Ukraina

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ukraina

Postautor: stefan12 » 04 mar 2014, 14:52

No to może manipulacja związana z czasem, ale nie podważa samego faktu fenomenu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 04 mar 2014, 15:18

Sytuacja napięta jak plandeka na żuku ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 04 mar 2014, 17:07

A moze bysmy sie tak wspolnie pomodlili za Ukraine i za pokoj? Wymyslmy jakis wspolny termin i kazdy o tej porze w domu pomodli sie...co Wy na to?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 04 mar 2014, 19:26

czyżby na świecie nagromadziło się tyle "złej karmy", że trzeba ją jakos rozładować?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 04 mar 2014, 23:08

W Europie za długo już był pokój. Konflikty będą narastać, choć wielu ludzi będzie próbowało temu przeszkodzić. Na razie co bojowsze jednostki mają pole do popisu w Afryce, Azji Mniejszej i Azji, ale chyba zaczyna być im ciut za daleko do tych miejsc i próbują przenieść wszelakie walki na ziemie europejskie. Z drugiej strony fanatyczny mułzumanizm się rozrasta i rozprzestrzenia, a to raczej nie jest religia pokoju.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 04 mar 2014, 23:40

Xsenia pisze:W Europie za długo już był pokój. Konflikty będą narastać, choć wielu ludzi będzie próbowało temu przeszkodzić.

A jaki okres pokoju nie jest ani za długi, ani za krótki? Jest jakiś miernik, wg którego można to ocenić?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 05 mar 2014, 07:07

Tylko na podstawie historii, według której na terenach europejskich ciągle były wojny. Skończyło się to po II wojnie światowej.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Leszek » 18 kwie 2014, 22:27

Nikita pisze:A moze bysmy sie tak wspolnie pomodlili za Ukraine i za pokoj? Wymyslmy jakis wspolny termin i kazdy o tej porze w domu pomodli sie...co Wy na to?

Jedyny rozsądny post w tym temacie.

Jak będziemy ciągle gadać "wybuchnie wojna, wybuchnie wojna" to sami ściągniemy ją myślami. Bo ta sama myśl "wystrzelona" z milionów umysłów może faktycznie zaszkodzić.

Pamiętam czasy gdy wojna w Korei wisiała na włosku, wtedy nawet duch mojego dziadka nie "przychodził" na seanse. Jak mówił nasz medium: "całe zastępy wysokich duchów teraz czuwają nad tym aby wojna nie wybuchła".
Natomiast co robią ludzie w tym czasie?

cthulhu87 pisze:Sytuacja napięta jak plandeka na żuku ;)

atalia pisze:czyżby na świecie nagromadziło się tyle "złej karmy", że trzeba ją jakos rozładować?

Xsenia pisze:W Europie za długo już był pokój. Konflikty będą narastać, choć wielu ludzi będzie próbowało temu przeszkodzić. Na razie co bojowsze jednostki mają pole do popisu w Afryce, Azji Mniejszej i Azji, ale chyba zaczyna być im ciut za daleko do tych miejsc i próbują przenieść wszelakie walki na ziemie europejskie. Z drugiej strony fanatyczny mułzumanizm się rozrasta i rozprzestrzenia, a to raczej nie jest religia pokoju.

Modlitwa ludki, modlitwa i pozytywne myślenie.

Idę spać, bo chyba zabłądziłem..
Miłość, Prawda, Pokój, Nie Krzywdzenie, Właściwe Postępowanie
Leszek

Postautor: Darel » 18 kwie 2014, 22:38

Wojny nie będzie, spokojnie. Żuk pojedzie dalej :)
Ja również jak najbardziej jestem za podjęciem modlitwy
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: danvue » 19 kwie 2014, 19:45

A więc ustalmy jeden termin i czas! Modlitwa może naprawdę dużo zdziałać, zwłaszcza gdy wiele ludzi modli się o to samo.
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta