Dziecko pojawia się po latach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Dziecko pojawia się po latach

Postautor: kelpie » 27 kwie 2014, 18:41

Witajcie,
mam problem. Moja przyjaciółka w zasadzie. Miesiąc temu, miała sen, że straciła dziecko. Po tym zaczęła miewać sny, o dziewczynce pokazującej jej, życie jej mamy w młodości i prośby, żeby przyszła. Po jakimś czasie dowiedziała się od mamy, że ta straciła dziecko po porodzie. Basia (ta dziewczynka), miała by dziś 17 lat. Historia jest autentyczna.
Przychodzi mi na myśl, że może to być jakieś ostrzeżenie, skoro zaczęła pojawiać się u niej, nie znając jej, po kilkunastu latach. Jest jeszcze tak, że mama nie chodzi na ten cmentarz. Ta dziewcznynka w snach mówi, a nawet rozkazuje jej, żeby przyprowadziła mamę.
Nie wiem czy mi uwierzycie, nie musicie. Może jest tu ktoś, kto zna się na czymś takim i uwierzy w coś takiego.
Pozdrawiam Was.
kelpie

Re: Dziecko pojawia się po latach

Postautor: Xsenia » 27 kwie 2014, 19:38

Przepraszam, a gdzie tu problem? :) Zaprowadzić mamę na cmentarz i z głowy :)
viewtopic.php?f=10&t=1923
Tu masz podobną sytuację. Tyle, że osobą, która zmarła, była babcia mojego męża, z którą mieszkaliśmy. Po odwiedzinach na cmentarzu babcia więcej mi się nie śniła.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: kelpie » 27 kwie 2014, 19:50

Mama unika tematu jak ognia. Nie wiem czy się boi czy nie potrafi się pogodzić z przeszłością.
Jest jeszcze jedna sprawa. Powiedziała coś żeby nie ufała bliskiemu, bo jest kłamcą. I chłopak przyjaciółki, miał dużo byłych, a mówił że nie ma. Sprawdziła jego telefon stary i okazało się to prawdą. Wczoraj się do tego przyznał. Kiedy Klaudia (przyjaciółka) miała dziwne myśli na swój temat, myślę że wiecie jakie, dziś w nocy ta mała była radosna. Czy może być tak, że ta dziewczynka, wywiera zły wpływ na otoczenie?
kelpie

Postautor: juniperus » 28 kwie 2014, 08:42

Może mylę się, jednak wydaje mi się, że nie chodzi tu o samo pójście na cmentarz, ale o to, by mama dziewczynki zrozumiała przyczynę takiej sytuacji i pogodziła się z nią. Często duchy dzieci powracają do swoich ziemskich rodziców, jeżeli ci nie potrafią pogodzić się z odejściem maleństwa i z tego powodu cierpią. Swoją obecnością próbują przywrócić takim rodzicom spokój. Robią to w różny sposób, uzależniony od aktualnej sytuacji, uczuć i podejścia rodziców. Sen z dziewczynką ma być również dowodem na to, że żyje ona dalej i myśli o swojej mamie, a przyprowadzenie na cmentarz pretekstem, by dawne wspomnienie odżyły, właśnie po to, by w końcu mama małej rozliczyła się z przeszłością. Brak chęci poruszania tego tematu może świadczyć o dużym bólu, który nadal tkwi w tej kobiecie, dlatego należy postępować z nią bardzo delikatnie.

Co do chłopaka dziewczyny, niekoniecznie mała może być radosna z kłótni, ale z tego, że prawda wyszła na jaw, a Twoja przyjaciółka nie będzie musiała żyć jako osoba wciąż oszukiwana.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 30 kwie 2014, 12:46

Kelpie wierzymy Tobie ja Ci wierze....historia Twoja jest bardzo wiarygodna ...skoro duch tej dzioewczyny przychodzi w snach to chce czegos....wydaje mi sie, ze Juniperus trafila w sedno ...aby matka rozliczyla sie z przeszla trauma i zostawila ten bol za soba...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Wróć do Pytania i odpowiedzi