Eutanazja dzieci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eutanazja dzieci

Postautor: stefan12 » 12 mar 2014, 19:54

LEWACTWO to propagowanie homoseksualizmu, transseksualizmu, eutanazji, aborcji, ateizmu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 12 mar 2014, 21:34

Czyli wszystko co jest ogólnie normatywnie niewłaściwie. Super tolerancja. Napiętnować ich, bo odbiegają od NORMY.
Jesteś pewien Stefan, że twoje NORMY są jedyne właściwe?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 13 mar 2014, 18:44

kolega ma chyba skrajnie prawicowe poglady ale uwazaj bo stad niedaleko do faszyzmu...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: stefan12 » 13 mar 2014, 19:54

Xsenia pisze:Czyli wszystko co jest ogólnie normatywnie niewłaściwie. Super tolerancja. Napiętnować ich, bo odbiegają od NORMY.

W powyższym stwierdzeniu zawiera się bardzo właściwa teza. Te wszystkie wymienione przeze mnie powiedzmy zachowania odbiegają od normy, na co sama zwróciłaś uwagę.

Tylko nie rozumiem zarzutu o nietolerancyjność, czy też piętnowanie. Czy ja w jakimkolwiek momencie wykazałem się nietolerancją, czy też wrogością?
To, że nie popieram, nie propaguje, nie oznacza mojej nietolerancji. Toleruje takich ludzi i nie jestem skrajnie prawicowy, ani tym bardziej PISowcem.

Problem w tym, że zarówno lewactwo jaki i nacjonalizm czy też szowinizm to są skrajności, które zawsze stanowią margines ogólnego nurtu społecznego czy też ideologicznego. I tam też ich miejsce.
A owe obydwie skrajności walczą o to, by stanowiły normę, na co nie wolno pozwolić.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 13 mar 2014, 22:42

Normą powinno być "co nie jest przeciwko mnie, jest ze mną". Powiedź mi w jakim stopniu zagraża ci preferencja seksualna niektórych osób? Albo to, że ktoś się ubiera tak, a nie inaczej? [dygresja: to może kobiety powinny chodzić tylko w spódnicach, bo przecież spodnie są od dawien dawna męskie?]. Albo jak może ci zagrażać to, że ktoś nie wierzy w Boga? Jeśli jest dobry dla ludzi, nie szkodzi innym, to co za różnica czy wierzy czy nie?
Co do eutanazji i aborcji, to według mnie indywidualna decyzja człowieka, to oni podejmują tą decyzję, oni będą za nią odpowiedzialni i oni poniosą konsekwencje. Jedynie czego bym chciała, to żeby takie osoby podejmowały tą decyzję ze świadomością wszystkich możliwych innych rozwiązań i wszystkich konsekwencji jakie ze sobą ponoszą te decyzje. Nie mnie ich oceniać, nie mnie ich potępiać i nawet jeśli nie podoba mi się ich decyzja, to jeszcze nie powód bym to tępiła.
stefan12 pisze:Problem w tym, że zarówno lewactwo jaki i nacjonalizm czy też szowinizm to są skrajności, które zawsze stanowią margines ogólnego nurtu społecznego czy też ideologicznego. I tam też ich miejsce. A owe obydwie skrajności walczą o to, by stanowiły normę, na co nie wolno pozwolić.

Wrzucasz do jednego worka wiele różnych rzeczy. Według mnie nie można porównywać geja do faszysty. Jeden nie szkodzi ludzkości, a drugi chce połowę wybić. I na tego drugiego oczywiście nie można się zgadzać. Wszelki fanatyzm jest zły. Ale nie każdy lewak jest fanatykiem. Natomiast fanatycy zdarzają się też w wierze chrześcijańskiej. Czyżbyś ich popierał, bo wierzą, więc mieszczą się w twojej normie?
http://fakty.interia.pl/galerie/religia ... iAId,68876
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 14 mar 2014, 07:16

Skąd u Ciebie przekonanie, że ja czuje się "zagrożony" ateistą czy homoseksualistą? Ja nie czuję się zagrożony!
To jest podsycanie jakiejś histerii.

Co do eutanazji i aborcji, to według mnie indywidualna decyzja człowieka, to oni podejmują tą decyzję, oni będą za nią odpowiedzialni i oni poniosą konsekwencje.

