Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Postautor: charondas » 21 kwie 2014, 08:53

Co Pan Kardec i jego nastepcy mowili o dewiacjach seksualnych: praktykowanych homoseksualistach, biseksualistach, czyniacych samogwalt (masturbacje) ?

Czy to Duchy Nizsze ?

Czy za ich zachowania jest kara w swiecie Duchow i w nastepnych wcieleniach ?
charondas

Re: Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Postautor: Luperci Faviani » 21 kwie 2014, 09:08

Siłą rzeczy TAK, to są Duchy nisko rozwinięte, ale nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. Nie każdy akt seksualny jest dewiacją. Nie jestem seksuologiem, więc nie będę jakoś szczególnie wnikał, niemniej warto zastanowić się nad zachowaniami seksualnymi, które w taki, czy inny sposób mogą krzywdzić innych, lub sprowadzać rolę istoty ludzkiej do przedmiotu, obiektu pożądania - obiektu realizacji własnych pragnień. Na pierwszym miejscu przychodzi mi na myśl pedofilia i homoseksualizm (przepraszam, ale pomijam poprawność polityczną). Przeczytaj ten artykuł i daj znać, czy uzyskałeś odpowiedź na twoje pytanie: http://www.spirytyzm.com/index.php/homo ... niemoralny
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Sebastian » 21 kwie 2014, 10:47

Nie przypominam sobie, żeby Kardec wprost poruszał temat parafilii, ani innych zachowań seksualnych jak masturbacja (która notabene nie jest dewiacją, tak samo jak orientacje seksualne).

Bardzo ładny spis zaburzeń seksualnych:
http://xuzon.republika.pl/

nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka

Dokładnie. Istnieje szalona różnica między osobą, która odczuwa satysfakcję seksualną tylko podczas okaleczania drugiego człowieka, a osobą, która odczuwa niesamowicie silne podniecenie na widok rzeźb i pomników.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 21 kwie 2014, 13:43

Sebastian pisze:osobą, która odczuwa niesamowicie silne podniecenie na widok rzeźb i pomników.

Patrząc z tego punktu widzenia na Cmentarz Powązkowski... o rany :D
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 21 kwie 2014, 14:00

:lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 21 kwie 2014, 14:03

cthulhu87 pisze:Patrząc z tego punktu widzenia na Cmentarz Powązkowski... o rany
:D dobre Cthulhu87
Według mnie dobrze napisane jest w słowach:
"W książce Divaldo Franco p.t.: „Żyć szczęśliwie”, podyktowanej z zaświatów przez ducha Joanny de Angelis, spisanej pismem automatycznym (channeling) czytamy: „Podejmuj zawsze taką decyzję, która spowoduje najmniejsze straty dla ciebie i twojego bliźniego. Zanim podejmiesz zobowiązanie, zastanów się nad ewentualnymi konsekwencjami, a łatwiej będzie ci wybrać te, które zapewnią ci bardziej owocną przyszłość. Zawsze, kiedy pewne korzyści dla ciebie stanowić będą szkodę dla innych, wyrzeknij się ich, bo nikt nie może być szczęśliwy, gdy buduje swoją radość na nieszczęściu bliźniego...”"
Nie rób niczego co może zaszkodzić tobie i innym, wszystko co nie szkodzi tobie i innym powinno być dozwolone.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Sebastian » 21 kwie 2014, 14:46

Cth dodatkowo za mundurem panny sznurem... xD

Xsenia w 100% trafny i mądry cytat! :) Zresztą z jednej z moich ulubionych książek.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 21 kwie 2014, 18:40

Temat seksu, jest tematem, bardzo obszernym i bardzo ważnym. Ale wytłumaczę go tylko ogólnie.. Wszystko co związane jest z tym tematem musi być traktowane, w sposób poważny, gdyż z aktem seksualnym związane są bardzo duże siły energetyczne naszego organizmu, które wpływają na całe nasze ciało i wpływają bezpośrednio na nasze ciało duchowe. Traktowanie tego, w sposób nie odpowiedni, może wpłynąć na późniejsze reinkarnacje. Akt seksualny i przyjście na świat dziecka, jest jednym z najważniejszych momentów w naszym życiu, dlatego skupia tyle energii, potrzebnej podczas tego procesu.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sonorny » 21 kwie 2014, 21:52

charondas pisze:Co Pan Kardec i jego nastepcy mowili o dewiacjach seksualnych: praktykowanych homoseksualistach, biseksualistach, czyniacych samogwalt (masturbacje) ?

Od kiedy homoseksualizm, biseksualizm czy masturbacja sa dewiacja? Halo, tu XXI wiek!

Moze masz na mysli faktyczne dewiacje, jak pedofilia, nekrofila, zoofilia, koprofilia itd? Bo jesli chodzi ci naprawde o to, co piszesz, to temat jest bezzasadny. Albo przynajmniej pytanie jest fatalnie skonstruowane.
Sonorny

Postautor: cthulhu87 » 21 kwie 2014, 21:59

charondas pisze:czyniacych samogwalt (masturbacje) ?

jaki znowu gwałt? Toż tu nikt nikogo nie gwałci, skoro obie strony zgadzają się na seks hahahah W dodatku często najlepszy, bo zwykle z osobą, którą najbardziej się kocha :lol: :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi