąży wokół ziemi- przecież tak stoi w Biblii.
Poza tym kreacjonizm wcale nie wyklucza ewolucji, o czym jest mowa w niedostepnej, niestety, w języku polskim książce "Ewolucja w dwóch światach".
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 28 lip 2014, 11:20

Moim zdaniem Ziemia nie ma 6000 lat, ale 6001 :P . Ma kształt dysku i unosi się na grzbietach dwóch ogromnych wielorybów.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi