czy to ma jakies znaczenie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

czy to ma jakies znaczenie

Postautor: ilona » 18 kwie 2014, 21:13

Forum czytam juz od dlugiego czasu, bo interesuje sie tym tematem ale szczegolnie zwiazalam sie z nim po smierci mojego partnera.W koncu zdecydowalam napisac bo nie moge znalezdz odpowiedzi na pewne zdarzenie i mam nadzieje otrzymac odpowiedz z wasza pomoca. Moj partner zmarl na skutek zatrucia alkoholowego, byl alkoholikiem ten fakt ukrywal przedemna(udawalo mu sie bo nie mieszkalismy razem). W ciag alkoholowy wpadl po stracie pracy i wtedy raz tylko zadzwonil i przyznal sie do choroby, po dwoch tygodniach zmarl w swoim mieszkaniu .Bylo to 3 miesiace przed moimi urodzinami, przez te trzy miesiace czekalam na jakis znak od niego, rozpaczalam i dalam ultimatum do moich urodzin. W ostania noc przed moimi urodzinami przysnij mi sie , przez ten caly sen widzialam tylko jego sylwetke i uczucie jego obecnosci ale w pewnym momencie jego glowa na krotka chwile odwrocila sie w moja strone i zobaczylam usmichajaca sie do mnie twarz obcego mezczyzny. Zaszokowana tym faktem mowie ze to nie jest on i glos we snie odpowiada to jest on i w tym momencie otrzymalam jeszcze silniejsze uczucie jego obecnosci.I pytanie dlaczego w tym snie pojawil sie z inna twarza jesli to ma jakies znaczenie, biorac pod uwage to ze mojej siostrze tez sie przysnil z obca twarza i jak opisywala mi ta twarz to szczegoly zgadzaly sie z tym co ja widzilam we snie. Moja siostra widziala go siedzacego w rogu kawiarni i patrzyl sie na nia i przez ulamek sekundy widziala jego mame. Ten sen przysnil jej sie w ostania noc przed spotkaniem moim i jego mamy, bylo to spotkanie przypadkowe(nie mieszkamy w tej samej miejscoowsci) i wybralysmy sie na kawe, usiadlysmy w rogu kawiarni, tego samego dnia wieczorem zadzwonilam do siostry zeby opowiedxziec jej o spotkaniu a ona opowidziala mi sen.
ilona

Re: czy to ma jakies znaczenie

Postautor: Luperci Faviani » 19 kwie 2014, 07:57

Witaj. Według mnie najważniejsze są twoje odczucia. Jeśli jesteś przekonana, że to był on, oznacza to, że najpewniej tak było. W tego rodzaju kontakcie z zaświatami istotne jest wewnętrzne przekonanie o autentyczności zdarzenia. Dlaczego jego twarz był zmieniona? Nie wiem, ale może to oznaczać jakąś przemianę. Uśmiechał się, więc komunikował ci szczęście, zadowolenie. Może pragnął ci przekazać informację: "jestem szczęśliwy, odmieniony, nie martw się o mnie". Zajrzyj w głąb siebie i zastanów się co czujesz, bo w gruncie rzeczy jesteś jedyną osobą, która może poprawnie zinterpretować ten sen, wizję - została skierowana do ciebie.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 19 kwie 2014, 10:01

Niesamowity zbieg okolicznosci z tym snem i spotkaniem w kawiarni albo znak od Twojego Przyjaciela. Ta zmieniona twarz to moze byc jego dawna postac nie wiem...ale jezeli czulas, ze to on...to na pewno jest to on. Poprosilas o znak i otzrymalas go...bardzo ciekawe zdarzenie...Nie martw sie juz wiecej....on gdzies tam jest i egzystuje. Oczywiscie pozostala teraz pustka po nim...ale z czasem Twoje zycie na nowo sie wypelni...moze poznasz jeszcze kogos....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: juniperus » 21 kwie 2014, 20:13

Luperci Faviani pisze:Witaj. Według mnie najważniejsze są twoje odczucia. Jeśli jesteś przekonana, że to był on, oznacza to, że najpewniej tak było. W tego rodzaju kontakcie z zaświatami istotne jest wewnętrzne przekonanie o autentyczności zdarzenia. Dlaczego jego twarz był zmieniona? Nie wiem, ale może to oznaczać jakąś przemianę. Uśmiechał się, więc komunikował ci szczęście, zadowolenie. Może pragnął ci przekazać informację: "jestem szczęśliwy, odmieniony, nie martw się o mnie". Zajrzyj w głąb siebie i zastanów się co czujesz, bo w gruncie rzeczy jesteś jedyną osobą, która może poprawnie zinterpretować ten sen, wizję - została skierowana do ciebie.

Bardzo trafnie Luperci to ujął. Jestem dokładnie tego samego zdania.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: WERONIKA9 » 22 kwie 2014, 19:41

To od Ducha zależy w jaki sposób Ci się ukarze. Mówi się, że ważny jest wyraz twarzy... i to prawda.
Nie powiedzą nam również tego, czego wiedzieć nam nie wolno. ;)
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Postautor: juniperus » 23 kwie 2014, 08:09

Otóż to :D
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: ilona » 23 kwie 2014, 17:58

Dziekuje, macie racje, odpowiedz moze przyjsc nawet pozniej, do tej pory tak wlasnie bylo jesli chodzi o innych zmarlych czlonkow mojej rodziny. W tej chwili nie jest to dla mnie az tak wazne, najwazniejsze ze byl ze czulam jego obecnosc. Nikita, od czasu gdy z siostra okrylysmy ze mialysmy identyczny sen o osobach ktore juz odeszly doszlysmy do wniosku ze dusze zmarlych kontakyuja sie z nami poprzez sen.
ilona

Postautor: gaba75 » 23 kwie 2014, 18:19

Pozwole sie odniesc do tego co tutaj pisze ilona. Kiedys, czytajac jakas książke, lub artykuł psychologiczny natknełam sie na wzmianke wlasnie o snie w ktorym osoba kochana sni sie z inna twarza. Podobno jesli tak jest to bardzo dobry znak o uczuciu milosci.
gaba75

Wróć do Witamy!