A pro po diet

Czyli odrobina humoru na naszym "poważnym" forum...

A pro po diet

Postautor: Xsenia » 28 lut 2014, 12:07

Z poradnika młodej lekarki:
- Słyszałem, że ćwiczenia przyspieszające pracę serca przedłużają życie, czy to prawda?
- Twoje serce będzie bić tylko określoną ilość razy... tyle ile masz zapisane w genach i ani raz więcej... Nie marnuj więc tych uderzeń na ćwiczenia. W końcu wszystko się kiedyś zużywa. Przyśpieszanie pracy serca nie przedłuży ci życia. To tak jakby mówić, że przedłużysz życie samochodu żyłując silnik do upadłego. Chcesz żyć dłużej? Zdrzemnij się!

- Czy powinienem jeść mniej mięsa, a więcej warzyw i owoców?
- Przyjrzyj się temu z logicznego punktu widzenia... Co je krowa? W paszy ma zboże, kukurydzę i mnóstwo innych rzeczy. Czym jest ta zielenina? To warzywa! W takim razie stek z wołowiny jest niczym innym jak doskonałym mechanizmem do dostarczania do twego organizmu warzyw! Potrzebujesz zboża? Wpierniczaj kurczaka. Natomiast wieprzowina zapewni ci 100% twojego dziennego zapotrzebowania na zieleninę.

- Czy powinienem ograniczyć spożycie alkoholu?
- A niby czemu? Wino jest robione z owoców. Brandy to destylowane wino, co oznacza tylko, że zabierają wodę z owocowej masy i w ten sposób masz
jeszcze więcej zdrowych pyszności. Piwo? Halo! Przecież to chmiel! Wódka? Żyto to zboże! Eeeeeeee.... nawet bimberek powstaje z ziemniaków.

- Czy smażone żarcie jest szkodliwe dla zdrowia?
- CZY TY W OGÓLE MNIE NIE SŁUCHASZ??? W dzisiejszych czasach jedzenie jest smażone na oleju roślinnym. Tak po prawdzie to żarcie w nim sobie pływa. Jakim cudem więc większa ilość warzyw może ci zaszkodzić?

- Czy robienie przysiadów pomoże mi stracić "oponkę" na brzuchu?
- Absolutnie nie!!! Kiedy ćwiczysz mięśnie to one się powiększają. Dlatego przysiady powinieneś robić tylko wtedy gdy chcesz aby twój brzuch był większy.

- Czy czekolada mi szkodzi?
- Zwariowałeś??? Hej!!! Nasiona kakao! Kolejne warzywo! To najlepsze żarcie na świecie!

- Czy pływanie jest dobre dla mojej figury?
- Czy pływanie jest dobre dla twojej figury? Zapytaj wielorybów!

- Czy utrzymanie naszego ciała w formie jest istotne dla mojego życia?
- Hej! Istnieją przecież okrągłe formy.

--------------------

Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić wszystkie wątpliwości jakie mogliście mieć na temat jedzenia i diety.

I pamiętajcie...

Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie do końca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d***, krzycząc... "ALE TO BYŁA JAZDA!"

Od siebie powiem tylko tyle przesada w czymkolwiek jest zła, w dietach również :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Re: A pro po diet

Postautor: Krzysztoff » 28 lut 2014, 12:21

i smieszno i straszno
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danvue » 28 lut 2014, 19:29

I śmieszno i straszno. Te czasy kiedy to kobietom w ciąży zabraniali ruchu. żeby jak najwięcej siedziały na tylku itp, albo reklamy papierosow typu - lepsze to niż czekolada (dla dobrej figury). Apropo humoru, przed wojna była reklama prezerwatyw o haśle "predzej Ci serce pęknie" ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 28 lut 2014, 22:55

Krzysiu raczej śmieszno, dlatego znajduje się w dziale humoru :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 01 mar 2014, 11:25

A serio, to czekolada szkodzi? Nie wiedziałem
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 01 mar 2014, 11:43

No co wy - przecież czekolada to produkt pochodzenia roślinnego, podobnie jak alkohol ,tytoń i marihuana, więc jak mogą szkodzić? ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 01 mar 2014, 12:00

OOO właśnie :D dobrze mówisz Atalia :D piwa ci dać :D zresztą też z rośliny, więc jak najbardziej zdrowego :D
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: palec » 09 maja 2014, 15:28

Dla mnie bardziej śmieszno :)

Postautor: Darel » 09 maja 2014, 21:37

Moja znajoma często wspomina że jest na diecie, a nawet na dwu jednocześnie - na jednej nie daje rady :P
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Xsenia » 11 maja 2014, 16:29

Moja znajoma też powtarza, że jest na diecie. Je jeden posiłek dziennie. Jak rano zaczyna to wieczorem kończy ;) :lol:
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Wróć do Humor