Proszę również o wypowiedź obrońców zwierząt, czy ochroną należy objąć tylko ssaki, czy wszystkie gromady królestwa zwierząt - owady, gady, płazy, itd. ?

stefan12 pisze:Wszystkim wegetarianom proponuje wyjazd na safari do Afryki i rozmowę z lwem na temat tolerancji, życia w przyjaźni i niezabijania zwierząt.
Proszę również o wypowiedź obrońców zwierząt, czy ochroną należy objąć tylko ssaki, czy wszystkie gromady królestwa zwierząt - owady, gady, płazy, itd. ?

stefan12 pisze:Proszę również o wypowiedź obrońców zwierząt, czy ochroną należy objąć tylko ssaki, czy wszystkie gromady królestwa zwierząt - owady, gady, płazy, itd. ?

Nikita pisze:Pablo wspanialy wpis....dzieki....

Pablo diaz pisze:Filozofia spirytystyczna ,również zapewnia że ci, którzy nie jedzą mięsa mają zasługę, ponieważ zwierzęta posiadają duszę i czują ból.I tu jest mały punkcik.
cthulhu87 pisze:Tolerancja, życie w przyjaźni i niezabijanie zwierząt, jeśli ma charakter rozumny a nie instynktowny, jest cechą wyróżniającą gatunek ludzki. Nie rozumiem argumentacji, której celem jest sprowadzanie nas do poziomu dzikich zwierząt.
Nikita pisze:Xenia wyczulam w Tobie wojowniczke he he...ja takze uwielbiam dyskutowac....az sie chce wchodzic na forum gdy ludzie sie angazuja w dyskusje....
stefan12 pisze:Zwierzęta mają zupełnie inny poziom świadomości, kierują się instynktem i celem ich istnienia nie jest rozwój osobowości.
stefan12 pisze:Jestem przeciwnikiem przemysłowego chowu zwierząt, bo sprawia on cierpienie, jak i nie wpływa pozytywnie na jakość ich mięsa, ale proszę nie mówcie, że zabicie i zjedzenie kury, czy złowionej ryby jest zbrodnią na równi z zabiciem człowieka!
Nikita pisze:Stefan na pewno wszytsko co sie dzieje ma jakis sens....mi sie tylo wydaje, ze jak do kogos przyjdzie taki impuls aby przestac jesc mieso...to sie przestaje i tyle...u mnie to byl dlugi proces....
Xsenia pisze:cthulhu87 pisze:Tolerancja, życie w przyjaźni i niezabijanie zwierząt, jeśli ma charakter rozumny a nie instynktowny, jest cechą wyróżniającą gatunek ludzki. Nie rozumiem argumentacji, której celem jest sprowadzanie nas do poziomu dzikich zwierząt.
Powiedź to rodzicom dziecka zagryzionego przez psa. Powiedź im, że to biedny piesek i nie należy go usypiać, bo przecież to żywe stworzenie i nie chcesz jego cierpienia. A że zagryzł ich dziecko, najwidoczniej tak miało być i to cierpienie zaplanowane przez Boga, jako karę za ich poprzednie życie. Oj nie chciałabym być wtedy w twojej skórze.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości