Pytanie do Konrada

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do Konrada

Postautor: Nikita » 18 lut 2014, 13:54

pomidor chrupiacy? he he atalio atalio....gdzei kupilas chrupiace pomidory? :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 18 lut 2014, 14:55

W zwykłym dyskoncie spożywczym, pomidor jest suszony i dlatego chrupie. Jest tez suszona chrupiąca papryka, no po prostu zakochałam się w tych produktach. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: oran » 18 lut 2014, 16:09

Atalio jak Ciebie nie kochać, Pozdrawiam Gorąco :)
oran

Postautor: atalia » 18 lut 2014, 22:27

I ja Ciebie. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 18 lut 2014, 23:10

Krzysztoff pisze:Możesz oczywiście sugerować że to nie są żadne prawdziwe wartości tylko jakieś niczym nie uzasadnione fanaberie ale było by to delikatnie rzecz ujmując niegrzeczne i nieakceptowalne.

Krzysztoff pisze:To mają prawo czy nie mają ? To jest najważniejsze pytanie. Jeżeli mają - to znaczy że jest wszystko ok, że ja mam swoje zdanie i Ty masz swoje zdanie; wymieniamy się poglądami ale zostajemy przy swoich przekonaniach (tu - wartościach) i to jest też ok. I nie ma potrzeby na siłę kogoś "prostować" - on już jest wyprostowany i bardzo dobrze się z tym czuje.

Krzysiu chyba nie czytasz moich postów zbyt uważnie. :?
Ile jeszcze razy mam powtarzać, że moją pierwotną zasadą jest "każdy ma wolną wolę, ma prawo do swoich myśli, swoich przekonań i swoich wniosków"? Nawet jeśli wierzy w wegetarianizm, czy Latającego Potwora Spaghetti :D Każdy jest odpowiedzialny za siebie samego. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 28 lut 2014, 16:47

Musze pokazac ten film bo pokazuje jak naprawde zabija sie zwierzeta: https://www.youtube.com/watch?v=8ltuAtB6nFc
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 31 mar 2017, 08:40

kalatala pisze:Pragnę przytoczyć dwa pytania z KD:

672. Czy ofiarowywanie Bogu płodów ziemi zyskiwało w Jego oczach większe uznanie niż ofiara ze zwierząt?
Już wam powiedziałem, że Bóg bierze pod uwagę intencję, a jej następstwo nie ma dla Niego większego znaczenia. Oczywiœcie Bogu było przyjemniej widzieć, że poœwięca się mu owoce, zamiast przelewać krew niewinnych ofiar. Jednak — jak już wam powiedzieliœmy i będziemy zawsze powtarzać: od wszystkich ofiar, które moglibyœcie złożyć, Bogu stokrotnie milsza jest płynąca prosto z serca modlitwa. Powtarzam, że liczy się intencja, a nie sama czynnoœść.

673. Czy ofiary te nie byłyby Bogu milsze, gdyby rozdawano je na przykład potrzebującym? Czy wtedy ofiara ze zwierząt nie byłaby bardziej pożyteczna niż w sytuacji, gdy nie służy ona niczemu lub przynosi zyski osobom, którym niczego nie brakuje? Czy ofiarowywanie biednym częœci swych dóbr nie byłoby uczynkiem naprawdęł pobożnym?
„Bóg zawsze błogosławi tych, którzy czynią dobro; wspieranie ubogich i zasmuconych jest najlepszym sposobem oddawania Mu czci. Nie chcę przez to powiedzieć, że Bogu nie podobają się ceremonie, które urządzacie, by wspólnie się modlić — jednak wiele pieniędzy mogłoby być wykorzystanych o wiele pożyteczniej. Bóg kocha prostotę we wszystkim. Człowiek ograniczający się do spraw zewnętrznych, lecz nie zgłębiający istoty rzeczy, ma ograniczone horyzonty; osądŸzcie sami, czy Bóg powinien zwracać większą uwagę na formę, czy na sens”.

https://www.youtube.com/watch?v=4XPGiHSAeeQ Ta mówiąca koza to jest jednak chyba tylko taka literacka przenośnia. Jak myślicie ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi