Aż wlazłam na stronę Albert Schwietzer Stiftung. A tam czarno na białym napisane, że jest wzrost uboju w roku 2013 w porównaniu do roku 2012.
http://albert-schweitzer-stiftung.de/ak ... ahlen-2013Według tej strony: ubój indyka i kaczki spadł, ale z nawiązką nadrobił to ubój kurcząt i świń. Może sprawdź twoje dane. Bo w 2012 rzeczywiście był spadek, ale wtedy był kryzys, a nie to, że działa organizacja Albert Schwietzer Stiftung.
Według ich strony w 2013 roku był wzrost o 1,38%.
Kalatala widziałaś te wszystkie okropne rzeczy. I jesteś przeciwna. Ja też jestem temu przeciwna. Prawo Polskie, prawo europejskie też jest temu przeciwne. Rzeźnicy, którzy w Polsce wrzucali żywe świnie do oparzarki zostali skazani prawomocnym wyrokiem. W Komisji Europejskiej jest projekt ustawy, by przy każdym uboju był lekarz weterynarii i zaświadczał własnym podpisem, że zwierzęta są zabijane w humanitarny sposób.
Ale ludzie są tylko ludźmi. To ludzie tak traktują zwierzęta. I nie tylko w masowych hodowlach!!! Ile jest wiadomości o zagłodzeniu psów, kotów, o zamęczaniu na śmierć koni. A TO ROBIĄ LUDZIE!!!! Gdyby wszystko działało według istniejącego prawa, takie traktowanie zwierząt nigdy by nie istniało. I nie oglądałabyś tych wszystkich tragicznych filmików. I według mnie pod tym względem trzeba zmienić ludzkie myślenie. A nie żeby nie jadali mięsa.
kalatala pisze:I powiem tylko na koniec: JA PIERDOLĘ!!! ILE *** MOŻNA O TYM GADAĆ??? DLACZEGO NIE SKIERUJESZ TEJ ENERGII NA COŚ KONSTRUKTYWEGO???CZY MODERATOR MOŻE ZAMKNĄĆ TEN WĄTEK ALBO GO USUNĄĆ? Odpowiedzi na zadane pytanie nie dostaliśmy i pewnie nie dostaniemy. Amen.
Zgadzam się z tobą. Tyle, że nie ja ten wątek zaczęłam, a wypowiedzieć się chyba mogę? No chyba, że to zaczyna być temat tabu. Albo po prostu mam się nie odzywać, bo mam inne, nietolerowane zdanie na ten temat. I według mnie oceniasz mnie niesprawiedliwie, ale to twoje zdanie, mnie nic do tego. Sama się będziesz z tego tłumaczyć po śmierci.