rola przewodnika

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: rola przewodnika

Postautor: Zbyszek » 30 sty 2014, 20:51

Żeby odpowiedzieć na to pytanie, na samym początku należy zastanowić się, kto i kiedy może zostać przewodnikiem.
Przewodnikiem może zostać duch, który osiągnął pewien, poziom ewolucji, nie koniecznie musi to być duch doskonały. Wiadomo ze może nim zostać, członek rodziny duchowej lub ziemskiej z poprzednich wcieleń, odpowiednio rozwinięty.
Znając te fakty, można wywnioskować, ze niektórzy z nas mogli być przewodnikami duchowymi w niższych światach.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Brutal Kołolsky » 31 sty 2014, 01:59

Brutal Kołolsky pisze:Może ktoś kto ma bardzo poukładane myśli i jest stabilny. Wydaje mi się że o tą stabilność emocjonalną bardziej chodzi. Nie mam wyraźnego kontaktu ze swoim przewodnikiem ale wydaje mi się że nie powinien być on zmienny a my wszyscy tacy jesteśmy.

Tutaj chodziło mi o zaświaty a w drugiej części faktycznie napisałem o ziemi. Duchy przecież również mają emocje. Na temat przewodników mało wiem. Chciałem się wymądrzyć własnymi słowami :)
Spokojnie powoli
Przechodzicie obok
Nic was nie boli
Obojętnie spokojnie
Przechodzicie w pobliżu
Ktoś umiera na krzyżu

Post Regiment
Awatar użytkownika
Brutal Kołolsky

Postautor: juniperus » 31 sty 2014, 14:39

Zbyszek pisze:Znając te fakty, można wywnioskować, ze niektórzy z nas mogli być przewodnikami duchowymi w niższych światach.
Właśnie i o taką odpowiedź mi chodziło. :D Dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi