Witaj Voldo.
Nie możesz mieć do nikogo pretensji, że tak Cię tytułują, jest to zgodne z prawdą i nie powinno Ci to uwłaczać a tym bardziej denerwować, wprost przeciwnie jest to zaszczytne stanowisko i powinieneś tytuł Przewodniczącego przyjmować z godnością.
Pytasz czy -PS. papaver - czy informacje o których piszesz były przekazane przez jedno medium? Czy też było to kilka mediów w różnych miejscach i wszystkie kontakty treścią się zgadzały (niekoniecznie formą)?
Voldo! Odpowiedz na takie pytanie, dlaczego większość forumowiczów jest tak sceptycznie nastawiona do tego co mówią Duchy poprzez media?
Dlaczego nie chcecie przyjąć tego co Duchy przekazują za prawdę?
Skąd się wziął ten sceptycyzm?
Odpowiedz - ile znasz mediów piszących w tym kraju?
Jak w praktyce widzisz sprawdzenie tego co przekazał Duch medium A?
Szukasz medium B i pytasz Ducha czy to co przekazał Duch medium A jest prawdą?
Czy uczestniczyłeś w powiedzmy w takim seansie? Jeżeli nie, to mogę Ci opisać.
Duch, który przekazuje wiadomości medium wie bardzo dobrze co medium myśli w danej chwili,ponadto jeżeli pracujesz zawsze z tym samym Duchem zawiązuje się coś w rodzaju sympatii i zaufania.
Podchodząc do sprawy mediumizmu w ten sposób jesteście wstanie wypłoszyć wszystkie media z tego forum i dalej będziecie czytać książki i się podgryzać.
Wybacz nie tedy droga. Nie będę więcej prawił morałów ale słyszałem wypowiedzi osób będącymi mediami, które trafiły tutaj na to forum jak zostały przyjęte, potraktowane.
Ale zostawmy to, było minęło i powinien rozpocząć się nowy etap na tym forum.
Mamy dwie osoby, które są mediami , to Iza i Gosia, powinniście je pielęgnować oraz wykorzystać ich zdolności do pogłębiania wiedzy spirytystycznej i nie tylko a Wy co?
One muszą Wam udowadniać, że to nie są wytwory ich mózgu tylko przekaz od Ducha, wstyd tak nie dojdziecie do niczego!
Voldo, Twoje pytanie do mnie już sugeruje, że wiadomość od jednego medium to nie wiadomość wiarygodna!
Naczytaliście się książek ale czytanie nie prowadzi do pogłębienia wiedzy praktycznej.
Zapoznajcie się z tą stronką dokładnie.
http://www.newrealitybooks.com/Polecam te stronkę, jestem w posiadaniu dość dużej ilości dyktowań pani Halinki i mogę jedno z nich tutaj przekazać, jest to dyktowanie Zbyszka Cybulskiego - bardzo pouczające.
Jestem bardzo ciekaw jak je przyjmiecie i jak Ty Voldo to odbierasz?
Tomaszu uzyskałem bardzo wiele bardzo cennych wiadomości od Duchów za co jestem im bardzo wdzięczny, media i Dychy są po to aby nam pomagały.
A tak na marginesie!
Czy możesz powiedzieć z ilu mediów korzystał Allan Kardec pisząc swe dzieła?
A czy wiesz o co mają sceptycy (podobni do tych na tym forum) pretensje do Allana Kardeca?
Postaram się dołączyć te dyktowania do tego postu.
Przepraszam, że zrobię to może nie fachowo ale mam 71 lat i nie zbyt biegle poruszam się w komputerze.
Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Serdecznie pozdrawiam.