I w tym właśnie wyraża się błędna lewacka ideologia. Płód nie jest własnością kobiety i jego los nie może zależeć od widzimisie kobiety. Obecnie, dzięki kompromisowi z lewakami zawartemu w sejmie, w ramch ustawy tzw. antyaborcyjnej, nie można ukarać np. lekarza z Włocławka, który swoim zaniedbaniem doprowadził do śmierci nienarodzonych bliźniąt. Bo dziecko nienarodzone nie ma żadnej podmiotowości prawnej i nie jest kompletnie chronione. Karany jest tylko ten który usuwa ciąże lub przyczynia się, lub pomaga. Nawet nie może być ukarana matka, która celowo uśmierci nienarodzone dziecko! Chociażby na godzinę przed porodem.

A co do eutanazji, to zdaje się, że parę postów wyżej przyznałaś mi rację, że nie powinno się ingerować w plan życia i śmierci i dokonywać eutanazji, a tu nagle - indywidualna decyzja.

Oczywiście, zwłaszcza na gruncie spirytyzmu, każdy po śmierci będzie ponosił indywidualnie konsekwencję swoich czynów. Ale czy to oznacza, że powinniśmy znieść prawo karne, pozwolić robić każdemu co tylko chce, bo po śmierci będzie rozliczony?

I protestuje przeciwko wrzucaniu mnie do jednego worka z faszystami, tak samo dystansuje się od faszyzmu jak i lewactwa.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Nikita » 14 mar 2014, 14:09

mi sie nie podoba to okreslenie "lewactwo"....to jest bardzo obrazliwe okreslenie dla lewicy..To moze naprzeciwko "lewactwa" stoi "pisiorstwo"?

Wiem o co Ci chodzi Stefan...i wsumie podobnie mysle ale jednak trzeba szanowac ludzi o innych pogladach....i nie wasdzac do jednego gara homoseksualisty z faszysta...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danvue » 15 mar 2014, 11:20

Jeśli chodzi o preferencje seksualne - nie powinno nam to przeszkadzać, jeśli dwie osoby się kochają - ich sprawa. Nasza sprawa jest natomiast wtedy, kiedy chodzi np. o adopcję dzieci.
Chyba wszyscy dobrze wiemy, że dziecko do PRAWIDŁOWEGO wychowania potrzebuje i ojca i matki, jako że zarówno ojciec jak i matka mają specjalne cechy wychowawcze. Dzieciom wychowującym się w rodzinie z jednym rodzicem trudno przejąć dobre wzorce, prawidłowe dla jego płci. Dziecko uczy się przez obserwację i naśladowanie. Do tego, wyobraźmy sobie, jak, za przeproszeniem przerąbane ma takie dziecko przez całą początkową faze życia, jak jest odbierane przez otoczenie. Dla młodego człowieka trauma psychiczna ze strony rówieśników jest straszna i bardzo odbija się to na jego późniejszym życiu.

Eutanazja i aborcja to dla mnie po prostu samobójstwo i morderstwo. A tym samym sprzeciwianie się Bogu. Nie możemy dopuszczać, żeby jeden człowiek zabijał drugiego, tłumacząc, że to jego indywidualna sprawa i on będzie za to odpowiedzialny. Po to mamy w sobie sumienie, żeby przeciwdziałać takim rzeczom. Jeśli kobieta nie chce dziecka, niech je chociażby odda po urodzeniu, nie zabija w tak naprawde bestialski sposób. Życie to wartość nadrzędna i zawsze powinniśmy stawać w jego obronie, zwłaszcza my, którzy chcemy być uważani za spirytystów. Inną sprawą jest sztuczne podtrzymywanie życia, a inną eutanazja, pamiętajmy o tym.
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 15 mar 2014, 12:46

Danvue, bardzo zdrowe i racjonalne poglądy.
Podpisuję się oburącz. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 15 mar 2014, 19:23

Gdy myślę o eutanazji przypomina mi się taki fragment z KD mówiący o tym, że ci, którzy wywołali wojnę dla własnej korzyści zapłacą za każdą smierć, którą spowodowali. Oczywiście to tylko moja taka teoria, ale może te dzieci, które potwornie cierpią z powodu nieuleczalnych chorób, w rzeczywistości płacą za spowodowanie dziesiątek cierpień i śmierci? Może potrzeba im więcej niż jednego życia okupionego nieustającym bólem, by spłacić długi karmiczne? Może taki duch inkarnuje się 10, 20, 30 razy, by umrzeć w taki sposób? Jak ma spłacić śmierć i cierpienie tysięcy ludzi, jeśli nie właśnie tak? Poprzez eutanazję uniemożliwiamy mu spłacenie tego długu.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi